Rețeta este veche, așa cum o preparau bunicile odinioară, când timpul nu era o problemă atât de mare. Rețetele vechi au suferit modificări din cauza rutinei zilnice. Este mai simplu și mai rapid să desfaci caisele în jumătăți și să le îndepărtezi sâmburii. Însă dulceața va fi mai atractivă cu fructele întregi. În plus, fructele vor fi mai gustoase deoarece pulpa lor rămâne în interior și nu se împrăștie prin tot siropul.
Un plus pentru această dulceață este că poți folosi caisele întregi și pentru decorarea deserturilor. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu dulceața de caise în această variantă.
Dulceață de caise întregi – Ingrediente
Sunt necesare două etape pentru prepararea acestei rețete de dulceață, deci lista de ingrediente se împarte și ea în două. Ai nevoie de ingrediente pentru pregătirea fructelor și de alte ingrediente pentru prepararea dulceții.
Pentru pregătirea fructelor:
- 3 litri de apă,
- 3 linguri cu bicarbonat de sodiu.
Pentru prepararea dulceții:
- 2 kg caise întregi,
- 1500 gr zahăr,
- 200 ml apă,
- sucul de la o lămâie.