Reclamă

Fructe care nu îngrașă. Pot fi consumate în orice cantitate, chiar și în dietele de slăbit

Specialiștii în nutriție și dieteticienii au realizat o listă cu fructe care nu îngrașă. Ele pot fi consumate în orice cantitate, chiar și în dietele de slăbit, au precizat nutriționiștii de peste hotare.

Alina Drăgușin
Alina Drăgușin
Publicat: 4 august 2023, 6:23

Știm cu toții că, dacă adăugăm mai multe fructe și legume în dieta noastră, ele ne vor ajuta să avem o sănătate echilibrată. Iar în prima categorie se află unele alimente care nu îngrașă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructele care nu îngrașă sunt cele cu conținut redus de zahăr

O alimentație sănătoasă presupune bifarea mai multor criterii. Însă, nu trebuie uitat faptul că această alegere înțeleaptă făcută în viața personală este despre varietate.

„Indiferent de varietatea alimentelor pe care le consumi, dietele sănătoase ar trebui să încorporeze cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. Studiile au arătat că acest lucru poate îmbunătăți sănătatea generală. Și, totodată poate reduce riscul unor probleme grave de sănătate, cum ar fi obezitatea sau diabetul de tip 2“, a declarat Rachel Lander-Canseco, specialistă în nutriție, pentru internalmedicine.usc.edu.

Potrivit experților, există numeroase fructe care nu îngrașă. O altă veste bună: ele pot fi consumate în orice cantitate, chiar și în dietele de slăbit. În continuare, vei afla care sunt cele șase dintre fructele care nu te fac să iei în greutate deloc.

Pepenele verde

Reclamă

O porție de 100 de grame din acest fruct delicios conține doar 30 de calorii. Având în vedere că 90% din greutatea unui pepene roșu este apă, acest lucru îl face să fie fructul perfect pe care să îl mănânci atunci când vrei să slăbești. Sau atunci când îți dorești să te menții la o anumită greutate. Pepenele verde este unul dintre cele mai bogate alimente în aminoacidul citrulină.

Ajunsă în organismul uman, citrulina este transformată în arginină care ajută la arderea rapidă a grăsimilor. În plus, studiile au mai arătat că acest aminoacid îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reduce riscul de hipertensiune arterială şi boli cardiovasculare. „Pe lângă faptul că ajută corpul să rămână hidratat, gustarea cu pepene verde te va ajuta să te simți plină. Astfel, astfel nu vei avea pofte între mese“, a mai explicat Rachel Lander-Canseco.

Fructele de guava

Reclamă

Sunt pline de nutrienți și fibre. Iar dacă alegi să le introduci în regimul tău alimentar, vei observa că te vor ajuta la satisfacerea apetitului. Originare din America Centrală, aceste fructe tropicale au zero colesterol și conțin mult mai puțin zahăr în comparație cu alte fructe precum merele, portocalele și strugurii.

Grepfrut

Este o sursă fantastică de pectină, despre care cercetătorii au aflat că ajută în prevenirea anumitor tipuri de cancer. Conține vitamina C și alte vitamine importante, printre care se numără acidul folic, știut și sub denumirea de vitamina B9. Pentru sistemul imunitar, grepfrutul este un ajutor de nădejde. Descoperă mai multe dintre beneficiile pe care le are fructul care a fost obținut în secolul XVIII prin încrucișarea dintre pomelo și portocală.

Banana

Este considerată gustarea perfectă înainte sau după antrenament. Totodată, bananele sunt mai sănătoase decât multe dintre batoanele energetice, care conțin o cantitate mare de zahăr și substanțe chimice. O banană care are o dimensiune medie conține 27 de grame de carbohidrați, 105 de calorii și 3 grame de fibre. Astfel, ea este un aliat important atunci când vrei să slăbești sau să nu iei în greutate. Aceste fruct este cunoscut și pentru pentru combaterea crampelor musculare, menținerea scăzută a tensiunii arteriale. În plus, îndeplinește și rolul de a preveni aciditatea.

Roșii

Să nu uităm că roșia este un fruct și nu intră în categoria legumelor. Acest puternic partener pentru un regim alimentar sănătos este plin de antioxidanți și ajută la diminuarea retenției de apă. Cercetările au arătat că are puține calorii. O roșie medie conține 22 de calorii, iar una mare, 33 de calorii.

Fructe de pădure

Aici se încadrează murele, afinele sălbatice, dar și căpșunele. Deși sunt mici, fructele de pădure au țeluri mărețe pentru persoanele care aleg să le consume. „De obicei, fructele de pădure sunt în orice plan de recomandare în gestionarea greutății. Și asta pentru că au un conținut foarte scăzut de zahăr pe gram“, a mai spus Rachel Lander-Canseco.

Merele, perele, ardeiul, pepenele galben și portocalele se numără și ele printre fructele pe care le poți consuma în orice cantitate vrei și nu te îngrașă, au scris jurnaliștii de la businessinsider.com.

Avocado

Fructele de avocado au un gust unic și delicios. Iar studiile realizate de specialiști au indicat că sunt bogate în nutrienți, grăsimi sănătoase și nu conțin zahăr. Iar când vine vorba de calorii, trebuie să știi că 100 de grame de avocado înseamnă 167 de calorii. Află cum alegi avocado în mod corect, dar și care sunt principalele beneficii pe care le aduce organismului uman.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×