Reclamă

Prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone

Dacă ești în căutarea unei rețete de prăjitură delicioasă și spectaculoasă cu care să impresionezi persoana iubită, prepară rețeta de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 6 februarie 2023, 6:55

Gustul delicios al combinației de căpșuni cu cremă de brânză este încununat de aspectul senzațional al prăjiturii. Nu ezita s-o prepari pentru că rețete nu este complexă, iar ingredientele sunt din cele cunoscute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tot ce trebuie să faci este să prepari un blat de pandișpan pe care îl vei secționa în două. Dintr-o parte decupezi câteva inimioare, iar locul acestora va fi completat de un jeleu de căpșuni. Pentru umplerea foilor secționate, prepară o cremă clasică de mascarpone, în care adaugi căpșuni.

Poți prepara prăjitura pentru a o dărui persoanelor dragi, în una dintre zilele în care celebrăm dragostea: de Valentine’s Day, Dragobete, 1 sau 8 Martie. Dacă te-am convins, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării minunatei prăjituri.

Prăjitură cu inimioare de căpșuni – Ingrediente

Ai nevoie pentru această prăjitură de trei tipuri de ingrediente: pentru blatul de pandișpan, pentru cremă și pentru decorul din căpșuni.

Reclamă

Pentru blat de pandișpan în tavă de 20/25 cm:

  • 6 ouă de mărime medie
  • 200 gr zahăr
  • 200 gr făină
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • coaja răzuită de la o lămâie
  • puțin unt + făină, pentru forma de copt.

Pentru crema de mascarpone:

  • 500 gr de mascarpone
  • 300 ml de smântână pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 100 gr de zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 1 praf de sare.
Reclamă

Alte ingrediente:

  • 1 kg de căpșuni
  • 50 gr de zahăr
  • 1 linguriță de amidon
  • puțin zahăr pudră pentru decor.

Prăjitură cu inimioare de căpșuni – Mod de preparare

Ca pentru orice prăjitură care necesită coacere, începe cu prepararea blatului de pandișpan. Înainte de a începe amestecarea ingredientelor, scoate ouăle de la frigider. Lasă-le la temperatura camerei timp de 20-30 de minute. Este important ca albușurile să nu fie foarte reci pentru că este riscul să nu obții o bezea reușită. Adună și celelalte ingrediente pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână.

Cum prepari blatul de pandișpan

Începe prin a porni cuptorul la 180 de grade Celsius și pregătește tava de copt, în care așezi hârtie pergament.

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară un praf de sare peste albușuri și amestecă-le cu ajutorul mixerului, până când devin spumoase. Adaugă zahărul treptat, în timp ce amesteci intens, folosind o treaptă superioară a mixerului. Te oprești când vei obține o bezea foarte fermă, care va rămâne fixată pe pereții bolului.

Apoi, amestecă gălbenușurile cu coaja răzuită fin de la lămâie. Adaugă-le peste bezeaua de albușuri și omogenizează încet compoziția.

Folosind o spatulă de silicon, încorporează treptat făina trecută prin sită. Amestecă compoziția cu mișcări circulare de jos în sus, pentru a menține aerul în interiorul ei.

Întinde compoziția pentru blatul de pandișpan în forma de copt și pune forma în cuptor. Coace pandișpanul pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se tempereze 5-6 minute în forma de copt, apoi transferă-l pe un platou. După răcire, secționează-l transversal în două părți aproximativ egale. Poți coace două blaturi de pandișpan, dacă îți este mai ușor.

Descoperă și o rețetă de pandișpan cu kiwi și gem de zmeură.

Prepară crema și montează delicioasa prăjitură cu inimioare de căpșuni

Pune mascarponele și smântâna rece pentru frișcă într-un bol. Adaugă zahărul pudră și un praf de sare. Cu ajutorul mixerului amestecă intens până când obții o compoziție cremoasă. Pune bolul cu crema de mascarpone cu frișcă la rece, până când montezi rulada.

Între timp, spală căpșunile, și curăță-le de frunze. Transformă 5-6 cele mai coapte căpșuni în piure și adaugă 100 gr de zahăr peste ele și o linguriță de amidon. Fierbe jeleul de căpșuni până când devine omogen. Trece-l prin sită pentru a deveni fin.

Pune prima foaie de pandișpan în tavă și adaugă crema de mascarpone peste ea. Înfige căpșunile în cremă, una lângă alta, cu vârfurile în sus.

A doua foaie de pandișpan cresteaz-o în pătrățele, dar fără a o străpunge de tot. Decupează o parte din pătrățele cu un decupator în formă de inimioară. Scoate decupajele și așază foaia peste crema de mascarpone cu căpșuni. Decorează cu zahăr pudră doar pătrățelele întregi de la prăjitură. În interiorul inimioarelor toarnă jeleul de căpșuni.

Prăjitură delicioasă pentru zilele în care celebrăm iubirea
Inimioarele de pandișpan se pot folosi la un desert la pahar / Profimedia Images

Pune minunata prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone la rece până când jeleul capătă textură fermă, sau până când o vei servi celor dragi.

Poți folosi în locul jeleului de căpșuni o delicioasă și aromată dulceață de portocale roșii.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×