Grăsimea de pe burtă poate reprezenta un adevărat risc de dezvoltare a bolilor cronice. Chiar și persoanele care au un indice de masă corporală perfect se pot lupta cu problemele cauzate de grăsimea abdominală. Acest tip de grăsime acoperă organele din zona abdomenului, motiv pentru care este mult mai greu să o reduci și să scapi de ea.
Reguli pentru a reduce grăsimea abdominală
De la modificarea orei de culcare, până la schimbarea dietei, chiar și cele mai mici schimbări pot ajuta la reducerea grăsimii abdominale. Alimentele bogate în omega-3, proteine, și fibre ajută la reducerea grăsimii viscerale și la a avea un stil de viață mult mai sănătos. Dacă ești o persoană sedentară, atunci poți începe prin a face cel puțin 30 de minute de mișcare pe zi.
Chiar și mersul pe jos poate avea un impact pozitiv asupra siluetei tale. Grăsimea abdominală este stocată în interiorul abdomenului, în jurul organelor, inclusiv ficatul și intestinale. Această grăsime este cunoscută în mod obișnuit ca grăsime abdominală și este probabil cea mai periculoasă dintre toate. Acest tip de grăsime apare de cele mai multe ori al persoanele care au o siluetă de tip măr.
Însă, chiar și o persoană suplă se poate confrunta cu probleme din cauza grăsimii viscerale. Acest tip de grăsime crește riscul de apariție a diabetului de tip 2, de dezvoltare a bolilor cardiovasculare, hepatice și chiar de apariție a cancerului.
Dacă îți dorești să scapi de aceasta atunci trebuie să urmezi câteva reguli simple, spun specialiștii pentru Healthline.
Încearcă să renunți la produsele care conțin zahăr
Zahărul este cel mai mare inamic al tău în lupta împotriva grăsimii abdominale. Nutriționiștii sugerează să reduci cantitatea de zahăr pe care o consumi zilnic. Încearcă să înlocuiești desertul clasic cu un fruct sau un smoothie.
Zahărul ar trebui luat din surse naturale, cum ar fi fructele. Glucoza te va ajuta să-ți crești nivelul de energie fără să fie nevoie să apelezi la produse preparat cu zahăr procesat.