Pepenele este varianta ideală într-o zi toridă de varp. Acest fruct delicios conține peste 90 % apă, te poate ajuta să te menții hidratată și să-ți iei aportul necesar de fibre și vitamine. Datorită fibrelor, mineralelor și antioxidanților, pepenele poate ajuta în prevenirea apariției bolilor de inimă, a diabetului, a cancerului sau a altor boli cronice.
Beneficiile cojilor de pepene
Nu doar pepenele poate fi consumat, ci și cojile acestuia, susțin specialiștii pentru The Daily Meal. Modul în care consumi cojile de pepene va influența aportul de nutrienți pe care organismul tău îl va primi. Poți să adaugi cojile de pepene în smoothie, în salate de vară sau le poți conserve sub formă de gem sau dulceață.
Este un mod ideal de a reduce risipa de alimente și de a include mai mulți nutrienți benefici în dieta ta. Însă, înainte de a consuma cojile de pepene, specialiștii susțin că este foarte important să le speli cât mai bine. În felul acesta vei îndepărta pesticidele și impuritățile care s-ar putea afla pe suprafața cojilor de pepene.
Cojile de pepene ar putea să îmbunătățească sănătatea inimii
O cană de pepene roșu poate conține peste un gram de fibre și peste 9 grame de zahăr. Atunci când consumi pepene roșu este foarte important să fii atentă la cantitatea de zahăr care ajunge în corpul tău, mai ales dacă te confrunți cu probleme de sănătate precum diabetul.
Spre deosebire de miez, cojile de pepene conțin mult mai multe fibre și mai puțin zahăr, susține un studiu realizat în anul 2022. Dietele bogate în fibre încetinesc absorbția zahărului în sânge și îți oferă mai rapid senzația de sațietate. Mai mult, unele studii au arătat faptul că o dietă bogată în fibre poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge.
Mai mult, unele cercetări din anul 2021 au arătat că digestia poate fi îmbunătățită prin consumul cojilor de pepene. De asemenea, coaja de pepene conține cantități mari de citrulină, un aminoacid cu efecte antioxidante, antiinflamatorii și cardioprotectoare. Pepenii galbeni au coaja de trei ori mai bogată în citrulină decât pepenii roșii.
Acest nutrient poate proteja împotriva cancerului, poate reduce inflamația intestinală și poate crește procesul de sinteză al proteinelor.