Experții nu recomandă înlocuirea legumelor și a fructelor din alimentație cu pulberi vegetale. Ele facilitează obținerea nutrienților, dar nu înlocuiesc legumele întregi. În schimb, te pot ajuta dacă nu consumi suficiente fructe și legume zilnic.
La ce folosesc pulberile vegetale
Pulberile vegetale se adresează oamenilor care nu reușesc să mănânce suficiente fructe și legume, nu au timp pentru a-și pregăti mesele, sunt în permanență în mișcare și călătoresc frecvent. De asemenea, îi vizează și pe cei care au restricții alimentare, alergii sau intoleranțe la anumite alimente. De regulă, conțin un amestec de fructe deshidratate, legume sau ierburi. Uneori includ probiotice și alți nutrienți.
Suplimentele cu pulberi vegetale îmbunătățesc sănătatea intestinului. Acestea cresc numărul bacteriilor intestinale benefice și reduc inflamația. Multe produse de pe piață cresc numărul de nutrienți pe care o persoană îi asimilează, cresc energia, reduc senzația de balonare, îmbunătățesc sănătatea gastrointestinală și detoxifică organismul.
Pulberile vegetale conțin niveluri ridicate de vitamine și minerale asociate cu menținerea unui sistem imunitar sănătos.
De exemplu, vitamina A are proprietăți antiinflamatorii care cresc imunitatea. Mineralele, cum ar fi calciul și potasiul, sunt asociate cu menținerea unei tensiuni arteriale bune.
Vitaminele găsite în pulberile vegetale pot reduce riscul de boli cronice pe termen lung. Vitaminele precum C și K sunt antioxidanți puternici.
Vitamina K, care se găsește în verdeața frunzelor, este asociată cu numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără: menținerea sănătoasă a vaselor de sânge, reducerea riscului de probleme cardiace și prevenirea pierderii osoase odată cu îmbătrânirea. Vitamina K poate ajuta la îmbunătățirea sănătății ochilor și poate reduce incidența demenței legate de vârstă.
Dacă te mai întrebi la ce folosesc pulberile vegetale când le consumi, aceste suplimente alimentare sunt recunoscute că îmbunătățesc sănătatea generală. Ele te ajută să primești cantitatea zilnic necesară de substanțe nutritive.