Reclamă

Dulceață de struguri negri, gustoasă și foarte aromată

Nu rata sezonul strugurilor de masă gustoși și aromați fără a le conserva gustul și aroma în borcane, pentru iarnă. Îți oferim în acest scop o rețetă de dulceață de struguri negri, gustoasă și foarte aromată.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 26 septembrie 2022, 6:16

Strugurii negri au un conținut mai ridicat de vitamine și de antioxidanți, comparativ cu celelalte soiuri de struguri. Unul dintre antioxidanții cei mai importanți din struguri poartă numele de resveratrol. Acesta are proprietăți benefice asupra sistemului cardiovascular. În același timp la reglarea glicemiei în sânge, dar și de reducere a riscului de cancer. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Multe dintre vitaminele conținute de struguri se regăsesc în coaja acestora și în semințe. De aceea, specialiștii recomandă consumul lor fără a înlătura aceste două elemente. Pentru dulceață, poți opta pentru un soi de struguri cu mai puține semințe, dar nu uita că semințele oferă la rândul lor un plus de gust dulceții.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu una dintre cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață.

Dulceață de struguri negri – Ingrediente

  • 3 kg de struguri negri, dulci
  • 2 kg de zahăr
  • 500 gr de apă
  • sucul de la o lămâie.
Reclamă

Rețeta dulceții de struguri negri – Mod de preparare

Dulceața de struguri nu necesită metode complexe de preparare. Se prepară ca orice dulceață de fructe.

Începe prin a spăla bine strugurii cu ciorchini cu tot. Nu înlătura ciorchinii înainte de spălare pentru că există posibilitatea să pătrundă apa în boabele de struguri.

După spălare, lasă strugurii la scurs în site, apoi separă boabele de ciorchini. Când ai boabele de struguri separate și bine scurse de apă, poți prepara siropul.

Reclamă

Cum prepari siropul pentru dulceață de struguri negri

Pune apa într-o cratiță cu baza stratificată, apoi adaugă zahărul. Așază cratița pe foc de intensitate medie și lasă zahărul să se topească în apă, fără a-l amesteca. Când zahărul este complet diluat, redu intensitatea focului la minim și mai fierbe siropul pentru aproximativ 20 de minute.

Adaugă boabele de struguri în sirop și amestecă-le ușor. Lasă dulceața să fiarbă la foc de intensitate minimă, până când boabele de struguri se stafidesc, iar siropul devine consistent. Pe parcursul fierberii, înlătură spuma care se formează cu o sită deasă.

Verifică consistența siropului folosind metoda picăturii de sirop pe farfuria rece. Vezi aici cum se verifică consistența siropului pentru dulceață.

Înainte de a stinge focul, adaugă în cratița cu dulceață de struguri negri și sucul de lămâie. Acesta este necesar pentru o conservare sigură, dar și pentru a împiedica zahărul din sirop să se recristalizeze.

Lasă dulceața să se tempereze ușor și ocupă-te de borcane. Spală bine borcanele și capacele cu apă și detergent, clătește-le și pune-le la sterilizat, într-o tavă metalică. Sterilizează borcanele și capacele în cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade.

Apoi, umple borcanele fierbinți cu dulceața fierbinte. Închide bine borcanele cu capacele și pune din nou tava cu borcane la cuptor. Nu este necesar să mai aprinzi cuptorul. Lasă borcanele în cuptor până când se vor răci pentru a le putea transfera pe raftul din cămară.

Și după ce ai terminat de preparat delicioasa dulceață de struguri negri, pune pe listă și rețeta de dulceață de struguri fără sâmburi. Vei obține gusturi total diferite.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și levitează într-o pădure cu copaci cu flori roz
Horoscop
Zodii care nu iartă cu ușurință. Nativii care au o latură dușmănoasă
Există unele zodii care nu iartă cu ușurință. Acești nativi au o latură dușmănoasă pe care nu o lasă la vedere de la prima întâlnire. Sunt zodii răzbunătoare, care se pot preface că au...
2
JLo, fotografiată în timp ce deschide ușa unui studio de dans
Divertisment
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație
Jennifer Lopez a fost fotografiată în timp ce se îndreaptă către un studio de dans. Vedeta a anulat mai multe spectacole fără nicio explicație. Acum, ea părea destul de abătută, iar gesturile ei către...
3
Kristen Stewart, într-o ținută din sacou și fustă, pe covorul roșu
Divertisment
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York
Kristen Stewart a fost văzută în lenjerie intimă și tocuri înalte pe stradă. Actrița a avut o apariție îndrăzneață în New York. Ea și-a etalat silueta într-unul dintre cele mai sexy look-uri de până...
4
Kate Middleton, într-o ținută de culoare negră, cu o pălărie cu boruri mari
Divertisment
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public. Cel mai recent a făcut-o Kate Middleton
De câte ori și-a cerut Familia Regală Britanică scuze în mod public a fost dezvăluit. Se știe că membrii regali au anumite obiceiuri și tradiții pe care le respectă și cu greu li se...
5
Porții de plăcintă cu brânză și urzici pe o farfurie, alături de roșii proaspete, urzici și o sticlă cu ulei
Rețete
Plăcintă cu brânză și urzici. Rețeta vedetă a primăverii
Dacă îți plac urzicile și ți-ai propus să le incluzi în cât mai multe preparate culinare, încercă și rețeta de plăcintă cu brânză și urzici. Este una dintre rețetele vedetă ale primăverii. Poți prepara...
PARTENERI
×