Reclamă

Gem de caise aromat. Rețetă simplă pentru iarnă

Dacă adori caisele și ești mâhnită că sezonul acestora este spre final, le poți conserva la borcan pentru mai târziu. Îți recomandăm o rețetă simplă și ușoară de gem de caise aromat și frumos colorat.

Publicat: 21 iulie 2022, 7:28 / Actualizat: 1 august 2022, 18:15

Caisele sunt fructele vedetă ale verii, îndrăgite atât pentru gust și aromă, cât și pentru culoare deosebită. Conținutul lor bogat în vitamine și minerale aduce un plus de sănătate organismului. pot fi consumate atât crude cât și uscate, sub formă de suc, compot, gem sau dulceață. Pentru că sunt moi și suculente, timpul de procesare al lor este scurt ceea ce le face să-și păstreze o mare parte din proprietățile benefice organismului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gemul de caise este delicios atât savurat la mic dejun cât și inclus în diferite deserturi. Îl poți include în blaturi de prăjituri, sau poți prepara din el creme și glazuri. Și înghețata de caise iese delicioasă, aromată și frumos colorată. Are textura unui jeleu și va cuceri instant pe oricine adoră preparatele dulci. Se prepară ușor din ingrediente puține și simple. Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu acest aromat și frumos gem din caise coapte.

Gem de caise aromat – Ingrediente

  • 2 kg caise foarte coapte
  • 750-800 gr zahăr
  • sucul de la o lămâie
  • opțional, 2 batoane de scorțișoară.

Rețeta gemului de caise – Mod de preparare

Primul pas în prepararea oricărei rețete culinare constă în pregătirea ingredientelor, dar și a ustensilelor necesare.

Reclamă

Comparativ cu rețeta de dulceață de caise întregi unde sunt necesare fructe mai ferme, pentru gemul de caise ai nevoie de fructe mai coapte, cu miezul moale și suculent. Pentru că nu vei adăuga apă este ideal ca fructele să fie cât mai zemoase. Cantitatea de zahăr necesară gemului se adaugă în funcție de cât de dulci sunt fructele. Iar dacă adori gustul ușor mai acrișor, poți reduce din cantitatea de zahăr recomandată în lista de ingrediente. După ce ai ales cele mai coapte caise, spală-le bine și pune-le la scurs în 1-2 strecurători. Abia după ce sunt bine scurse le poți sparge în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii.

Cum prepari gem de caise aromat

Alege o cratiță de inox cu baza dublă și pune în ea jumătățile de caise. Adaugă zahărul și amestecă-l bine cu caisele. Acoperă cratița și pune-o la rece pentru 3-4 ore. Verifică periodic să vezi dacă s-a format sirop și mai amestecă ingredientele din cratiță pentru a urgenta topirea zahărului.

Reclamă

Apoi, așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Cu o spatulă de lemn sau de silicon amestecă constant caisele din cratiță pentru a evita lipirea lor de pereții cratiței. Adaugă și două batoane de scorțișoară doar dacă dorești un plus de aromă.

După aproximativ 20 de minute de fierbere a caiselor în siropul format, ridică cratița de pe flacăra aragazului. Folosește un blender vertical și transformă caisele din cratiță într-o pastă fină și plăcut colorată.

Adaugă sucul de la o lămâie și pune din nou cratița pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate minimă de data aceasta. Mai fierbe deliciosul gem de caise aromat pentru aproximativ 10 minute.

Vezi mai multe imagini din timpul preparării gemului de caise în GALERIA FOTO!

Pasul de adăugare a sucului de lămâie în gemul de caise
Sucul de lămâie ajută la menținerea culorii gemului, dar și la conservarea acestuia / Profimedia Images

Pune gemul fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capacele aferente. Acoperă borcanele cu pături și lasă-le să se răcească bine înainte de a le transfera în cămară.

Și dacă ți-am stârnit curiozitatea de a experimenta rețete de deserturi cu gem de caise, îți oferim rețeta tortului Sacher. Este rețeta celui mai îndrăgit tort vienez în care blaturile sunt unse cu gem de caise.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×