Reclamă

Dulceață de dovlecei cu lămâie și anason stelat

Dacă te întrebi ce poți să mai prepari din dovlecei, încearcă și rețeta de dulceață de dovlecei cu lămâie și anason stelat. Vei fi impresionată de gustul și aroma deosebită, dar și de culoarea acesteia.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 7 septembrie 2022, 6:53

Dovleceii din dulceață au gustul asemănător cu al ananasului, ajutați fiind de aromele adăugate. Iar culoarea se datorează în mare parte feliilor de lămâie, nelipsite din această dulceață. Rețeta este simplă, are un cost scăzut, și odată preparată, se va cere an de an repetată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dovleceii fac parte din categoria celor mai accesibile legume de pe piață. Și sunt buni de adăugat în aproape orice preparat culinar. Poți prepara din ei supe și ciorbe, aperitive, feluri principale, compot și dulceață, dar și deserturi.

Îți recomandăm să încerci, din categoria rețetelor simple cu dovlecei și rețeta de rulouri de dovlecei cu brânză în sos de roșii. Iar mai jos, îți oferim rețeta completă pentru una dintre cele mai gustoase și aromate rețete de dulceață.

Dulceață de dovlecei – Ingrediente

  • 1 kg de dovlecei tăiați în cuburi
  • 800 gr de zahăr
  • 1 baton de vanilie
  • 200 ml de apă
  • sucul de la o lămâie
  • 1 lămâie feliată
  • 2 buc. anason stelat.
Reclamă

Rețeta dulceții de dovlecei – Mod de preparare

Dulceața din dovlecei se prepară în mai multe etape simple și destul de rapide. Prima etapă este cea a pregătirii dovleceilor. A doua etapă constă în fierberea siropului, iar ultima etapă constă în fierberea dovleceilor în sirop.

Cum pregătești dovleceii

Curăță dovleceii de coajă si de semințe, apoi taie-i în cubulețe cât mai uniforme, dar nu foarte mici. Pune o cratiță cu multă apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adaugă cubulețele de dovlecei. Lasă-le să fiarbă pentru aproximativ 5 minute.

Reclamă

Transferă dovleceii într-o strecurătoare și aruncă apa din cratiță. Clătește cratița, pune din nou apă în ea și adu-o la punctul de fierbere. Adaugă iar dovleceii în apa clocotită, mai lasă-i 5 minute să fiarbă.

Apoi transferă dovleceii într-un vas cu apă foarte rece. Lasă-i acolo 5 minute, apoi strecoară-i.

Cum fierbi siropul pentru dulceață de dovlecei

Pune zahărul cu apa, batonul de vanilie și anasonul stelat într-o cratiță cu baza dublă. Așază cratița pe flacăra aragazului și fierbe siropul pentru 20-30 de minute, la foc de intensitate medie. Înlătură spuma care se formează pe parcursul fierberii.

Când siropul a iert suficient și a devenit consistent, adaugă cuburile de dovlecei bine scurse. Poți face testul siropului pentru dulceață înainte de a adăuga dovleceii. Pune o farfurie la frigider și las-o să se răcească bine. Ia cu o linguriță din sirop și picură 2-3 picături pe farfurie, în locuri diferite. Dacă picăturile se unesc într-o băltoacă, siropul mai necesită fierbere. Dacă picăturile rămân ca niște perle pe farfurie, este timpul să adaugi dovleceii.

Lasă dovleceii să fiarbă în sirop pentru aproximativ 15-20 de minute, la foc de intensitate minimă. Adaugă la final de fierbere sucul de la o lămâie și felii mici de lămâie.

Pune dulceața fierbinte în borcane sterilizate și închide-le ermetic cu capacele, de asemenea, sterilizate. Acoperă borcanele cu o pătură și lasă-le acolo până când se răcesc complet. Etichetează-le frumos și depozitează-le pe raftul din cămară.

Și pentru că este sezonul perelor gustoase și aromate, îți recomandăm să încerci și o rețetă de dulceață de pere fără zahăr.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×