Reclamă

Dulceață de gutui tăiate în cuburi. Rețetă foarte aromată

Este sezonul gutuilor, dar va trece și perioada acestuia și, cu siguranță, îți va fi dor de gustul și aroma lor. Dar te poți bucura și mai târziu de aroma acestor fructe, conservându-le la borcan pentru iarnă. Îți recomandăm să testezi o rețetă de dulceață de gutui tăiate în cuburi, gustoasă și aromată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 24 octombrie 2022, 6:13

Gutuile sunt fructele vedetă ale toamnei, aromate și frumos colorate, pe care le poți include în mai multe preparate. Unele au gust de copilărie, cum ar fi gutuile coapte, nelipsite toamna din bucătăria bunicii. Pot fi consumate simple sau glazurate cu miere și nuci.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O altă rețetă moștenită de la bunica este rețeta de mâncare de gutui cu pui. Este o rețetă de toamnă din bucătăria ardelenească, cu gust dulce-acrișor. Nu ezita s-o încerci și să-ți răsfeți familia cu un preparat delicios. Iar mai jos, îți oferim și o rețetă de gutui conservate pentru iarnă, sub formă de dulceață.

Dulceață de gutui tăiate în cuburi – Ingrediente

  • 1 kg de gutui tocate în cuburi
  • sucul de la o lămâie
  • 900 gr de zahăr
  • 500 ml de apă.

Rețetă de gutui făcute dulceață – Mod de preparare

Începe cu pregătirea gutuilor pe care le speli bine cu partea abrazivă a buretelui de vase, le clătești și le ștergi. Pune apa într-o cratiță și adaugă sucul de lămâie. Taie gutuile în sferturi și îndepărtează-le cotoarele, apoi curăță-le de coajă, Taie feliile de gutui în cuburi mici și adaugă-le imediat în cratița cu apă și suc de lămâie. Te asiguri astfel că nu au timp să oxideze.

Reclamă

Cum prepari delicioasa dulceață de gutui tăiate în cuburi

După ce ai terminat de tăiat în cuburi toate gutuile, adaugă zahărul și pune cratița la foc de intensitate medie. Lasă gutuile să fiarbă până când se formează spumă deasupra. Îndepărtează spuma cu o sită deasă. Apoi, scurge cuburile de gutui într-o sită. Fierbe siropul din cratiță până când devine foarte consistent. Poți apela la testul picăturii pentru a te asigura că siropul este gata.

Când siropul pentru dulceață a devenit consistent, adaugă în el cuburile de gutui împreună cu siropul scurs de la ele. Mai fierbe dulceața pentru 10-15 minute, la foc de intensitate minimă.

Reclamă

Pregătește borcanele pe care le speli bine cu apă și detergent, le clătești și le scurgi. La fel procedezi și cu capacele acestora. Apoi sterilizezi borcanele împreună cu capacele și le umpli cât sunt fierbinți cu dulceața fierbinte. Închide-le ermetic cu capacele, acoperă-le cu o pătură și lasă-le acolo până când se răcesc.

Așază-le frumos pe raftul din cămară, nu înainte de a le eticheta cu data preparării. Poți savura minunata dulceață de gutui tăiate în cuburi, la micul dejun alături de un ceai bun. Dar, mai poți folosi dulceața și la creme pentru torturi și prăjituri. Iar dacă dispui de gutui mai multe, poți prepara din ele și compot, gem, sau diferite băuturi.

Nu arunca cojile și cotoarele de la gutui. Poți prepara din ele rețeta de peltea de gutui. Este o rețetă de jeleu natural, numai bun pentru a glazura cu el prăjituri și torturi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×