Reclamă

Dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă

Îți place dulceața, dar te abții să te răsfeți cu gustul ei din cauza conținutului ridicat de zahăr. Află că există rețete de dulceață și fără ados zahăr. Îți venim în ajutor cu o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 mai 2023, 6:22

Există în comerț mai multe variante de produse naturale care înlocuiesc cu succes zahărul. Sunt îndulcitori naturali cu putere de îndulcire egală sau chiar mai mare decât a zahărului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă proprietatea de a îndulci mai sunt și energizanți, benefici pentru sistemul digestiv și de mare ajutor în controlul poftei de dulce. Nu au efecte asupra glicemiei, fiind recomandați și pentru diabetici.

Îndulcitorii naturali sunt preparați din flori și plante, cu un procent redus de prelucrare. Stevia, fructul călugărului, mesteacănul, yaconul, arțarul, trestia sunt plante, respectiv arbori, din care se por face diferiți îndulcitori naturali. Caută și tu în comerț astfel de îndulcitori pentru a-i folosi la rețete de gem și dulceață, sau chiar în deserturi.

Descoperă aici și rețeta de gem de căpșuni fără zahăr, dietetică și delicioasă. Mai jos, descoperă rețeta completă de dulceață fără adaos de zahăr, pentru a o putea prepara și tu.

Dulceață de căpșuni fără zahăr – Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni nu foarte coapte
  • 500-550 gr de îndulcitori naturali cu gelifiant
  • 150 ml de apă.
Reclamă

Rețeta dulceții fără zahăr, din căpșuni – Mod de preparare

Începe cu pregătirea căpșunilor. Pașii de urmat sunt cei de la rețeta clasică de dulceață. Spală bine căpșunile, apoi scurge-le și separă-le de frunze și codițe. Nu le separa înainte pentru a nu le îmbiba cu apă.

Lasă căpșunile de dimensiuni mici întregi, iar pe cele mai mari taie-le în jumătăți sau în sferturi. Ideale pentru dulceață sunt căpșunile mai mici deoarece le poti folosi întregi. Nu opta pentru căpșuni foarte coapte, întrucât acestea se vor sfărâma în timpul fierberii. Alege-le pe cele de mijloc, atât din punct de vedere al dimensiunii, cât și al coacerii. Descoperă aici și rețeta de gem de căpșuni cu ghimbir.

Reclamă

Pune căpșunile pregătite într-o cratiță cu baza dublă și adaugă îndulcitorul cu gelifiant peste ele. Agită cratița pentru ca îndulcitorul să pătrundă printre fructe. Toarnă și apa și din nou agită cratița.

Așază cratița pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate mică spre medie. Lasă delicioasa dulceață de căpșuni fără zahăr să fiarbă pentru 7-8 minute, de când se topește îndulcitorul. Citește pe ambalajul acestuia instrucțiunile de folosire. În funcție de tipul de îndulcitor utilizat, poate varia timpul de fierbere.

Înlătură spuma care se formează deasupra. Aceasta va fi inestetică dacă va rămâne în borcanele cu dulceață.

Pentru a te asigura că siropul format are o consistența bună, poți să-i faci proba: picură puțin sirop fierbinte pe o farfurie rece, ținută în frigider. Dacă picăturile se strâng ca niște biluțe, siropul este gata și poți să stingi focul.

Pune dulceața fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capacele din dotare.

Femeie umplând borcanul cu dulceață de căpșuni fără zahăr, cu un polonic
Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate / Shutterstock

Acoperă borcanele cu o pătură groasă și lasă-le să se răcească lent. Răcirea lentă le asigură o conservare sigură. După răcire, le poți eticheta și transfera pe raftul din cămară.

Trei borcane cu dulceață în săculeți
Borcanele se lasă la răcit înfășurate în ștergare sau pături / Shutterstock

Dacă îți este dor de aromele copilăriei, poți prepara și rețeta clasică de dulceață din căpșuni, așa cum o prepara bunica.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×