Reclamă

Dulceață de ardei iuți. Un aperitiv cu gust exotic

Dacă adori gustul dulce-picant în preparate, nu ezita să testezi rețeta de dulceață de ardei iuți, pentru iarnă.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 30 august 2022, 7:16

Gustul dulceții este unul exotic. care te poartă cu gândul la vacanțele de vară petrecute cu familia. Dar nu numai gustul te va cuceri, ci și culoarea de un roșu aprins, plăcută ochiului. Iar dacă te întrebi cum se servește o astfel de dulceață, află că o poți include în diferite alte preparate. O poți servi pe platoul cu aperitive, alături de brânzeturi, dar o poți include și în diferite sosuri pentru a le înnobila gustul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dulceața din ardei iute nu lipsește din restaurantele de lux, unde poate fi servită alături de diferite aperitive exotice.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara ți tu această dulceață aperitiv din ardei iuți.

Dulceață de ardei iuți – Ingrediente

  • 1 kg ardei iuți
  • 500 gr ardei capia
  • 1 kg zahăr
  • 1 l de oțet de 9 grade.
Reclamă

Rețeta dulceții din ardei iuți – Mod de preparare

Înainte de a da start pregătirii ingredientelor, este necesar să te înarmezi cu răbdare, pentru a desface ardeii iuți. Ardeii iuți fiind de mărime mică, necesită mai mult timp pentru a-i curăța și toca.

Pe lângă lista de ingrediente de mai sus, mai ai nevoie de mănuși chirurgicale și un cuțit cu lamă mică și vârf ascuțit, pentru legume. Nu strică dacă folosești și o mască chirurgicală de protecție, pentru a nu te irita de la iuțeala ardeilor.

Chiar dacă modul de preparare al dulceții este laborios și necesită timp și răbdare, rezultatul final merită tot sacrificiul.

Reclamă

Cum prepari dulceață de ardei iuți

Spală bine atât ardeii iuți cât și pe cei capia și taie-i în jumătăți transversale. Răzuiește-le nervurile și semințele și îndepărtează-le. Apoi taie ardeii în fâșii de mărimi aproximativ egale, iar fâșiile taie-le în cuburi. Poți folosi și un chopper pentru tocat, dar cu mare atenție să nu transformi ardeii în pastă.

Pune oțetul și zahărul într-o cratiță așezată pe flacăra aragazului. Lasă-le să fiarbă și amestecă periodic, până la topirea zahărului. Fierbe siropul până când devine consistent, ca la rețeta de dulceață clasică.

Adaugă cuburile de ardei iuți și de ardei capia și lasă-i să fiarbă în sirop, reducând intensitatea focului la minim. Cu o sită deasă, înlătură spuma care se formează la suprafața dulceții.

Pentru a te asigura că dulceața este fiartă suficient, faci testul dulceții luând o lingură din ea și lăsând-o să se răcească. Dacă siropul se îngroașă, dulceața este gata și poți stinge focul.

Spală borcanele și capacele, așază-le într-o tavă metalică și pune-le în cuptor la sterilizat. Lasă-le 12-15 minute la 165-170 de grade Celsius.

Pune delicioasa dulceață de ardei iuți fierbinte în borcanele, de asemenea, fierbinți.

Vezi mai multe imagini cu dulceața din ardei în GALERIA FOTO!

Colaj de poze cu pașii de fierbere și conservare în borcane a dulceții din ardei
Dulceața se va pune fierbinte în borcanele sterilizate, de asemeni, fierbinți / Rețetepentrutoategusturile.ro

Închide borcanele ermetic cu capacele din dotare. Introdu din nou în cuptor tava cu borcanele pline cu dulceață. Nu este necesar să mai pornești cuptorul că este suficient de cald. Lasă borcanele în cuptor până când se vor răci complet. Apoi le poți eticheta frumos și le treci în cămară.

Te poți bucura de gustul delicios al dulceții de ardei iuți adăugând 1-2 lingurițe din ea și în preparatele cu sos de roșii. Rețeta de tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii va fi mai delicioasă înnobilată cu 2 linguri de dulceață.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×