Reclamă

Cum poți topi grăsimea corporală în timp ce dormi. Trucuri care îți pot îmbunătăți silueta

Te-ai săturat să simți că te lupți constant cu grăsimea corporală care nu mai vrea să plece? Ai încercat orice dietă și rutină de exerciții fizice, dar încă nu reușești să scapi de kilogramele în plus? Dacă da, este timpul să adaugi o nouă strategie. Află cum poți topi grăsimea corporală în timp ce dormi.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 mai 2023, 7:58

Somnul este un factor crucial atunci când vine vorba de pierderea în greutate. Faptul că nu te odihnești suficient îți poate împiedica progresul, potrivit Sleep Foundation. Dar știai că poți folosi și puterea somnului în avantajul tău pentru a arde mai multe grăsimi? Trista Best, dietetician, a vorbit despre cinci trucuri mici, dar eficiente de a arde grăsimea corporală în timp ce dormi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți topi grăsimea corporală în timp ce dormi

Aceste sfaturi sunt ușor de implementat și necesită un efort minim, făcându-le perfecte pentru persoanele ocupate care nu au ore de petrecut în sala de sport sau în bucătărie.

De la ajustarea rutinei de culcare până la modificări simple ale dietei, aceste sfaturi te vor ajuta să optimizezi procesele naturale de ardere a grăsimilor din organism. Vestea bună e că te vei trezi simțindu-te mai slabă și mai plină de energie.

Încearcă postul intermitent

Încearcă să mănânci ultima masă cu câteva ore înainte de culcare și postește până la micul dejun a doua zi. Sau, mai bine, așteaptă până la ora prânzului. Acest lucru poate ajuta corpul să ardă grăsimi în loc de glucoză pentru energie în timpul nopții, potrivit unei recenzii din 2021 publicată în Nutrients.

Reclamă

Postul intermitent este o abordare alimentară care implică ciclicitate între perioadele de mâncare și post”, explică Best. „În perioada de post, organismul folosește grăsimea stocată ca sursă de energie, ceea ce duce la pierderea grăsimilor. Când dormim, corpul nostru intră în stare de post în mod natural. Combinarea acestui lucru cu postul intermitent poate prelungi perioada de post. În plus, postul intermitent poate ajuta la reglarea hormonilor care afectează pierderea în greutate, cum ar fi insulina și hormonul de creștere”.

Scade temperatura în cameră în timp ce dormi

Potrivit National Institutes of Health, dormitul într-o cameră răcoroasă poate stimula metabolismul și activa grăsimea brună, care arde caloriile pentru a genera căldură. Așadar, e indicat să reduci temperatura termostatului și să lași corpul să facă treaba în timp ce te odihnești.

Reclamă

„Când dormim într-un mediu răcoros, corpul nostru lucrează mai mult pentru a-și menține temperatura. Poate duce la o creștere a numărului de calorii arse”, spune Best. „În plus, dormitul într-o cameră răcoroasă poate îmbunătăți calitatea somnului nostru, ceea ce poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate. Un somn slab calitativ a fost legat de dezechilibre hormonale care pot duce la creșterea în greutate”.

Fă antrenament de forță seara

Antrenamentele de forță pot stimula metabolismul, potrivit Clinicii Mayo. Aceasta înseamnă că ridicarea de greutăți te poate ajuta să arzi mai multe calorii, chiar și în timp ce dormi. Încearcă să faci un antrenament rapid de forță seara pentru a accelera metabolismul înainte de culcare.

„Antrenamentul de forță poate crește masa musculară, ceea ce duce la o creștere a ratei metabolice a organismului,. Rezultatul este o ardere mai mare a caloriilor, chiar și în timpul repausului”, precizează Best.

Fă dușuri reci

Potrivit Clinicii Cleveland, s-a demonstrat că dușurile reci și băile cu gheață stimulează grăsimea brună, similar cu dormitul într-o cameră răcoroasă. În plus, șocul apei reci poate accelera metabolismul și te poate ajuta să arzi mai multe calorii pe parcursul zilei.

„Dușurile reci pot crește producția de grăsime brună a organismului, care arde caloriile pentru a genera căldură. De asemenea, pot îmbunătăți calitatea somnului și pot reduce inflamația, ducând la un somn mai odihnitor și susținând o pierdere sănătoasă în greutate”, spune Best.

Evită mesele înainte de culcare

Cercetările arată că o masă chiar înainte de culcare poate determina organismul să stocheze excesul de calorii sub formă de grăsime, mai degrabă decât să le ardă pentru energie. Prin urmare, evită să mănânci cu cel puțin două până la trei ore înainte de culcare, pentru a permite sistemului digestiv să-și facă treaba și pentru a ajuta corpul să scape de grăsime în timpul somnului.

„Consumarea unor cantități mari de alimente poate îngreuna ciclurile de somn, influențând negativ calitatea odihnei tale. Consumul unei mese ușoare cu câteva ore înainte de culcare poate ajuta organismul să digere alimentele mai eficient și să prevină excesul de calorii”, spune Best.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×