Reclamă

Beneficiile consumului de curmale. De ce este recomandat să le incluzi în dieta ta

Curmalele sunt fructele produse de palmierul Phoenix dactylifera. Acestea au un gust dulce, datorită cantității mari de zahăr pe care o conțin. Curmalele sunt printre cele mai semnificative și populare fructe din punct de vedere istoric. Descoperă beneficiile consumului de curmale și vezi de ce sunt recomandate în dieta zilnică.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 mai 2023, 7:05

Curmalele sunt originare din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, fiind menționate de-a lungul timpului în Corna. Curmalele sunt considerate a fi printre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului divers de nutrienți. Acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți, compuși vegetali antiinflamatori și antitumorali. Deși sunt bogate în zahăr, ele au un indice glicemic scăzut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile consumului de curmale

Curmalele pot fi consumate crude sau uscate. Indiferent de modul în care alegi să le consumi, te vei bucura de beneficiile lor. Pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienți. Acestea aduc și o serie de beneficii organismului.

Curmalele sunt cunoscute tocmai pentru gustul lor dulce. Ele au un conținut de peste 70 % zahăr. Majoritatea caloriilor din curmale provin din glucoza și fructoza acestora. Curmalele pot conține mai multe calorii per porție decât multe alte fructe.

Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie consumate cu mare atenție. Zaharurile din curmale sunt ușor de transformat în energie, motiv pentru care sunt de multe ori servite drept gustare între mese.

Curmalele sunt bogate în antioxidanți, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și a reducerii stresului oxidativ. Descoperă o listă de alimente bogate în antioxidanți. Curmalele conțin o gamă largă de compuși vegetali precum flavonoidele. Antioxidanții din curmale ar ajuta la prevenirea deteriorării celulelor din organism.

Reclamă

Curmalele au efect antiinflamator

Curmalele sunt incluse pe lista de alimente antiinflamatoare. Compușii vegetali și beneficiile antioxidante fac din curmale un aliat minunat în lupta împotriva stresului oxidativ.

Compușii fenolici și flavonoidele din curmale sprijină lupta împotriva radicalilor liberi. Curmalele ajută, de asemenea, la prevenirea apariției bolilor cronice, susțin specialiștii pentru Healthline.

Reclamă

Curmalele pot preveni apariția cancerului

Deși mai sunt necesare multe studii pe acest subiect, specialiștii susțin că aceste fructe ar ajuta la îmbunătățirea activității antitumorale.

Cercetătorii sugerează că efectul poate proveni de la fenoli și flavonoide, care joacă un rol semnificativ în prevenirea apariție cancerului.

Ajută la îmbunătățirea sănătății inimii

Studiile pe animale au arătat că aceste fructe au diverse beneficii pentru sănătatea inimii. Rezultatele au arătat că beneficiile includ contribuția la reglarea tensiunii arteriale și a colesterolului, protejând totodată țesutul inimii. Extractele nutritive concentrat de curmale au fost folosite pe un studiu de animale, susțin publicațiile internaționale.

Ajută la reglarea glicemiei

Deși sunt bogate în zaharuri naturale, curmalele sunt de fapt benefice pentru scăderea indicelui glicemic. Indicele glicemic reprezintă un sistem de evaluare pentru alimente bazat pe modul în care conținutul lor de carbohidrați influențează nivelul zahărului din sânge.

Este un instrument important, mai ales pentru persoanele care trebuie să-și monitorizeze nivelul zahărului din sânge.

Curmalele sunt, de asemenea, bogate în potasiu și sărace în sodiu, adăugând la beneficiile lor și îmbunătățirea sănătății persoanelor care suferă de hipertensiune arterială sau diabet zaharat de tip 2.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O tănără care stă singură pe un pod pentru a ilustra una dintre cele trei zodii care adoră să fie singure
Horoscop
Zodii care adoră să fie singure. Nativii care preferă o viață departe de ceilalți
Astrele dezvăluile mai multe amănunte despre acele zodii care adoră să fie singure. Acești nativi preferă o viață departe de ceilalți, iar de cele mai multe ori sunt secretoși și misterioși. Unele persoane preferă...
2
Harta zodiacului chinezesc pe un fundal maro
Horoscop
Zodiacul chinezesc pe ani. Tabelul care îți arată ce animal ești în horoscopul chinezesc în funcție de anul nașterii
În zodiacul chinezesc pe ani, fiecare animal are propriile sale trăsături. Semnificațiile și predicțiile se instalează în funcție de anul nașterii. Sunt 12 animale în acest zodiac și fiecare dintre acestea sunt asociate unui...
3
Un candy bar cu mai multe prăjituri pentru a ilustra ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie
Horoscop
Ce desert ți se potrivește, în funcție de zodie. Nativii care adoră prăjiturile delicioase
Mesele sunt complete doar atunci când te-ai răsfățat și cu un mic desert. Astrologii spun că preferințele pentru prăjituri diferă de la un nativ la altul. Descoperă și tu ce desert ți se potrivește,...
4
Kate Middleton și Prințesa Kate la o fermă de alge
Divertisment
Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport. Ea și Prințul William au mers la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire
Prințesa de Wales s-a alăturat Prințului William pentru o vizită la stația de bărci de salvare St Davids RNLI din Pembrokeshire. Prințesa Kate a purtat blugi skinny și pantofi sport, dar chiar și așa...
5
Kanye West, acoperit din cap până în picioare, în haine de culoare neagră
Divertisment
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți
Bianca Censori continuă să depășească limitele în Italia. Prietenii sunt „extrem de îngrijorați” de situația celor doi soți. Au fost criticați pentru ieșirile lor în excursie, atât în ceea ce privește ținutele, dar și...
PARTENERI
×