Reclamă

Gem de caise aromat. Rețetă simplă pentru iarnă

Dacă adori caisele și ești mâhnită că sezonul acestora este spre final, le poți conserva la borcan pentru mai târziu. Îți recomandăm o rețetă simplă și ușoară de gem de caise aromat și frumos colorat.

Publicat: 21 iulie 2022, 7:28 / Actualizat: 1 august 2022, 18:15

Caisele sunt fructele vedetă ale verii, îndrăgite atât pentru gust și aromă, cât și pentru culoare deosebită. Conținutul lor bogat în vitamine și minerale aduce un plus de sănătate organismului. pot fi consumate atât crude cât și uscate, sub formă de suc, compot, gem sau dulceață. Pentru că sunt moi și suculente, timpul de procesare al lor este scurt ceea ce le face să-și păstreze o mare parte din proprietățile benefice organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gemul de caise este delicios atât savurat la mic dejun cât și inclus în diferite deserturi. Îl poți include în blaturi de prăjituri, sau poți prepara din el creme și glazuri. Și înghețata de caise iese delicioasă, aromată și frumos colorată. Are textura unui jeleu și va cuceri instant pe oricine adoră preparatele dulci. Se prepară ușor din ingrediente puține și simple. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest aromat și frumos gem din caise coapte.

Gem de caise aromat – Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte
  • 750-800 gr zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • opțional, 2 batoane de scorțișoară.

Rețeta gemului de caise – Mod de preparare

Primul pas în prepararea oricărei rețete culinare constă în pregătirea ingredientelor, dar și a ustensilelor necesare.

Reclamă

Comparativ cu rețeta de dulceață de caise întregi unde sunt necesare fructe mai ferme, pentru gemul de caise ai nevoie de fructe mai coapte, cu miezul moale și suculent. Pentru că nu vei adăuga apă este ideal ca fructele să fie cât mai zemoase. Cantitatea de zahăr necesară gemului se adaugă în funcție de cât de dulci sunt fructele. Iar dacă adori gustul ușor mai acrișor, poți reduce din cantitatea de zahăr recomandată în lista de ingrediente. După ce ai ales cele mai coapte caise, spală-le bine și pune-le la scurs în 1-2 strecurători. Abia după ce sunt bine scurse le poți sparge în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii.

Cum prepari gem de caise aromat

Alege o cratiță de inox cu baza dublă și pune în ea jumătățile de caise. Adaugă zahărul și amestecă-l bine cu caisele. Acoperă cratița și pune-o la rece pentru 3-4 ore. Verifică periodic să vezi dacă s-a format sirop și mai amestecă ingredientele din cratiță pentru a urgenta topirea zahărului.

Reclamă

Apoi, așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Cu o spatulă de lemn sau de silicon amestecă constant caisele din cratiță pentru a evita lipirea lor de pereții cratiței. Adaugă și două batoane de scorțișoară doar dacă dorești un plus de aromă.

După aproximativ 20 de minute de fierbere a caiselor în siropul format, ridică cratița de pe flacăra aragazului. Folosește un blender vertical și transformă caisele din cratiță într-o pastă fină și plăcut colorată.

Adaugă sucul de la o lămâie și pune din nou cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă de data aceasta. Mai fierbe deliciosul gem de caise aromat pentru aproximativ 10 minute.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării gemului de caise în GALERIA FOTO!

Pasul de adăugare a sucului de lămâie în gemul de caise
Sucul de lămâie ajută la menținerea culorii gemului, dar și la conservarea acestuia / Profimedia Images

Pune gemul fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capacele aferente. Acoperă borcanele cu pături și lasă-le să se răcească bine înainte de a le transfera în cămară.

Și dacă ți-am stârnit curiozitatea de a experimenta rețete de deserturi cu gem de caise, îți oferim rețeta tortului Sacher. Este rețeta celui mai îndrăgit tort vienez în care blaturile sunt unse cu gem de caise.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×