Reclamă

Cel mai bun fruct pentru sănătatea creierului. Specialiștii îl recomandă în dieta zilnică

Acest mic fruct are câteva beneficii numai bune de luat în seamă. Specialiștii recomandă afinele ca fiind cel mai bun fruct pentru sănătatea creierului. Hai să descoperim împreună care sunt argumentele lor.

Publicat: 22 aprilie 2022, 7:55

Dacă creierul tău dă semne că a obosit, s-ar putea să întâmpini dificultăți de concentrare. Să ai o gândire lentă, probleme cu activitățile de zi cu zi sau chiar să devii uitucă. Oricare dintre aceste probleme îți poate afecta rutina, așa că este important să găsești modalități pentru a menține creierul alert.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai bun fruct pentru sănătatea creierului

Se știe că anumite alimente ajută la creșterea puterii creierului. Încorporarea unei cantități mari de legume și fructe în dieta ta poate aduce multe beneficii. Cu toate acestea, un fruct în special are un rezultat pozitiv asupra creierului.

Potrivit expertului medical Toby Amidor, autorul cărții de gătit destinată persoanelor cu diabet, cel mai bun fruct pentru a menține funcționarea normală a creierului sunt afinele.

Aluat pentru brioșe de post dispus în forma de copt
Afinele se pot integra într-o mulțime de preparate / Shutterstock

„Cercetările arată că consumul de afine ca parte a unei diete sănătoase poate ajuta la susținerea sănătății creierului”, spune Amidor. „Dovezile sugerează că consumul de afine ca parte a unei diete sănătoase este asociat cu un risc mai scăzut de tulburări cognitive legate de vârstă, demență și boala Alzheimer”.

Reclamă

Potrivit cercetării publicate în Journal of Agricultural and Food Chemistry, acest studiu a folosit suplimente de suc de afine sălbatice timp de 12 săptămâni pentru a confirma că a existat o funcție îmbunătățită a memoriei la adulții în vârstă cu declin precoce al memoriei. Constatările studiului inițial au sugerat că cantitatea medie de consum de afine poate avea beneficii asupra capacității de a gândi și a raționa.

Care sunt beneficiile afinelor pentru organism

În plus, un studiu publicat în Neural Regeneration Research Journal a constatat că adulții de diferite vârste care au consumat afine au arătat o creștere a fluxului sanguin în zone cheie ale creierului. De asemenea, a arătat o memorie îmbunătățită și o atenție sporită la sarcinile zilnie. În plus, testele cu adulții în vârstă care au mâncat căpșuni și afine timp de câteva luni au arătat o memorie îmbunătățită.

Reclamă

„Afinele oferă o gamă largă de nutrienți. Conțin fibre, vitaminele K și C, mangan mineral și fitonutrienți numiți polifenoli”, spune Amidor.

Pe lângă minunile pe care le au asupra creierului, afinele sunt grozave pentru sănătatea inimii. O cană de afine proaspete pe zi a arătat modificări îmbunătățite ale colesterolului HDL crescut la cei cu sindrom metabolic, un grup de anomalii biochimice și fiziologice asociate cu dezvoltarea bolilor cardiovasculare și diabetului de tip 2.

Afinele pot ajuta, de asemenea, la gestionarea zahărului din sânge, precum și la menținerea greutății datorită cantității mari de fibre. Pentru că sunt mici, dar puternice, sunt ușor de adăugat în orice fel de mâncare. Încearcă să le amesteci într-un smoothie. Să le adaugi în clătite pline de proteine sau chiar să faci dulceața adăugându-le ca topping de cheesecake.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×