Reclamă

Dulceață de caise întregi. Rețetă veche de la bunica

Dacă adori dulceața de caise și dorești să o prepari într-un mod mai deosebit îți oferim o rețetă de dulceață de caise întregi.

Publicat: 14 iulie 2022, 7:00 / Actualizat: 5 mai 2023, 14:28

Rețeta este veche, așa cum o preparau bunicile odinioară, când timpul nu era o problemă atât de mare. Rețetele vechi au suferit modificări din cauza rutinei zilnice. Este mai simplu și mai rapid să desfaci caisele în jumătăți și să le îndepărtezi sâmburii. Însă dulceața va fi mai atractivă cu fructele întregi. În plus, fructele vor fi mai gustoase deoarece pulpa lor rămâne în interior și nu se împrăștie prin tot siropul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Un plus pentru această dulceață este că poți folosi caisele întregi și pentru decorarea deserturilor. Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii de urmat pentru a prepara și tu dulceața de caise în această variantă.

Dulceață de caise întregi – Ingrediente

Sunt necesare două etape pentru prepararea acestei rețete de dulceață, deci lista de ingrediente se împarte și ea în două. Ai nevoie de ingrediente pentru pregătirea fructelor și de alte ingrediente pentru prepararea dulceții.

Pentru pregătirea fructelor:

  • 3 litri de apă,
  • 3 linguri cu bicarbonat de sodiu.
Reclamă

Pentru prepararea dulceții:

  • 2 kg caise întregi,
  • 1500 gr zahăr,
  • 200 ml apă,
  • sucul de la o lămâie.

Rețetă de dulceață de caise întregi – Mod de preparare

Reclamă

Comparativ cu alte rețete de dulceață din fructe, cea din caise întregi necesită 2 etape: o etapă de pregătire a fructelor și etapa de preparare propriu-zisă.

Cum pregătești caisele pentru dulceață

Ia o cratiță sau o oală încăpătoare în care adaugi 3 litri de apă rece. Pune cele trei linguri de bicarbonat de sodiu în apă. Amestecă intens cu o spatulă până când bicarbonatul este diluat și soluția omogenizată.

Spală bine caisele și adaugă-le în apa cu bicarbonat. Amestecă-le pentru a le acoperi pe toate cu apă. Este ideal ca pentru această dulceață să folosești caise coapte, dar cu miezul mai ferm. Lasă caisele în apa cu bicarbonat pentru cel puțin 3 ore. Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a oferi fermitate fructelor și în timpul fierberii.

După acest interval de timp, scurge bine caisele și clătește-le cu apă rece.

Lasă-le într-o sită la scurs. Cu ajutorul unei țepușe pentru frigărui împinge sâmburii afară din interiorul caiselor. Ține câte o caisă strâns în mână și împinge sâmburele cu țepușa din partea în care a fost prinsă codița. După ce ai îndepărtat toți sâmburii, poți prepara dulceața de caise.

Cum prepari dulceață de caise întregi

Pune zahărul într-o cratiță cu bază dublă. Adaugă apa și pune cratița pe flacăra aragazului. Lasă siropul să fiarbă pentru aproximativ 15 minute. Adaugă caisele și fierbe-le în sirop, la foc de intensitate mică pentru 20-30 de minute.  Nu uita să înlături spuma care se formează la suprafață, ca la orice rețetă de dulceață din fructe.

Vezi mai multe imagini cu dulceața de caise întregi în GALERIA FOTO!

Cratița cu dulceață de caise întregi
Caisele se vor ține în apă cu bicarbonat înainte de fierbere, pentru a se menține ferme / Shutterstock

Spre finalul etapei de fierbere adaugă și sucul de lămâie. Iar după ce ai fiert dulceața, pune-o în borcanele sterilizate și închide-le ermetic cu capacele din dotare. Acoperă-le cu ștergare sau pături și lasă-le să se răcească lent pentru a asigura o conservare sigură dulceții din caise întregi. Te vei bucura mai târziu de gustul delicios și aspectul plăcut al caiselor din dulceață.

Și dacă mai ai timp și pentru alte rețete delicioase îți oferim și rețeta de dulceață de pepene galben cu ghimbir.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care stă în pat și citește mesaje încercând să-și urmărească fostul partener
Horoscop
Zodii care își urmăresc fostul partener. Nativii care nu pot trece cu ușurință peste o despărțire
Există unele zodii care își urmăresc fostul partener. Acești nativi caută orice motiv pentru a vedea ce face persoana de care s-au despărțit. Ei trec mai greu peste momentul despărțirii și nu pot accepta...
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
3
O femeie frumoasă care își aplică anticearcăn în timp ce se uită în oglindă
Frumusețe
Când se aplică anticearcănul. Ordinea corectă a produselor de machiaj
Dacă nu ești pasionată de beauty sau ești la început de drum, atunci poate fi copleșitor să începi să te machiezi singură. Cu atât de multă informație este greu să alegi pe cea care...
4
Cara Delevingne, într-o ținută casual, pe stradă
Divertisment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Vedeta care pare foarte afectată de eveniment
Casa i-a fost distrusă de incendiu și acum a fost fotografiată așa. Cara Delevingne pare foarte afectată de eveniment. Fotografii au surprins-o în timp ce ieșea de la o clasă de Pilates. Modelul și...
5
Jonah Hill, imagine din tinerețe, dintrun film
Divertisment
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport
Jonah Hill e aproape de nerecunoscut pe placa de surf. Actorul a slăbit enorm, iar acum face mult sport. Fotografii au stat pe urmele lui și l-au pozat din toate unghiurile. Jonah Hill a...
PARTENERI
×