Perele delicioase și suculente, dar și foarte parfumate, n-ar trebui să lipsească din coșul tău cu fructe de toamnă. Consumul de pere oferă organismului o multitudine de beneficii. Printre proprietățile acestora se numără efectele diuretice, laxative, nutritive si astringente. Cura cu pere poate fi utilă în ameliorarea afecțiunilor renale, a bolilor cardiovasculare, dar și în prevenirea gripei, virozelor respiratorii și deficiențelor imunitare.
În plin sezon al coacerii lor, perele sunt recomandate a fi consumate proaspete. Însă pentru mai târziu, perele pot fi conservate sub formă de sucuri și siropuri, compot, gem de pere sau dulceață.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru rețeta de dulceață.
Dulceață de pere – Ingrediente
- 1 kg de pere nu foarte coapte
- 750 gr zahăr
- 60 ml apă
- sucul de la o lămâie
- 1 baton de scorțișoară.
Rețeta dulceții din pere – Mod de preparare
Pentru reușita sigură a dulceții, nu opta pentru pere foarte coapte și suculente. Bucățile de pere se vor strivi în timpul tratamentului termic datorită aportului de suc și vei obține gem de pere, nu dulceață.
Cum pregătești perele pentru dulceață
Spală perele, șterge-le și taie-le în sferturi pe lungime. Cu un cuțit mic pentru fructe și legume îndepărtează cotoarele perelor. Coaja nu o îndepărta decât dacă este foarte fermă sau dacă este deteriorată. Apoi taie sferturile de pere în trei sau patru bucăți. Nu le tăia în cuburi mici pentru a nu se strivi în timpul fierberii.