Reclamă

Sirop de trandafiri. Cel mai parfumat și colorat sirop de casă

Dacă dorești să te bucuri de parfumul trandafirilor și în preparatele culinare, nu ezita să prepari sirop de trandafiri. Este cel mai parfumat și colorat sirop de casă, care cucerește atât papilele gustative, cât și privirile.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 mai 2023, 6:20

Pentru ca reușita siropului să fie perfectă, ai nevoie de trandafiri speciali, cei cu parfumul cel mai puternic. Iar pe lângă aceștia, mai poți adăuga și câțiva trandafirii catifelați, care au cea mai roșie culoare. Cei parfumați vor oferi siropului aroma inconfundabilă de trandafiri, iar cei catifelați și roșii vor oferi o culoare cuceritoare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Siropul de trandafiri poate fi consumat, în special vara, cu apă minerală și cuburi de gheață. Însă îl poți folosi și în diferite rețete de deserturi. Poți însiropa cu el blaturile prăjiturilor și torturilor, dar îl poți transforma și în jeleuri delicioase, aromate și frumos colorate. Descoperă aici și o rețetă de jeleu de zmeură.

Prepară și tu rețeta siropului pe care ți-o oferim mai jos, pentru a te convinge de gustul și aroma lui inconfundabile.

Sirop de trandafiri – Ingrediente

  • 350 gr petale de trandafiri de Damasc
  • petalele de la 2 trandafiri roșii, catifelați
  • 2 kg zahăr
  • 2 litri de apă
  • 1 lămâie mare, bio.
Reclamă

Rețeta siropului de trandafiri – Mod de preparare

Începe cu pregătirea trandafirilor care necesită o atenție mai deosebită. Adună trandafirii bine înfloriți și scutură-i bine pentru a elimina impuritățile și eventualele insecte din ei. Taie trandafirii pentru început cu codițe, folosind o foarfecă. Astfel, îi vei putea scutura mai bine.

După ce te-ai asigurat că ai îndepărtat insectele din ei, separă petalele trandafirilor și pune-le în apă rece. Amestecă-le bine prin apă pentru a le spăla. Lasă-le un timp în apă, apoi transferă-le într-o sită și lasă-le să se scurgă.

Două borcane cu petale de trandafiri în apă
Petalele de trandafiri se țin un timp în apă rece / Shutterstock
Reclamă

Vezi aici cum se prepară și rețeta de sirop natural din flori de soc, aromat cu lămâie și ghimbir.

Cum prepari aromatul sirop de trandafiri

După ce sunt scurse, pune petalele de trandafiri într-o oală și toarnă 2 litri de apă peste ele. Așază oala pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Lasă petalele de trandafiri să fiarbă în apă timp de 10-15 minute. Nu te speria dacă petalele de trandafiri își vor pierde culoarea, iar lichidul va fi unul tulbure. Pe parcurs acesta se va colora foarte frumos.

Stinge focul, așază un capac peste oală și lasă petalele de trandafiri să se infuzeze timp de aproximativ 2-3 ore.

După aceea, scurge lichidul printr-un tifon curat. Presează bine florile rămase în tifon pentru a profita de toată aroma lor. Adaugă zahărul în apa de la trandafiri și pune din nou oala pe flacăra aragazului. Fierbe siropul de trandafiri pentru aproximativ 30 de minute sau până când devine consistent precum siropul pentru dulceață. După topirea zahărului din sirop, poți adăuga și lămâia bine spălată și tăiată în bucăți mici.

În timp ce siropul fierbe, poți steriliza sticlele în apă fierbinte sau în cuptor. Toarnă minunatul sirop de trandafiri fierbinte în sticlele fierbinți și ele. Stoarce bine și bucățile de lămâie în sirop.

Pune capacele sticlelor și așază o pătură peste ele. Lasă-le să se răcească lent pentru o conservare sigură a siropului.

Te vei bucura mai târziu de aroma siropului servindu-l cu apă minerală și cuburi de gheață.

Sirop de trandafiri în pahare cu paie pentru servire
Siropul de trandafiri este delicios servit cu apă minerală și cuburi de gheață / Shutterstock

Dacă te încântă aroma trandafirilor din acest sirop, o mai poți conserva și preparând dulceață de trandafiri după o rețetă veche.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×