Reclamă

Cel mai bun fruct pentru sănătatea creierului. Specialiștii îl recomandă în dieta zilnică

Acest mic fruct are câteva beneficii numai bune de luat în seamă. Specialiștii recomandă afinele ca fiind cel mai bun fruct pentru sănătatea creierului. Hai să descoperim împreună care sunt argumentele lor.

Publicat: 22 aprilie 2022, 7:55

Dacă creierul tău dă semne că a obosit, s-ar putea să întâmpini dificultăți de concentrare. Să ai o gândire lentă, probleme cu activitățile de zi cu zi sau chiar să devii uitucă. Oricare dintre aceste probleme îți poate afecta rutina, așa că este important să găsești modalități pentru a menține creierul alert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun fruct pentru sănătatea creierului

Se știe că anumite alimente ajută la creșterea puterii creierului. Încorporarea unei cantități mari de legume și fructe în dieta ta poate aduce multe beneficii. Cu toate acestea, un fruct în special are un rezultat pozitiv asupra creierului.

Potrivit expertului medical Toby Amidor, autorul cărții de gătit destinată persoanelor cu diabet, cel mai bun fruct pentru a menține funcționarea normală a creierului sunt afinele.

Aluat pentru brioșe de post dispus în forma de copt
Afinele se pot integra într-o mulțime de preparate / Shutterstock

„Cercetările arată că consumul de afine ca parte a unei diete sănătoase poate ajuta la susținerea sănătății creierului”, spune Amidor. „Dovezile sugerează că consumul de afine ca parte a unei diete sănătoase este asociat cu un risc mai scăzut de tulburări cognitive legate de vârstă, demență și boala Alzheimer”.

Reclamă

Potrivit cercetării publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, acest studiu a folosit suplimente de suc de afine sălbatice timp de 12 săptămâni pentru a confirma că a existat o funcție îmbunătățită a memoriei la adulții în vârstă cu declin precoce al memoriei. Constatările studiului inițial au sugerat că cantitatea medie de consum de afine poate avea beneficii asupra capacității de a gândi și a raționa.

Care sunt beneficiile afinelor pentru organism

În plus, un studiu publicat în Neural Regeneration Research Journal a constatat că adulții de diferite vârste care au consumat afine au arătat o creștere a fluxului sanguin în zone cheie ale creierului. De asemenea, a arătat o memorie îmbunătățită și o atenție sporită la sarcinile zilnie. În plus, testele cu adulții în vârstă care au mâncat căpșuni și afine timp de câteva luni au arătat o memorie îmbunătățită.

Reclamă

„Afinele oferă o gamă largă de nutrienți. Conțin fibre, vitaminele K și C, mangan mineral și fitonutrienți numiți polifenoli”, spune Amidor.

Pe lângă minunile pe care le au asupra creierului, afinele sunt grozave pentru sănătatea inimii. O cană de afine proaspete pe zi a arătat modificări îmbunătățite ale colesterolului HDL crescut la cei cu sindrom metabolic, un grup de anomalii biochimice și fiziologice asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2.

Afinele pot ajuta, de asemenea, la gestionarea zahărului din sânge, precum și la menținerea greutății datorită cantității mari de fibre. Pentru că sunt mici, dar puternice, sunt ușor de adăugat în orice fel de mâncare. Încearcă să le amesteci într-un smoothie. Să le adaugi în clătite pline de proteine sau chiar să faci dulceața adăugându-le ca topping de cheesecake.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×