Reclamă

Dulceață de pere, delicioasă, fină și aromată

Se apropie toamna, iar perele sunt deja pârguite și te îmbie cu aroma și forma lor spectaculoasă. Te îngrijorează faptul că nu apuci să te bucuri deplin de savoarea lor? Conservă-le pentru iarnă, preparând o rețetă de dulceață de pere, delicioasă, fină și aromată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 22 august 2022, 6:46

Perele delicioase și suculente, dar și foarte parfumate, n-ar trebui să lipsească din coșul tău cu fructe de toamnă. Consumul de pere oferă organismului o multitudine de beneficii. Printre proprietățile acestora se numără efectele diuretice, laxative, nutritive si astringente. Cura cu pere poate fi utilă în ameliorarea afecțiunilor renale, a bolilor cardiovasculare, dar și în prevenirea gripei, virozelor respiratorii și deficiențelor imunitare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În plin sezon al coacerii lor, perele sunt recomandate a fi consumate proaspete. Însă pentru mai târziu, perele pot fi conservate sub formă de sucuri și siropuri, compot, gem de pere sau dulceață.

Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de dulceață.

Dulceață de pere – Ingrediente

  • 1 kg de pere nu foarte coapte
  • 750 gr zahăr
  • 60 ml apă
  • sucul de la o lămâie
  • 1 baton de scorțișoară.
Reclamă

Rețeta dulceții din pere – Mod de preparare

Pentru reușita sigură a dulceții, nu opta pentru pere foarte coapte și suculente. Bucățile de pere se vor strivi în timpul tratamentului termic datorită aportului de suc și vei obține gem de pere, nu dulceață.

Cum pregătești perele pentru dulceață

Spală perele, șterge-le și taie-le în sferturi pe lungime. Cu un cuțit mic pentru fructe și legume îndepărtează cotoarele perelor. Coaja nu o îndepărta decât dacă este foarte fermă sau dacă este deteriorată. Apoi taie sferturile de pere în trei sau patru bucăți. Nu le tăia în cuburi mici pentru a nu se strivi în timpul fierberii.

Reclamă

Stoarce sucul de la lămâie și împarte-l în două. cu prima parte stropește bucățile de pere pentru a nu oxida. A doua parte o vei adăuga în siropul de zahăr pentru a nu se recristaliza zahărul. Când ai perele pregătite poți aprinde flacăra aragazului și începe prepararea dulceții.

Cum prepari dulceață de pere, delicioasă, fină și aromată

Așază pe flacăra aragazului o cratiță cu baza din mai multe straturi. Adaugă în cratiță mai întâi apa, apoi zahărul și peste acesta sucul de lămâie. Amestecă cu o spatulă de lemn până când se umezește tot zahărul. Lasă siropul să fiarbă pentru 5-6 minute, apoi adaugă bucățile de pere. Fierbe perele în sirop pentru 5 minute, apoi stinge focul. Agită ușor cratița pentru a acoperi toate bucățile de pere cu sirop.

Adaugă batonul de scorțișoară și lasă cratița cu pere în sirop pe masa din bucătărie pentru 4-5 ore. După acest interval de timp Transferă bucățile de pere în alt vas, cu ajutorul unei spumiere. Pune cratița cu sirop din nou la fiert și lasă-l până când trece testul picăturii.

Citește și rețeta de dulceață de afine, pentru a descoperi cum se face testul picăturii de sirop.

Pune din nou perele în sirop și îndepărtează batonul de scorțișoară. Mai lasă-le să fiarbă pentru 5-6 minute.

Vezi mai multe imagini cu dulceața accesând GALERIA FOTO!

Cratiță cu pere în sirop pentru dulceață
Dulceața de pere se fierbe în două etape pentru un rezultat optim / Shutterstock

Pune delicioasa dulceață de pere în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capace corespunzătoare. Acoperă-le cu ștergare și lasă-le acolo până a doua zi când se vor răci, apoi le poți transfera pe raftul din cămară.

Te vei răsfăța mai târziu la micul dejun cu gustul aromat al perelor din dulceață, alături de un ceai bun. Descoperă care sunt ceaiurile pe care le poți bea în sezonul rece, pentru a te inspira în alegerile viitoare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
O femeie fericită care mănâncă iaurt dimineața
Sănătate
Ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt în fiecare zi timp de o săptămână. Schimbările care se pot produce
Află ce se întâmplă în organism dacă mănânci iaurt zilnic, timp de o săptămână. Iaurtul este un aliment extrem de versatil, pe care îl poți mânca în asociere cu multe alimente. De exemplu, dimineața,...
5
Un cuplu de îndrăgostiți care stau unul în brațele celuilalt și se privesc în ochi la apus
Horoscop
4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Nativii care iubesc cu sinceritate
Astrologii spun că există 4 zodii cunoscute pentru dragostea lor necondiționată. Acești nativi iubesc cu sinceritate și nu își pun niciodată sentimentele pentru partener la îndoială. Ei sunt nativii care te vor face să...
PARTENERI
×