Gustul dulceții este unul exotic. care te poartă cu gândul la vacanțele de vară petrecute cu familia. Dar nu numai gustul te va cuceri, ci și culoarea de un roșu aprins, plăcută ochiului. Iar dacă te întrebi cum se servește o astfel de dulceață, află că o poți include în diferite alte preparate. O poți servi pe platoul cu aperitive, alături de brânzeturi, dar o poți include și în diferite sosuri pentru a le înnobila gustul.
Dulceața din ardei iute nu lipsește din restaurantele de lux, unde poate fi servită alături de diferite aperitive exotice.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara ți tu această dulceață aperitiv din ardei iuți.
Dulceață de ardei iuți – Ingrediente
- 1 kg ardei iuți
- 500 gr ardei capia
- 1 kg zahăr
- 1 l de oțet de 9 grade.
Rețeta dulceții din ardei iuți – Mod de preparare
Înainte de a da start pregătirii ingredientelor, este necesar să te înarmezi cu răbdare, pentru a desface ardeii iuți. Ardeii iuți fiind de mărime mică, necesită mai mult timp pentru a-i curăța și toca.
Pe lângă lista de ingrediente de mai sus, mai ai nevoie de mănuși chirurgicale și un cuțit cu lamă mică și vârf ascuțit, pentru legume. Nu strică dacă folosești și o mască chirurgicală de protecție, pentru a nu te irita de la iuțeala ardeilor.
Chiar dacă modul de preparare al dulceții este laborios și necesită timp și răbdare, rezultatul final merită tot sacrificiul.