Pentru ca reușita siropului să fie perfectă, ai nevoie de trandafiri speciali, cei cu parfumul cel mai puternic. Iar pe lângă aceștia, mai poți adăuga și câțiva trandafirii catifelați, care au cea mai roșie culoare. Cei parfumați vor oferi siropului aroma inconfundabilă de trandafiri, iar cei catifelați și roșii vor oferi o culoare cuceritoare.
Siropul de trandafiri poate fi consumat, în special vara, cu apă minerală și cuburi de gheață. Însă îl poți folosi și în diferite rețete de deserturi. Poți însiropa cu el blaturile prăjiturilor și torturilor, dar îl poți transforma și în jeleuri delicioase, aromate și frumos colorate. Descoperă aici și o rețetă de jeleu de zmeură.
Prepară și tu rețeta siropului pe care ți-o oferim mai jos, pentru a te convinge de gustul și aroma lui inconfundabile.
Sirop de trandafiri – Ingrediente
- 350 gr petale de trandafiri de Damasc
- petalele de la 2 trandafiri roșii, catifelați
- 2 kg zahăr
- 2 litri de apă
- 1 lămâie mare, bio.
Rețeta siropului de trandafiri – Mod de preparare
Începe cu pregătirea trandafirilor care necesită o atenție mai deosebită. Adună trandafirii bine înfloriți și scutură-i bine pentru a elimina impuritățile și eventualele insecte din ei. Taie trandafirii pentru început cu codițe, folosind o foarfecă. Astfel, îi vei putea scutura mai bine.
După ce te-ai asigurat că ai îndepărtat insectele din ei, separă petalele trandafirilor și pune-le în apă rece. Amestecă-le bine prin apă pentru a le spăla. Lasă-le un timp în apă, apoi transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă.