Reclamă

Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă

Îți place dulceața, dar te abții să te răsfeți cu gustul ei din cauza conținutului ridicat de zahăr. Află că există rețete de dulceață și fără ados zahăr. Îți venim în ajutor cu o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 mai 2023, 6:22

Există în comerț mai multe variante de produse naturale care înlocuiesc cu succes zahărul. Sunt îndulcitori naturali cu putere de îndulcire egală sau chiar mai mare decât a zahărului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă proprietatea de a îndulci mai sunt și energizanți, benefici pentru sistemul digestiv și de mare ajutor în controlul poftei de dulce. Nu au efecte asupra glicemiei, fiind recomandați și pentru diabetici.

Îndulcitorii naturali sunt preparați din flori și plante, cu un procent redus de prelucrare. Stevia, fructul călugărului, mesteacănul, yaconul, arțarul, trestia sunt plante, respectiv arbori, din care se por face diferiți îndulcitori naturali. Caută și tu în comerț astfel de îndulcitori pentru a-i folosi la rețete de gem și dulceață, sau chiar în deserturi.

Descoperă aici și rețeta de gem de căpșuni fără zahăr, dietetică și delicioasă. Mai jos, descoperă rețeta completă de dulceață fără adaos de zahăr, pentru a o putea prepara și tu.

Dulceață de căpșuni fără zahăr – Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni nu foarte coapte
  • 500-550 gr de îndulcitori naturali cu gelifiant
  • 150 ml de apă.
Reclamă

Rețeta dulceții fără zahăr, din căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea căpșunilor. Pașii de urmat sunt cei de la rețeta clasică de dulceață. Spală bine căpșunile, apoi scurge-le și separă-le de frunze și codițe. Nu le separa înainte pentru a nu le îmbiba cu apă.

Lasă căpșunile de dimensiuni mici întregi, iar pe cele mai mari taie-le în jumătăți sau în sferturi. Ideale pentru dulceață sunt căpșunile mai mici deoarece le poti folosi întregi. Nu opta pentru căpșuni foarte coapte, întrucât acestea se vor sfărâma în timpul fierberii. Alege-le pe cele de mijloc, atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al coacerii. Descoperă aici și rețeta de gem de căpșuni cu ghimbir.

Reclamă

Pune căpșunile pregătite într-o cratiță cu baza dublă și adaugă îndulcitorul cu gelifiant peste ele. Agită cratița pentru ca îndulcitorul să pătrundă printre fructe. Toarnă și apa și din nou agită cratița.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică spre medie. Lasă delicioasa dulceață de căpșuni fără zahăr să fiarbă pentru 7-8 minute, de când se topește îndulcitorul. Citește pe ambalajul acestuia instrucțiunile de folosire. În funcție de tipul de îndulcitor utilizat, poate varia timpul de fierbere.

Înlătură spuma care se formează deasupra. Aceasta va fi inestetică dacă va rămâne în borcanele cu dulceață.

Pentru a te asigura că siropul format are o consistența bună, poți să-i faci proba: picură puțin sirop fierbinte pe o farfurie rece, ținută în frigider. Dacă picăturile se strâng ca niște biluțe, siropul este gata și poți să stingi focul.

Pune dulceața fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capacele din dotare.

Femeie umplând borcanul cu dulceață de căpșuni fără zahăr, cu un polonic
Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate / Shutterstock

Acoperă borcanele cu o pătură groasă și lasă-le să se răcească lent. Răcirea lentă le asigură o conservare sigură. După răcire, le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Trei borcane cu dulceață în săculeți
Borcanele se lasă la răcit înfășurate în ștergare sau pături / Shutterstock

Dacă îți este dor de aromele copilăriei, poți prepara și rețeta clasică de dulceață din căpșuni, așa cum o prepara bunica.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
icon
Ioana State fotografiată în timp ce stă pe canapea la interviul echipei CaTine.ro
CaTine
Ioana State, sinceră și relaxată: „Nu depinde starea mea de fericire de numărul de kilograme pe care îl am”
Alegem de fiecare dată femei puternice, inteligente și sincere care să-și împărtășească poveștile de viață cu cititoarele noastre. De data aceasta am stat la povești cu Ioana State. Ioana ne-a povestit mai multe despre...
2
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
3
Cuplu care zâmbește în fața camerei pe un fundal deschis la culoare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024. Vezi ce spun astrele despre zodii
Nativii vor avea parte de schimbări și acestea se vor vedea cu ochiul liber. Citește horoscopul dragostei pentru weekend-ul 13 – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Cei mai curajoși vor...
4
Borcan cu castraveți murați la soare
Rețete
Castraveți murați la soare. Rețetă simplă și rapidă
Acești castraveți murați la soare sunt un tip de murături fermentate natural, care se pregătesc în special în timpul verii. Castraveții sunt puși în saramură și lăsați la soare pentru a fermenta, ceea ce...
5
Mai multe cifre care se află pe fundalul unui apus de soare peste mare
Horoscop
Vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Ce spun specialiștii
Numerologii spun că cifrele îți pot da multe indicii despre modul în care poate arăta viața ta. Descoperă vârsta la care viața ta s-ar putea schimba complet, conform numerologiei. Află ce spun specialiștii despre...
PARTENERI
×