Reclamă

Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor

Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 2 iunie 2023, 6:52

Alimentele congelate sunt răspândite la nivel mondial. Acestea produse conservă un preparat pentru o perioadă mai lungă de timp și ne ajută în situațiile de urgență. Atunci când nu ai timp să faci cumpărături, probabil și t apelezi al ceva din congelator pentru a face rapid de mâncare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cât de sănătoase sunt alimentele congelate

Alimentele congelate pot include legume, feluri principale gata de consumat, gustări de dimensiuni mici, carne și așa mai departe. Singurul lucru care diferă este modul în care aceste produse sunt depozitate. Ele pot fi consumate din diverse motive, cum ar fi disponibilitatea, comoditatea sau gustul.

Un lucru este cert, alimentele congelate nu pot concura cu alimentele proaspete. Nutriționiștii au încercat să arate ce se întâmplă dacă consumi alimente congelate pentru o perioadă mult prea lungă de timp.

Pot crește tensiunea arterială

Studiile susțin că anumite alimente congelate pot crește tensiunea arterială. Sodiul cunoscut sub numele de sare, poate duce la creșterea tensiunii arteriale. Studiile susțin că, alimentele congelate au un conținut mai mare de sodiu, motiv pentru care ar putea avea efecte negative asupra sănătății inimii. Consumul prea mare de sodiu poate crește riscul de a dezvolta boli cronice precum bolile de inimă și accident vascular cerebral.

Reclamă

Pot afecta sănătatea inimii

Grăsimile pot crește și ele riscul de dezvoltare a bolilor de inimă. Multe dintre alimentele congelate, în special preparatele din carne, au un conținut mult mai ridicat de grăsime.

Produsele semipreparate ar putea să-ți afecteze sănătatea inimii, susțin specialiștii. Grăsimile cresc nivelul colesterolului rău din organism. Bolile de inimă pot fi agravate de către prezența acestuia.

Reclamă

Afectează cantitatea de nutrienți asimilații

Valoarea nutritivă a alimentelor în momentul înghețării determină dacă acestea sunt sănătoase sau dăunătoare. Pizza și cinele congelate ar putea fi la fel de dense în nutrienți ca echivalentul lor în produse proaspete.

Totuși, fructele și legumele congelate vor fi mult mai dense decât aceste produse și îți vor crește aportul de nutrienți. Atunci când alegi produse congelate, încearcă să le alegi pe cele sănătoase, care să-ți asigure necesarul zilnic de minerale și vitamine.

Pot fi bogate în conservanți

Unele alimente congelate pot fi bogate în conservanți, susțin specialiștii. Conservanții fac ca aceste aliemnte să fie comestibile pentru o perioadă mai lungă de timp. Conservanții nu oferă multe beneficii oroganismului. Prin urmare, cel mai bine este să alegi alimente care nu îi includ în componența lor.

Pot promova creșterea în greutate

Atunci când ne gândim la alimente congelate trebuie să includem pe listă și produsele mai puțin sănătoase. Nu doar fructele și legumele sunt congelate. O mulțime de produse bogate în grăsimi pot fi, de asemenea, păstrate la congelator.

Dacă ai tendința să consumi mult prea multe produse congelate care conțin grăsimi, s-ar putea ca în timp să descoperi că ai pus câteva kilograme în plus. Alege întotdeauna alimentele sănătoase și bogate în nutrienți pentru a avea o dietă echilibrată.

Optează de fiecare dată pentru alimente bogate în fibre și antioxidanți. Alimentele bogate în antioxidanți e vor ajuta în lupta împotriva stresului oxidativ.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×