Păpădia este renumită pentru multiple efecte miraculoase asupra sănătății organismului. Atât florile, cât și frunzele, rădăcinile și chiar tulpinile acestei plante se folosesc pentru prepararea unor produse medicinale.
Păpădia are un conținut bogat de vitamine, minerale fibre și o mulțime de nutrienți benefici pentru buna funcționare a organismului. Dintre acestea amintim vitamina A, C, K, E și B, acid folic, fier, calciu, magneziu sau potasiu.
Această plantă este bogată și în antioxidanți cu rol important în lupta organismului împotriva radicalilor liberi. Conține renumitul beta-caroten, cu un puternic rol în protejarea împotriva deteriorării celulelor și a stresului oxidativ.
Conservă și tu la borcan aceste multiple proprietăți ale păpădiei, preparând rețeta siropului pe care o găsești detaliată mai jos.
Sirop de păpădie – Ingrediente
- 200 gr flori de păpădie
- 1 kg zahăr
- 1 l apă
- sucul de la o lămâie.
Rețeta siropului din flori de păpădie – Mod de preparare
Foarte important în procesul de preparare al siropului de păpădie este modul în care se adună florile. Acestea se vor aduna dimineața, din locuri nepoluate, de pe dealuri și câmpuri de la țară sau din grădini. Se aleg florile cu inflorescența cea mai deschisă și mai sănătoasă.