Reclamă

Pui cu sos de ardei portughez, perfect pentru un prânz în familie

Dacă te întrebi ce să mai prepari pentru un prânz delicios în familie, îți recomandăm o rețetă de pui cu sos de ardei portughez.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 4 octombrie 2022, 6:55

Este un preparat tradițional portughez pe bază de pui întreg preparat la cuptor, uns cu un sos picant, Sosul se prepară pe bază de usturoi și ardei iute sau fulgi de chili măcinați. Iar servit cu o garnitură pe bază de legume la cuptor și un sos de brânzeturi cu ardei iute, deliciul va fi maxim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pentru reușita rețetei este important să alegi un pui fraged care să nu necesite timp îndelungat de preparare. Carnea de pui se usucă foarte repede, dacă este preparată timp îndelungat. De aceea, este recomanda ca aceasta să fie mai întâi marinată cu diferite sosuri, pentru frăgezire.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tiu puiul în acest mod.

Pui cu sos de ardei portughez – Ingrediente

Pe lângă carnea de pui, care este ingredientul principal din această rețetă, mai ai nevoie de ingrediente pentru sosul de ardei și de ingrediente pentru garnitură.

Reclamă

Pentru friptură:

  • 1 pui fraged.

Pentru sosul de marinat puiul:

  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sucul de la 1/2 lime
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 4-5 căței de usturoi
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei iute
  • 1/2 linguriță cu boia de ardei dulce
  • sare și piper
  • 1 crenguță de cimbru.
Reclamă

Pentru garnitură:

  • 2 morcovi mari
  • 4 cartofi
  • unt
  • sare și piper
  • 250 gr cremă de brânză
  • 1-2 lingurițe cu ulei de măsline
  • coajă de lămâie și de lime
  • 3-4 ardei micuți, foarte picanți.

Rețetă de pui cu sos de ardei portughez – Mod de preparare

Începe cu pregătirea sosului pentru marinarea puiului. În timp ce puiul se va odihni la rece, uns cu acest sos, te poți ocupa și de ingredientele pentru garnitură, astfel încât să le prepari pe toate în același timp.

Cum prepari sosul pentru marinarea puiului

Curăță usturoiul și trece-l prin presă sau dă-l pe răzătoarea mică. Apoi, amestecă-l cu uleiul de măsline și puțină sare, ca pentru rețeta de mujdei clasic.

Adaugă sucul de lămâie și pe cel de lime, proaspăt stors. Acestea au un rol foarte important în frăgezirea cărnii. Adaugă și cele două tipuri de boia de ardei și omogenizează bine sosul.

Secționează puiul pe la jumătatea pieptului și așază-l într-o tavă, întins. Prinde-l dacă este cazul cu două țepușe de frigărui pentru a sta drept în tavă. Apoi unge-l și pe o parte și pe cealaltă cu sosul preparat mai sus. Pune restul de sos în tavă, adaugă și crenguța de cimbru și acoperă tava cu o hârtie de copt. Las-o la rece pentru cel puțin 30 de minute. Apoi, pune tava cu puiul la cuptor, la 180 de grade Celsius pentru 40-50 de minute. Pe parcursul preparării, întoarce puiul de pe o parte pe cealaltă pentru o rumenire uniformă.

Vezi mai multe imagini cu preparatul în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de preparare ai fripturii de pui
În carnea de pui se înfig țepușe de frigărui pentru a sta dreaptă în timpul preparării / Profimedia Images

Cum prepari garnitura pentru pui cu sos de ardei portughez

Curăță morcovii și cartofii, clătește-i și taie-i în rondele subțiri. Pune rondelele într-o tavă de copt, stropește-le cu puțin ulei și presară puțină sare peste ele. Pune tava la cuptor și coace chipsurile de cartofi și morcovi pentru 12-15 minute, la 200 de grade Celsius.

Prepară și un sos cremos și picant cu care poți savura atât chipsurile de legume cât și carnea de pui. Pune crema de brânză într-un bol, adaugă uleiul de măsline, coaja de citrice, sare și piper și amestecă bine. Apoi adaugă ardei iuți tocați mărunt, atâția cât să poți suporta gustul picant al cremei.

Iar pentru data viitoare cât îți propui să prepari o mâncare cu carne de pui, te invităm să încerci rețeta clasică de ostropel de pui, ca la mama sau bunica, acasă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×