Reclamă

Când este indicat să mănânci grapefruit. Care sunt beneficiile acestuia pentru sănătate

Grapefruitul este un fruct citric cunoscut ca o sursă puternică de vitamina C, fibre, potasiu și alți nutrienți vitali. De asemenea, este unul dintre ingredientele principale când vine vorba de dietele pentru slăbire. Descoperă mai multe despre când este indicat să mănânci grapefruit și de ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 20 iunie 2023, 7:59

Consumul regulat de grapefruit poate fi o alegere sănătoasă pentru a pierde în greutate și nu numai. Totuși, acest fruct trebuie integrat cu atenție în dietă deoarece poate reacționa cu diferite medicamente și poate afecta anumite condiții de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când este indicat să mănânci grapefruit

Grapefruitul conține vitamine, antioxidanți și fibre care conferă multe beneficii organismului. S-au făcut mai multe cercetări cu privire la modul înc are aceste citrice minunate ajută la susținerea sănătății organismului.

Studiile arată ca acest fruct ajută la promovarea și vindecarea rănilor, datorită conținutului mare de vitamina C.

Totodată ajută la îmbunătățirea sănătății ochilor, datorită vitaminei A. Grapefruitul ajută la reducerea inflamației din organism datorită conținutului de flavonoide antiinflamatoare și totodată îmbunătățește sănătatea inimii.

Unele studii sugerează că acest fruct ajută la reducerea stresului prin scăderea nivelului de cortizol. Grapefruitul este considerat de mulți un superaliment deoarece este bogat în nutrienți benefici organismului.

Reclamă

Ca și alte fructe citrice, grapefruitul este o sursă solidă de vitamina C și A. În plus, grapefruitul conține aproape zero grăsimi, cu cantități substanțiale de minerale esențiale precum magneziu, potasiu, fibre și calciu.

Grapefruitul se numără, de asemenea, printre fructele cu cel mai mare conținut de apă. Acest fruct conține până la 91 % apă, ceea ce înseamnă aproximativ 7,4 unici per cană de grapefruit.

Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de citrice.

Reclamă

Consumul regulat de suc de grapefruit poate ajuta, de asemenea, la reglarea nivelului colesterolului și la pierderea în greutate.

Riscurile consumului de grapefruit

Dincolo de beneficii există și anumite riscuri când vine vorba de consumul de grapefruit. Consumul zilnic de grapefruit este singur pentru cele mai multe persoane. Cu toate acestea, există anumite riscuri pe care ar trebui să le iei în calcul.

Există mai mult de 50 de medicamente eliberate pe bază de rețetă, dar și fără prescripție medicală cunoscute pentru faptul că pot interfera cu consumul de grapefruit. Acest lucru se datorează parțial metabolizării sale crescute, care poate interacționa puternic cu dozarea medicamentelor, spun specialiștii pentru Healthline.

Înainte de a consuma anumite medicamente este important să discuți cu medicul despre această posibilitate. Este important să știi dacă iei medicamente care ajută la reglarea colesterolului sau a tensiunii arteriale este recomandat să nu mănânci grapefruit.

Grapefruitul are potențialul de a modifica nivelurile specifice de medicamente din fluxul sanguin și poate crește riscul de reacții adverse, susțin specialiștii. Deși alergiile la citrice nu sunt comune, acestea pot fi prezente la anumite persoane.

Semnele unei alergii la grapefruit pot include erupții cutanate, inflamații, greață, vărsături și multe altele Nu există un remediu specific pentru acest tip de alergie alimentară, dar medicul specialist va fi în măsură să ofere un remediu pentru o astfel de alergie.

Consumul de grapefruit poate fi benefic pentru organism. S-a dovedit de-a lungul timpului că acesta are nenumărate beneficii pentru sănătate. Totuși, ca orice alt aliment, se recomandă consumul acestuia cu măsură.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×