Reclamă

Fructe pe care e indicat să le consumi pentru a avea mai multă energie. Recomandările făcute de nutriționiști

Nutriționiștii au dezvăluit care sunt principalele fructe pe care e indicat să le consumi pentru a avea mai multă energie. Fructele sunt bogate în zahăr și devin o sursă ideală de energie pentru momentele în care ești pe fugă. În loc să alegi o gustare nesănătoasă, poți opta pentru un fruct delicios și gustos.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 15 septembrie 2023, 6:14

Pe parcursul unei zile există mai multe momente în care ne putem simți lipsiți de energie. Fructele au un conținut ridicat de zahăr și ajută la reglarea glicemiei. În felul acesta vei avea parte de un boost mic de energie și îți vei ajuta organismul cu nutrienți și vitamine necesare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe pe care e indicat să le consumi pentru a avea mai multă energie

Fructele sunt o sursă nesfârșită de vitamine și minerale necesare organismului. Dacă ai posibilitatea, nutriționiștii recomandă să alegi întotdeauna fructele de sezon. Acestea sunt mult mai aromate și mai sănătoase. Când vine vorba de energie, poți alege dintr-un sortiment variat de fructe care sunt disponibile aproape tot anul. Aceste fructe sunt recunoscute tocmai pentru faptul că te ajută în momentele în care te simți obosită și lipsită de energie.

Mere

Merele sunt delicioase, bogate în nutrienți și extrem de versatile. Merele sunt bogate în fibre, ceea ce ajută zaharurile naturale să se digere lent pentru energie susținută. Un măr de dimensiuni medii are în jur de 95 de calorii și 4 grame de fibre.

Dacă îți dorești o gustare sănătoasă, combină feliile de mere cu unt de arahide. Vei avea parte de un boost de energie garantat.

Reclamă

Portocale

Portocalele sunt o sursă ideală de vitamina C. Potrivit National Institutes of Health, vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și la reducerea stresului oxidativ.

Acest lucru duce la prevenirea oboselii. În plus, persoanele cu deficit de fier îl pot lua din portocale. Aportul de fier ajută la reducerea simptomelor asociate cu oboseala. O portocală conține în jur de 73 de calorii și 78 % din necesarul zilnic de vitamina C.

Reclamă

Banane

Bananele sunt ideale pentru a avea mai multă energie. Acestea sunt bogate în potasiu și nu numai. Potasiu este un nutrient ideal pentru menținerea unei bune funcționări a organismului. O banană de dimensiuni medii poate avea în jur de 100 de calorii și 3 grame de fibre.

Fibrele sunt ideale pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. Acestea oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să o păstrezi pe termen lung.

Avocado

Avocado este un fruct bogat în fibre și grăsimi naturale sănătoase. Consumul de avocado poate preveni creșterile de zahăr din sânge, ceea ce poate duce la pierderi de energie. Avocado este plin de grăsimi sănătoase, lucru care îți oferă mai multă energie. O cană de avocado feliat va conține în jur de 200 de calorii și 10 grame de fibre. Poți să te bucuri de acest fruct delicios într-o mulțime de preparate sănătoase.

Piersici

Piersicile sunt dulci, dar și extrem de răcoritoare. Acestea sunt ideale pentru un plus de energie, susțin nutriționiștii. Piersicile sunt, de asemenea, o sursă ideală de potasiu, vitamina A și vitamina C. Aceste fructe ajută la lupta împotriva radicalilor liberi și la prevenirea bolilor cronice.

Prune

Prunele sunt recunoscute pentru efectele lor laxative, dar și pentru faptul că îți oferă un plus de energie. Fructele sunt ideale pentru buna funcționare a sistemului digestiv. Două prune pot avea în jur de 70 de calorii și două grame de fibre. Pot fi incluse în deserturi de toamnă sau pot fi consumate ca atare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×