Dovleceii din dulceață au gustul asemănător cu al ananasului, ajutați fiind de aromele adăugate. Iar culoarea se datorează în mare parte feliilor de lămâie, nelipsite din această dulceață. Rețeta este simplă, are un cost scăzut, și odată preparată, se va cere an de an repetată.
Dovleceii fac parte din categoria celor mai accesibile legume de pe piață. Și sunt buni de adăugat în aproape orice preparat culinar. Poți prepara din ei supe și ciorbe, aperitive, feluri principale, compot și dulceață, dar și deserturi.
Îți recomandăm să încerci, din categoria rețetelor simple cu dovlecei și rețeta de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru una dintre cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață.
Dulceață de dovlecei – Ingrediente
- 1 kg de dovlecei tăiați în cuburi
- 800 gr de zahăr
- 1 baton de vanilie
- 200 ml de apă
- sucul de la o lămâie
- 1 lămâie feliată
- 2 buc. anason stelat.
Rețeta dulceții de dovlecei – Mod de preparare
Dulceața din dovlecei se prepară în mai multe etape simple și destul de rapide. Prima etapă este cea a pregătirii dovleceilor. A doua etapă constă în fierberea siropului, iar ultima etapă constă în fierberea dovleceilor în sirop.
Cum pregătești dovleceii
Curăță dovleceii de coajă si de semințe, apoi taie-i în cubulețe cât mai uniforme, dar nu foarte mici. Pune o cratiță cu multă apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adaugă cubulețele de dovlecei. Lasă-le să fiarbă pentru aproximativ 5 minute.