Reclamă

La ce folosesc pulberile vegetale. Cum pot ajuta în cazul lipsei de minerale și vitamine

Pulberile vegetale sunt suplimente alimentare preparate din praf de legume și fructe, cu un conținut bogat în antioxidanți, nutrienți, vitamine și minerale. Acestea suplinesc lipsa substanțelor nutritive și pot fi incluse ușor în dietă. Află la ce folosesc pulberile vegetale și cum le poți consuma.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 12 iunie 2023, 6:32

Experții nu recomandă înlocuirea legumelor și a fructelor din alimentație cu pulberi vegetale. Ele facilitează obținerea nutrienților, dar nu înlocuiesc legumele întregi. În schimb, te pot ajuta dacă nu consumi suficiente fructe și legume zilnic.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La ce folosesc pulberile vegetale

Pulberile vegetale se adresează oamenilor care nu reușesc să mănânce suficiente fructe și legume, nu au timp pentru a-și pregăti mesele, sunt în permanență în mișcare și călătoresc frecvent. De asemenea, îi vizează și pe cei care au restricții alimentare, alergii sau intoleranțe la anumite alimente. De regulă, conțin un amestec de fructe deshidratate, legume sau ierburi. Uneori includ probiotice și alți nutrienți.

Suplimentele cu pulberi vegetale îmbunătățesc sănătatea intestinului. Acestea cresc numărul bacteriilor intestinale benefice și reduc inflamația. Multe produse de pe piață cresc numărul de nutrienți pe care o persoană îi asimilează, cresc energia, reduc senzația de balonare, îmbunătățesc sănătatea gastrointestinală și detoxifică organismul.

Pulberile vegetale conțin niveluri ridicate de vitamine și minerale asociate cu menținerea unui sistem imunitar sănătos.

De exemplu, vitamina A are proprietăți antiinflamatorii care cresc imunitatea. Mineralele, cum ar fi calciul și potasiul, sunt asociate cu menținerea unei tensiuni arteriale bune.

Reclamă

Vitaminele găsite în pulberile vegetale pot reduce riscul de boli cronice pe termen lung. Vitaminele precum C și K sunt antioxidanți puternici.

Vitamina K, care se găsește în verdeața frunzelor, este asociată cu numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără: menținerea sănătoasă a vaselor de sânge, reducerea riscului de probleme cardiace și prevenirea pierderii osoase odată cu îmbătrânirea. Vitamina K poate ajuta la îmbunătățirea sănătății ochilor și poate reduce incidența demenței legate de vârstă.

Dacă te mai întrebi la ce folosesc pulberile vegetale când le consumi, aceste suplimente alimentare sunt recunoscute că îmbunătățesc sănătatea generală. Ele te ajută să primești cantitatea zilnic necesară de substanțe nutritive.

Reclamă

Sfaturi înainte de a începe să le consumi

Discută cu un medic nutriționist sau un dietetician înregistrat, înainte de a începe să incluzi suplimente alimentare în dieta ta. Acest aspect este foarte important, mai ales dacă suferi de alergii sau îți administrezi anumite medicamente.

Ia în considerare compoziția pentru a fi sigură că achiziționezi produsele de care ai nevoie. Când cauți un supliment de pulbere vegetală, examinează eticheta care enumeră toate ingredientele și cantitățile acestora.

Caută testimoniale de la alți utilizatori. Astfel, te poți asigura că produsul a fost testat înainte și va avea rezultatele dorite.

Încearcă mai multe produse pentru a descoperi care ți se potrivește. La fel ca în cazul oricărui alt produs, oricine poate avea anumite preferințe pentru gustul, aroma și textura suplimentelor.

Ce conțin pulberile vegetale

O porție de pulberi vegetale ar trebui să-i asigure unui consumator suficienți nutrienți pentru a-și completa doza zilnică. Dimensiunea recomandată a porției de pulberi vegetale poate varia în funcție de marcă și produs, scriu specialiștii Health. La acestea se adaugă nevoile nutriționale ale fiecărui individ. De aceea, este indicat să ceri părerea unui nutriționist înainte de a începe să le consumi în mod constant.

Multe pulberi vegetale conțin amestecuri brevetate. Amestecurile brevetate sunt combinații unice de ingrediente, concepute de producător. În timp ce ingredientele trebuie menționate, producătorii nu sunt obligați să enumere cantitățile specifice ale fiecărei substanțe prezente într-un amestec.

În funcție de marcă și companie, pulberile vegetale pot conține de la 25 până la peste 40 de ingrediente diferite, inclusiv: spanac, varză furajeră, alge, pătrunjel, sfeclă, morcovi, ierburi, afine, zmeură, extracte de ceai verde, fibre și ciuperci. În general, se consumă amestecate cu apă sau alt lichid. Pentru a fi mai sigură, citește cu atenție indicațiile de pe etichete.

Dacă te mai întrebi la ce folosesc pulberile vegetale, este bine de știut că pot fi incluse în diete vegetariene sau vegane. De exemplu, pudra proteică de orez brun este potrivită pentru vegani și vegetarieni deoarece conține multe proteine vegetale care pot înlocui proteinele de origine animală.

Ce argumente contra există până în prezent

Odată ce ai aflat la ce folosesc pulberile vegetale este important să afli și dacă pot provoca unele probleme. Dieteticienii recomandă să asimilezi substanțe nutritive din surse naturale și integrale, cum ar fi fructele și legumele proaspete. Nu este recomandat să te bazezi exclusiv pe suplimente.

Totodată, unele persoane pot crede că mănâncă suficiente fructe și legume atunci când, de fapt, nu o fac. Majoritatea oamenilor care folosesc pulberi vegetale, nu se concentrează să mănânce alimente vegetale. Iar această practică nu este sănătoasă.

Se poate să consumi în exces anumite substanțe nutritive atunci când iei pulberi vegetale, potrivit Nourish by WebMD. Astfel consumul poate duce la o creștere nedorită în greutate sau la alte efecte secundare asupra organismului. În plus, din cauza conținutului lor ridicat de fibre, unii oameni pot experimenta disconfort gastro-intestinal sau balonare. De asemenea, pot apărea alergii la substanțele din amestecuri.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×