Home // Lifestyle // Rețete // Chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez
Chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez
Dacă adori preparatele cu gust picant din bucătăria asiatică, îți oferim o rețetă de chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez. Chifteluțele sunt bogate în ingrediente și condimente, iar sosul de ardei este absolut delicios. Iar alături de o garnitură simplă de orez, meniul zilei este complet.
Poți opta pentru tipul de carne preferată: pui, porc, vită, sau miel. Însă, îți recomandăm clasicul amestec de carne de vită și de porc. Este amestecul ideal de carne pentru a te bucura de chiftele delicioase și gustoase.
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ
De asemenea, poți opta pentru orice combinație de condimente. Nu exagera totuși cu adăugarea de condimente picante deoarece și sosul este iute.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru acest minunat preparat din bucătăria thailandeză.
Chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez – Ingrediente
Ai nevoie pentru această rețetă de trei tipuri de ingrediente: pentru chifteluțe, sos și garnitura de orez.
Chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez – Mod de preparare
Începe cu pregătirea ingredientelor pentru chiftele, care necesită și un timp de relaxare, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Cum prepari chifteluțe thailandeze
Pune ambele tipuri de carne tocată într-un bol. Adaugă sare și piper, boia de ardei și amestecă bine totul. Îndepărtează marginile de la feliile de pâine, iar miezul pune-l într-un bol. Adaugă laptele și lasă pâinea la înmuiat.
Curăță ceapa roșie și pe cea verde și toacă-le mărunt. Adaugă-le peste carnea tocată. Spală pătrunjelul verde, scurge-l bine și toacă-l mărunt. Adaugă-l și pe acesta în bolul cu ingrediente. Curăță usturoiul, trece-l prin presă, iar miezul de pâine scurge-l bine de lapte. Adaugă-le peste carnea tocată și celelalte ingrediente. La final, adaugă oul și omogenizează bine amestecul pentru chifteluțe.
Pornește cuptorul la 175 de grade Celsius. Ia cu o lingură din compoziție și formează chifteluțele rotunde, de dimensiunea unei mingi de ping pong. Așază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Coace chiftelele pentru 40-50 de minute, la 175 de grade Celsius.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării accesând GALERIA FOTO!
Cum prepari celelalte preparate pentru rețeta de chifteluțe thailandeze cu sos de ardei iute și orez
Garnitura de orez se prepară în cel mai simplu mod. Pune orezul la fiert în apă. Lasă-l să se hidrateze, apoi adaugă sare și piper, după gust. Spre final de fierbere, când orezul absoarbe toată apa, adaugă untul și amestecă ușor. Stinge focul, așază un capac peste vasul cu orez și lasă-l să se mai hidrateze timp 10 minute.
Pentru a prepara sos de ardei iute, mai întâi toacă ardeii mărunt. Dacă suporți gustul picant, nu îndepărta semințele de la ardei. Pune ardeii tocați într-o crăticioară și adaugă usturoiul curățat și tocat rondele. Adaugă din supa de legume și procesează ingredientele cu ajutorul blenderului. Pune și restul de supă și lasă sosul la fiert pentru 10-12 minute.
Adaugă pasta de hrean și zahărul brun și mai fierbe sosul pentru alte câteva minute. Spre final de fierbere adaugă și laptele de orez. Potrivește gustul cu sare și piper și poți să stinge focul.
Chiftelele thailandeze se servesc glazurate cu sosul de ardei iute, alături de garnitura de orez decorată cu semințe de susan negru.