Avocado este considerat de mulți unul dintre cele mai complete alimente. Acesta are o mulțime de nutrienți, acizi grași esențiali, vitamine și grăsimi sănătoase pentru organism. Se poate consuma într-o mulțime de combinații și poate completa orice masă sănătoasă și hrănitoare.
Cum alegi avocado în mod corect
Gustul fructului de avocado depinde de cât de copt este acesta. Avocado este originar din Mexic și Guatemala, locuri unde localnicii se bucură de el în voia. Fructul din comerț poate fi uneori foarte dificil de ales. Dacă nu este suficient de copt, atunci nu te poți bucura de un preparat gustos. Dacă este mult prea copt, în cazul acesta nu mai este bun pentru consum.
Dacă ești iubitoare de avocado, probabil ești familiarizată cu dezamăgirea de a deschide fructul și a vedea că acesta este stricat la interior. Poate și tu ai pățit acest lucru pentru că nu ai știut cum să alegi un avocado perfect.
Cunoaște culoarea ideală pentru un avocado
Avocado este verde strălucitor sau de culoare verde deschis. Pe măsură ce acesta se coace, fructul începe să se înmoaie, iar coaja acestuia devine tot mai întunecată. Dacă fructul tău are nuanța de verde pădure închis, atunci ar trebui consumat în următoarele zile.
Dacă vrei un avocado pentru a-l păstra pentru mai mult timp, atunci asigură-te că nuanța acesta este verde și strălucitoare. În felul acesta îți vei da seama că timpul de coacere va fi mai lung. Avocado necopt se recomandă să fie păstrat la temperatura camerei. Află mai multe despre cum ajuți un avocado să se coacă.
Palpează fructul cu atenție
Cel mai bun mod de a verifica nivelu de coacere al acestui fruct este să-l strângi ușor. Fructele și legumele mai coapte vor fi puțin mai moi la atingere. Fructele necoapte vor fi destul de dure, iar fructele prea coapte vor fi ușor de deformat. Cu un avocado este destul de simplu. Dacă simți că pulpa este moale sau se mișcă separat de piele, atunci înseamnă că acesta a început să putrezească la interior.