Rețeta are o vechime de peste 100 de ani și o preparau gospodinele din zona Moldovei. Poți prepara dulceață din petalele oricărui tip de trandafir. Dar, dacă vrei să obții o aromă deosebită și gust delicios, optează pentru trandafirii cu petale intens colorate și foarte parfumate, recunoscuți drept trandafiri pentru dulceață sau trandafiri de mai.
Indiferent de soiul lor, pentru ca petalele acestora să se transforme într-o dulceață delicioasă, trebuie parcurse mai multe etape.
Dacă dorești ca petalele trandafiriilor să își păstreze savoarea și proprietățile, nu prepara dulceață din mai mult de un kilogram de petale. Prin fierbere îndelungată, aroma se evaporă, iar petalele își pierd și proprietățile și culoarea.
Această dulceață nu este doar delicioasă, ci are nenumărate beneficii pentru sănătatea organismului.
Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a prepara și tu una dintre cele mai delicate și mai aromate dulcețuri.
Dulceață de trandafiri după rețeta veche – Ingrediente
- 500 gr petale de trandafiri
- 1 litru de apă
- 1kg de zahăr tos
- 1 plic sare de lămâie.
Rețeta dulceții de trandafiri – Mod de preparare
Înainte de a începe procesul de preparare a dulceții, înarmează-te cu multă răbdare. Ai nevoie de aceasta pentru a separa petalele de trandafiri atât de impurități, cât și de partea albă.