Reclamă

Fructul care te ajută să slăbești, potrivit nutriționiștilor. E un ajutor de nădejde în dietă

Poate știi deja că niciun aliment nu are o putere magică care să contribuie la pierderea în greutate. Mai degrabă, este vorba despre o combinație de factori: ce mănânci, cum mănânci și cât de mult mănânci. Toate acestea ar putea afecta obiectivele tale de slăbire. Din fericire, s-au aflat mai multe despre fructul care te ajută să slăbești, potrivit nutriționiștilor.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 8 iunie 2023, 6:25

Legumele și fructele, de exemplu, sunt vitale pentru menținerea unei greutăți sănătoase. În timp ce toate legumele și fructele oferă o gamă largă de nutrienți care contribuie la o sănătate bună, unele, cum ar fi zmeura, ar putea fi mai de ajutor atunci când încerci să scazi în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructul care te ajută să slăbești, potrivit nutriționiștilor

În comparație cu alte alimente, cum ar fi gustările sărate, deserturile dulci și băuturile îndulcite, majoritatea fructelor sunt bogate în nutrienți și au un conținut scăzut de calorii. Fructele sunt bogate atât în fibre, cât și în apă, ceea ce înseamnă că adaugă volum meselor. Aceasta înseamnă că poți mânca aceeași cantitate de alimente, dar consumi mai puține calorii, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Consumul adecvat de fructe și legume poate ajuta la încetinirea ritmului cu care mănânci, conform unui studiu din 2020 publicat în Nutrients. A acorda mai mult timp pentru a mesteca oferă numeroase beneficii, inclusiv să fii mai atentă la indicațiile pe care le primești de la corp legat de de foame și de sațietate.

Dacă scopul tău este să slăbești, asigură-te că mănânci zmeură. Aceste fructe mici și dulci sunt pline de fibre, antioxidanți și au un gust plăcut și dulce. Iată cum pot susține pierderea în greutate.

O ceașcă de zmeură, atât proaspătă, cât și congelată, oferă aproape 10 grame de fibre. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din aportul zilnic de fibre recomandat pentru bărbați și femei, conform Ghidurilor dietetice. Fibrele prezintă numeroase beneficii. Pe lângă faptul că promovează pierderea în greutate, fibrele ajută și la încetinirea digestiei și previn creșterile bruște ale nivelului de zahăr din sânge pentru o energie constantă pe tot parcursul zilei.

Reclamă

Care sunt beneficiile pe care zmeura le oferă organismului

În plus, bacteriile din intestin se hrănesc cu fibre. Prin urmare, consumul de fibre este cheia pentru un microbiom intestinal divers și echilibrat, care joacă un rol în alte aspecte ale sănătății tale, cum ar fi funcția sistemului imunitar.

Antioxidanții care se găsesc în legume și fructe joacă un rol important în protejarea celulelor corpului. Ei neutralizează radicalii liberi nocivi pentru a reduce inflamația care cauzează boli. Și trebuie doar să te uiți la nuanța roșie superbă a zmeurii pentru a ști că sunt pline de antioxidanți. De fapt, zmeura este plină cu antioxidanți specifici numiți antociani, potrivit unui studiu din Journal of Berry Research din 2019. Fructele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina C, un alt antioxidant.

Reclamă

Zmeura conține zahăr natural care îți poate satisface pofta de dulce. Consum-o ca atare sau adaug-o într-un bol cu cereale și iaurt, salate, deserturi și multe altele preparate.

Înainte de a începe dieta de slăbit, ia în considerare obiectivele și motivația.

Amintește-ți că pierderea în greutate nu înseamnă atingerea unui anumit număr pe cântar. Este un stil de viață care implică o dietă sănătoasă, activitate fizică regulată și alte obiceiuri sănătoase. Pierderea în greutate nu are loc peste noapte. Ea necesită schimbări ale stilului de viață pentru a se menține pe termen lung. În plus, dacă ai un istoric de tulburări de alimentație, dieta poate fi un factor de risc pentru declanșarea simptomelor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
2
Femeie frumoasă, blondă, de peste 50 de ani, fotografie portret
Frumusețe
Tunsori de evitat dacă ai peste 50 de ani. Pot adăuga mulți ani pe chipul tău
Vremea frumoasă de afară te poate împinge pe drumul către un salon de înfrumusețare. Pe măsură ce vremea se încălzește, s-ar putea să vrei să te bucuri de o tunsoare complet nouă și nu...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
4
Lisa Rinna în timp ce ncearcă să se ascundă de fotografi
Divertisment
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta care s-a transformat complet în ultimii ani
Intervențiile estetice au făcut-o să se ascundă de fotografi. Vedeta din imagine spune că s-a transformat complet în ultimii ani. Chipul ei nu mai este același, dar este dispusă să-și repare greșelile. Lisa Rinna...
5
Ouă pe felii de pâine cu firișoare de ceapă
Sănătate
Ce trebuie să mănânci ca să slăbești la burtă. Alimente pentru un abdomen plat
Mulți oameni sunt în căutare de soluții pentru a obține un abdomen plat, mai ales acum că vremea s-a încălzit, iar hainele subțiri lasă la iveală orice acumulare de grăsime. Desigur, un abdomen plat...
PARTENERI
×