Reclamă

Reguli pentru a reduce grăsimea abdominală. Ce poți face pentru a avea silueta mult visată

Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva reguli pentru a reduce grăsimea abdominală. Dacă îți dorești să ai o siluetă de invidiat, atunci ar trebui să iei în calcul aceste mici trucuri. Grăsimea viscerală poate fi foarte încăpățânată. Pe lângă aspectul inestetic, aceasta poate crea o mulțime de probleme de sănătate.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 31 iulie 2023, 6:48
O femeie care își arată grăsimea abdominală în timp ce se află la sală
Specialiștii îți vin în ajutor cu câteva reguli pentru a reduce grăsimea abdominală. Ce trebuie să faci dacă vrei o siluetă de invidiat / Shutetrstock

Grăsimea de pe burtă poate reprezenta un adevărat risc de dezvoltare a bolilor cronice. Chiar și persoanele care au un indice de masă corporală perfect se pot lupta cu problemele cauzate de grăsimea abdominală. Acest tip de grăsime acoperă organele din zona abdomenului, motiv pentru care este mult mai greu să o reduci și să scapi de ea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Reguli pentru a reduce grăsimea abdominală

De la modificarea orei de culcare, până la schimbarea dietei, chiar și cele mai mici schimbări pot ajuta la reducerea grăsimii abdominale. Alimentele bogate în omega-3, proteine, și fibre ajută la reducerea grăsimii viscerale și la a avea un stil de viață mult mai sănătos. Dacă ești o persoană sedentară, atunci poți începe prin a face cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.

Chiar și mersul pe jos poate avea un impact pozitiv asupra siluetei tale. Grăsimea abdominală este stocată în interiorul abdomenului, în jurul organelor, inclusiv ficatul și intestinale. Această grăsime este cunoscută în mod obișnuit ca grăsime abdominală și este probabil cea mai periculoasă dintre toate. Acest tip de grăsime apare de cele mai multe ori al persoanele care au o siluetă de tip măr.

Însă, chiar și o persoană suplă se poate confrunta cu probleme din cauza grăsimii viscerale. Acest tip de grăsime crește riscul de apariție a diabetului de tip 2, de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, hepatice și chiar de apariție a cancerului.

Dacă îți dorești să scapi de aceasta atunci trebuie să urmezi câteva reguli simple, spun specialiștii pentru Healthline.

Reclamă

Încearcă să renunți la produsele care conțin zahăr

Zahărul este cel mai mare inamic al tău în lupta împotriva grăsimii abdominale. Nutriționiștii sugerează să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Încearcă să înlocuiești desertul clasic cu un fruct sau un smoothie.

Zahărul ar trebui luat din surse naturale, cum ar fi fructele. Glucoza te va ajuta să-ți crești nivelul de energie fără să fie nevoie să apelezi la produse preparat cu zahăr procesat.

Reclamă

Încearcă să renunți la mâncarea procesată

Mâncarea de tip fast-food crește riscul de apariție a grăsimii abdominale. Alimentele procesate cresc riscul de apariție a grăsimii abdominale și reprezintă un real pericol când vine vorba de inflamația din corp. Studiile au demonstrat că alimentele procesate cresc inflamația din corp și riscul de dezvoltare a bolilor cronice.

Renunță la carbohidrații rafinați

Pâinea, biscuiții, orezul alb, acestea sunt doar câteva dintre produsele care conțin carbohidrați simpli. Nutriționiștii recomandă să îi înlocuiești cu produse care conțin carbohidrați complecși. Carbohidrații complecși sunt mult mai sănătoși, ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea grăsimii viscerale.

Consumă mai multe fibre

Pentru a reduce grăsimea din zona abdomenului, specialiștii spun că ar trebui să consumi mai multe fibre. Fibrele ajută digestia și ajută la promovarea pierderii în greutate. Alimentele bogate în fibre îți oferă senzația de sațietate pentru o perioadă mai lungă de timp și te ajută în acest fel să consumi mai puține alimente.

Include în dieta ta proteine sănătoase

O dietă bogată în proteine te va ajuta să ai un corp mult mai aspectus. Proteinele îți oferă senzația de sațietate, ajută la dezvoltarea sistemului muscular și ajută la reducerea grăsimii viscerale. Nutriționiștii recomandă surse cât mai sănătate de proteine cum ar fi carnea albă, peștele, dar și proteine din surse vegetale.

Încearcă să nu sari peste micul dejun

Micul dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei. Dacă te obișnuiești să iei micul dejun, atunci senzația ta de foame va dispărea pentru următoarele ore și vei avea suficientă energie pentru activitățile de zi cu zi. Încearcă să-ți organizezi timpul astfel încât să servești în fiecare dimineață un mic dejun sănătos și sățios.

Include în dieta ta acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3 ajută la reducerea grăsimii viscerale,susțin specialiștii. Peștele este o sursă ideală de acizi grași omega-3. Include în dieta ta nucile, peștele și alte alimente care îți pot aduce aportul zilnic necesar de acizi grași.

Fă sport pentru cel puțin 30 de minute

Sportul reprezintă o componentă ideală dacă vrei să reduci grăsimea viscerală. Dieta nu este suficientă pentru a avea o siluetă de invidiat. Specialiștii recomandă cel puțin 30 de minute de mișcare zilnică. Exercițiile de cardio și aerobic sunt excelente pentru a reduce grăsimea din această zonă. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Mai multe ouă fierte și vopsite pentru Paște
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Coaste de miel rumenite la cuptor
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Femeie amestecând cu o lingură în cremă de cacao cu unt
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI
×