Reclamă

Sirop de afine pentru iarnă

Te bucuri de prospețimea fructelor de pădure vara, dar te poți bucura de gustul și aroma lor și în sezonul rece, conservându-le. Îți oferim în acest scop o rețetă de sirop de afine pentru iarnă, foarte aromat și plin de vitamine.

Publicat: 28 iulie 2022, 7:20 / Actualizat: 23 mai 2023, 16:22

Afinele sunt fructe de pădure foarte apreciate pentru gustul dulce-acrișor, dar și pentru beneficiile pe care le oferă sănătății organismului. Au un conținut bogat în antioxidanți și vitamina C, benefice pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Dar mai conțin și vitaminele A și E, vitamine din complexul B, vitamina K, fier, calciu, mangan, zinc, fosfor, seleniu și cupru.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Datorită conținutului bogat în vitamine, minerale și antioxidanți, afinele sunt recomandate a fi consumate zilnic, în sezonul lor de coacere. Pot fi consumate ca atare sau sub formă de sucuri, în salate de fructe, salate de legume cu brânzeturi, în iaurt amestecat cu cereale, sau în deserturi.

Specialiștii consideră afinele ca fiind cel mai benefic fruct pentru sănătatea creierului. Dar pe lângă beneficiile pe care le au asupra creierului, afinele sunt recomandate și pentru sănătatea inimii. De asemenea, sunt ideale și pentru gestionarea zahărului din sânge, precum și la menținerea greutății corporale, datorită conținutului ridicat de fibre.

Te poți bucura de aceste proprietăți ale afinelor și dacă le conservi pentru sezonul rece. Le poți congela, poți prepara gem sau dulceață, dar și un delicios sirop a cărei rețete ți-o oferim mai jos cu listă completă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.

Sirop de afine pentru iarnă – Ingrediente

  • 2 kg afine proaspete;
  • 1500 gr de zahăr;
  • sucul de la o lămâie;
Reclamă

Rețetă de sirop din afine de pădure – Mod de preparare

Începe cu pregătirea afinelor pe care le cureți de codițe și de impurități și le speli bine. Lasă afinele într-o sită să se scurgă de apă.

Pregătește o cratiță de inox, sau o oală în care adaugi afinele și zahărul. Adaugă mai întâi un strat de afine care să acopere baza cratiței. Presară un strat de zahăr peste ele pe care îl distribui uniform. Continuă cu alt rând de afine, altul de zahăr și tot așa până când se termină ingredientele. Este necesar ca ultimul strat să fie din zahăr așa încât toate afinele să fie acoperite.

Reclamă

Acoperă cratița cu un tifon curat și pune-o la loc răcoros pentru câteva ore. În acest interval de timp zahărul va începe să se topească datorită umidității pe care o degajă afinele. Amestecă bine afinele cu siropul format și pune cratița la frigider de pe o zi pe alta. Astfel, afinele se vor deshidrata și vor degaja aroma lor în siropul din cratiță.

A doua zi pune o sită peste o altă cratiță și pune tifonul în ea. Răstoarnă afinele cu sirop cu tot peste tifonul din sită și lasă-le să se scurgă bine. Presează afinele în tifon pentru a beneficia din plin de toată seva lor. Adaugă în cratița cu sirop și sucul de lămâie. Pune siropul la fiert la foc mediu pentru aproximativ 10 minute.

Sterilizează sticlele și pune siropul fierbinte în ele.

Vezi mai multe imagini cu siropul de afine în GALERIA FOTO!

Sirop de afine în sticlă, alături de o cană cu afine
Siropul de afine se îmbuteliază în sticle sterilizate și se păstrează 2-3 ani la loc răcoros / Profimedia Images

Închide-le ermetic cu capacele din dotare, apoi acoperă-le cu o pătură. Lasă-le să se răcească lent pentru a asigura o conservare perfectă deliciosului sirop de afine pentru iarnă.

Te poți bucura de gustul lui nu doar savurat în pahar ci poți glazura cu el și delicioasele clătite sau pancakes.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fete care se îmbrățișează și zâmbesc pe un fundal alb
Horoscop
Zodii care știu să mențină prietenii de durată. De la cel mai fidel la cel mai absent nativ
Pentru cei mai mulți, relațiile care trec testul timpului sunt cele mai importante pentru fericire. Citește despre acele zodii care știu să mențină prietenii de durată și care este valoarea acestora. Există nativi care...
2
O femeie care poartă o rochie frumoasă și aleargă pentru a ilustra modul în care lasă trecutul în spate
Horoscop
Zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au dezvăluit care sunt cele trei zodii care lasă trecutul în spate în săptămâna 11 martie – 17 martie 2024. Acești nativi sunt pregătiți să deschidă un nou capitol în viața lor. Astrele...
3
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Rețete
Brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide
Pentru momentele în care ai mai mult timp de petrecut în bucătărie și dorești să prepari plăcinte cu brânză, îți recomandăm rețeta de brânzoaice trandafir, cu brânză de vaci și stafide. Chiar dacă petreci...
4
fată frumoasă îmbrăcată cu o pelerină pe un cal într-o pădure
Horoscop
3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare. Vezi dacă te numeri printre ele
Mulți nativi își doresc să aibă noroc și să fie veghiați de astre, indiferent de situație. Cu toate acestea, 3 zodii care își propun să câștige orice luptă în perioada următoare chiar vor reuși....
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Astrologii au pregătit surprize inedite pentru toții nativii din zodiac. Fiecare zi a săptămânii va avea un punct intens pe care zodiile îl vor simți din plin. Horoscopul săptămânii 11 martie – 17 martie...
PARTENERI
×