Decizia politicianului vine în urma eforturilor de marketing ale companiei pentru a-i determina pe copii să consume produsele. Un analist medical a explicat diferența dintre băuturile pentru sportivi și cele energizante. Desigur, specialistul a dat și verdictul la întrebarea: „Sunt bune sau dăunătoare pentru organism?“.
Cât de sănătoase sunt băuturile pentru sportivi
Produsul care l-a îngrijorat pe Shumer este vândut în cutii și conține 200 de miligrame de cofeină la 340,188 de grame. Această valoare este egală cu nivelul de cofeină care se găsește în aproape 2 doze de energizant sau 6 doze de suc carbogazos.
În plus, compania care vinde băuturile pentru sportivi comercializează și un alt produs care este similar ca aspect cu cel pentru copii, dar care însă nu conține cofeină. Acesta este, de fapt, motivul pentru care liderul majorității din Senatul SUA a declarat: „este posibil ca lichidul din aceste cutii să fie ingerat de copii, fără ca părinții să fie conștienți“.
Această situație creată a ridicat multe întrebări în legătură cu băuturile pentru sportivi, inclusiv asupra ingredientelor lor, iar cofeina se numără printre ele. Are nevoie cineva de băuturile pentru sportivi, dar și cine ar trebui să stea departe de ele? La ce ar trebui părinții să fie atenți atunci când se gândesc să le cumpere copiilor lor astfel de produse?
Este mai bine să achiziționzi produse gata preparate sau să iei pudră energizantă cu electroliți și să o pregătești chiar tu? Ce alte detalii ar trebui să aibă în minte oamenii, inclusiv atleții?
Diferența dintre băuturile pentru sportivi și energizante
Dr. Leana Wen, profesor la Institutul Milken al Școlii de Sănătate Publică din Universitatea „George Washington“, a explicat diferența dintre băuturile pentru sportivi și băuturile energizante.
„Băuturile pentru sportivi sunt băuturi îmbunătățite cu electroliți. Scopul lor principal este de a reface apa și electroliții care se pierd în timpul exercițiilor intense și prin transpirație. Acestea vor conține electroliți precum sodiu, potasiu, calciu și magneziu. Multe sunt pe bază de carbohidrați, cu adaos de zaharuri precum fructoza, glucoza și zaharoza. Uneori conțin cofeină“, a declarat specialista într-un interviu pentru CNN.