Te vei răsfăța cu gustul delicios și textura densă a smochinelor din dulceață la mic dejunurile din sezonul rece. Poți savura dulceața de smochine și alături de o friptură de rață, de gâscă sau de curcan, chiar și de vită. Este delicioasă și savurată alături de brânzeturi sărate sau mult adoratele brânzeturi cu mucegai. Dar poți folosi smochinele din dulceață și la prepararea diferitelor rețete de deserturi.
Dacă te-am ademenit cu aceste motive pentru a prepara delicioasa dulceață, îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari preparării.
Dulceață de smochine cu fructele întregi – Ingrediente
- 1 kg smochine proaspete
- 750 gr de zahăr
- 250 ml de apă
- sucul de la o lămâie.
Rețetă de dulceață de smochine întregi – Mod de preparare
Pentru reușita sigură a dulceții de smochine va trebui să ții cont de câteva sfaturi importante.
Dacă dorești ca fructele să rămână întregi pe parcursul fierberii, nu opta pentru smochine foarte coapte. Din acestea poți prepara gem de smochine, sirop sau lichior de smochine.
Nu amesteca mai multe tipuri de smochine în aceeași rețetă de dulceață. Acestea pot avea timpi de fierbere diferiți și riști ca o parte din fructe să se spargă.
Nu pune zahăr peste smochine ca în cazul altor fructe. Fierbe siropul separat apoi adaugi fructele. Altfel fructele se vor înmuia foarte rău și nu se vor mai păstra întregi în timpul fierberii.