Reclamă

Dulceață de struguri negri, gustoasă și foarte aromată

Nu rata sezonul strugurilor de masă gustoși și aromați fără a le conserva gustul și aroma în borcane, pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de struguri negri, gustoasă și foarte aromată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 septembrie 2022, 6:16

Strugurii negri au un conținut mai ridicat de vitamine și de antioxidanți, comparativ cu celelalte soiuri de struguri. Unul dintre antioxidanții cei mai importanți din struguri poartă numele de resveratrol. Acesta are proprietăți benefice asupra sistemului cardiovascular. În același timp la reglarea glicemiei în sânge, dar și de reducere a riscului de cancer. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multe dintre vitaminele conținute de struguri se regăsesc în coaja acestora și în semințe. De aceea, specialiștii recomandă consumul lor fără a înlătura aceste două elemente. Pentru dulceață, poți opta pentru un soi de struguri cu mai puține semințe, dar nu uita că semințele oferă la rândul lor un plus de gust dulceții.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață.

Dulceață de struguri negri – Ingrediente

  • 3 kg de struguri negri, dulci
  • 2 kg de zahăr
  • 500 gr de apă
  • sucul de la o lămâie.
Reclamă

Rețeta dulceții de struguri negri – Mod de preparare

Dulceața de struguri nu necesită metode complexe de preparare. Se prepară ca orice dulceață de fructe.

Începe prin a spăla bine strugurii cu ciorchini cu tot. Nu înlătura ciorchinii înainte de spălare pentru că există posibilitatea să pătrundă apa în boabele de struguri.

După spălare, lasă strugurii la scurs în site, apoi separă boabele de ciorchini. Când ai boabele de struguri separate și bine scurse de apă, poți prepara siropul.

Reclamă

Cum prepari siropul pentru dulceață de struguri negri

Pune apa într-o cratiță cu baza stratificată, apoi adaugă zahărul. Așază cratița pe foc de intensitate medie și lasă zahărul să se topească în apă, fără a-l amesteca. Când zahărul este complet diluat, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul pentru aproximativ 20 de minute.

Adaugă boabele de struguri în sirop și amestecă-le ușor. Lasă dulceața să fiarbă la foc de intensitate minimă, până când boabele de struguri se stafidesc, iar siropul devine consistent. Pe parcursul fierberii, înlătură spuma care se formează cu o sită deasă.

Verifică consistența siropului folosind metoda picăturii de sirop pe farfuria rece. Vezi aici cum se verifică consistența siropului pentru dulceață.

Înainte de a stinge focul, adaugă în cratița cu dulceață de struguri negri și sucul de lămâie. Acesta este necesar pentru o conservare sigură, dar și pentru a împiedica zahărul din sirop să se recristalizeze.

Lasă dulceața să se tempereze ușor și ocupă-te de borcane. Spală bine borcanele și capacele cu apă și detergent, clătește-le și pune-le la sterilizat, într-o tavă metalică. Sterilizează borcanele și capacele în cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Apoi, umple borcanele fierbinți cu dulceața fierbinte. Închide bine borcanele cu capacele și pune din nou tava cu borcane la cuptor. Nu este necesar să mai aprinzi cuptorul. Lasă borcanele în cuptor până când se vor răci pentru a le putea transfera pe raftul din cămară.

Și după ce ai terminat de preparat delicioasa dulceață de struguri negri, pune pe listă și rețeta de dulceață de struguri fără sâmburi. Vei obține gusturi total diferite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×