Reclamă

Alimente congelate pe care să le ai mereu în casă. Nutriționiștii spun că sunt la fel de sănătoase ca cele proaspete

Specialiștii vin și vorbesc despre principalele alimente congelate pe care să le ai mereu în casă. Congelarea anumitor alimente poate fi cea mai bună decizie pentru sezonul rece. În felul acesta te vei asigura că dispui de fructele și legumele preferate chiar și atunci când sezonul lor s-a încheiat. Există multe mituri care se învârt în jurul acestui obicei. De altfel, multe gospodine sunt de părere că alimentele congelate nu-și păstrează proprietățile dacă sunt depozitate în acest fel.

Publicat: 7 octombrie 2022, 6:59

În loc să consumi fast-food poți apela la alimentele pe care le-ai pregătit din timp și pe care le-ai lăsat la congelator. Acestea te vor ajuta să ai în continuare o dietă echilibrată și nutritivă. În timp ce unele alimente își pierd nutrienții atunci când sunt congelate, specialiștii spun că există câteva excepții. Ți-am pregătit o listă cu fructe și legume pe care le poți congela fără ca acestea să-și piardă din nutrienți și vitamine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente congelate pe care să le ai mereu în casă

O dietă echilibrată trebuie să conțină fructe și legume. Acestea te ajută să-ți întărești sistemul imunitar și să te ferești de posibilele boli. Un studiu recent a demonstrat că peste 90% din americani nu consumă o dietă echilibrată.

Creșterea costurilor produselor alimentare poate fi un motiv pentru care oamenii aleg să consume produse ieftine, care de multe ori nu sunt la fel de nutritive. Însă nutriționiștii spun că această problemă poate fi rezolvată cu ușurință prin congelarea anumitor fructe și legume. Pe lângă lista de alimente congelate pe care e recomandat să le ai mereu în casă dacă vrei să pierzi în greutate, specialiștii îți oferă și o listă a alimentelor care nu-și vor pierde nutrienții și vitaminele în pofida faptului că au fost depozitate prin congelare.

Frcutele de pădure

Afinele sunt primele pe lista de alimente congelate pe care să le ai mereu în casă. Acestea sunt extrem de versatile și pot fi incluse într-o mulțime de preparate. În plus, atunci când sunt congelate, afinele nu și pierd din proprietăți. Acestea rămân bogate în antioxidanți, dar și în fibre și vitamine. Afinele pot fi folosite pentru deserturi coapte, smoothie-uri sau drept toppinguri pentru micul dejun.

Reclamă

Fructele de pădure, cum ar fi afinele, zmeura, căpșunele și murele, sunt unele dintre cele mai bune surse de antioxidanți. Mai multe studii au arătat că acestea își păstrează proprietățile antioxidante chiar și după procesul de congelare. Antioxidanții sunt benefici organismului și te ajută în lupta împotriva radicalilor liber, dar și a bolilor cronice.

Morcovi tocați

Morcovii tocați, alături de ardeiul tocat sau vinete, nu ar trebui să lipsească din congelatorul unei gospodine. Aceștia pot fi folosiți la supe, dar și în diferite prăjituri sau alte preparate gustoase. Legumele congelate tăiate mărunt reduc timpul de pregătire al acestora atunci când sunt folosite pentru un preparat.

Reclamă

În plus, acestea își păstrează fibrele și vitaminele și oferă în continuare nutrienții esențiali. Morcovii au în general un termen de valabilitate scurt. În frigider nu rezistă mai mult de câteva zile, prin urmare e recomandat să-i depozitezi tocați mărunt la congelator.

Spanac

Spanacul nu trebuie să lipsească din congelator. Acesta este ingredientul cheie din sucurile verzi, sucuri care ajută la întărirea sistemului imunitar. Spanacul poate fi folosit pentru prepararea unui smoothie, a unei omlete, sau poate fi gătit prin fierbere la abur. Spanacul proaspăt nu rezistă în frigider mai mult de o săptămână.

Conținutul său de folați scade pe măsură ce timpul trece. Specialiștii spun că o cană de spanac congelat poate avea de patru ori mai mulți nutrienți decât spanacul proaspăt. Printre principalii nutrienți ai spanacului se numără fierul, vitamina C, calciu și potasiu.

Mazăre

Mazărea este folosită pentru salate, dar poate fi pregătită și drept tocăniță. Mazărea proaspătî nu este disponibiă pe tot parcursul anului. Fiind o legumă versatilă, gospodinele ar trebui să o aibă mereu la îndemână.

Mazărea congealtă este bogată în fibre și proteine. Aceasta se servește rapid și ușor și oferă senzație de sațietate. De altfel, mazărea este una din principalele legume recomandate de nutriționiști când vine vorba de dietele de slăbire.

Pește

O dietă echilibrată necesită și grăsimi sănătoase omega-3, care se găsesc de cele mai multe ori în pește. Peștele poate fi servit alături de o mulțime de preparate. Are o mulțime de nutrienți și oferă rapid senzația de sațietate.

Specialiștii spun că peștele din secțiunea de congelate este congelat imediat după ce a fost prins, fiind astfel un preparat care își păstrează cea mai mare parte a nutrienților. Peștele congelat este bogat în acizi grași omega-3, dar și în vitamina D.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×