Curmalele sunt originare din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, fiind menționate de-a lungul timpului în Corna. Curmalele sunt considerate a fi printre cele mai sănătoase fructe datorită conținutului divers de nutrienți. Acestea sunt bogate în fibre, antioxidanți, compuși vegetali antiinflamatori și antitumorali. Deși sunt bogate în zahăr, ele au un indice glicemic scăzut.
Beneficiile consumului de curmale
Curmalele pot fi consumate crude sau uscate. Indiferent de modul în care alegi să le consumi, te vei bucura de beneficiile lor. Pe lângă faptul că sunt bogate în nutrienți. Acestea aduc și o serie de beneficii organismului.
Curmalele sunt cunoscute tocmai pentru gustul lor dulce. Ele au un conținut de peste 70 % zahăr. Majoritatea caloriilor din curmale provin din glucoza și fructoza acestora. Curmalele pot conține mai multe calorii per porție decât multe alte fructe.
Acesta este unul dintre motivele pentru care trebuie consumate cu mare atenție. Zaharurile din curmale sunt ușor de transformat în energie, motiv pentru care sunt de multe ori servite drept gustare între mese.
Curmalele sunt bogate în antioxidanți, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și a reducerii stresului oxidativ. Descoperă o listă de alimente bogate în antioxidanți. Curmalele conțin o gamă largă de compuși vegetali precum flavonoidele. Antioxidanții din curmale ar ajuta la prevenirea deteriorării celulelor din organism.
Curmalele au efect antiinflamator
Curmalele sunt incluse pe lista de alimente antiinflamatoare. Compușii vegetali și beneficiile antioxidante fac din curmale un aliat minunat în lupta împotriva stresului oxidativ.
Compușii fenolici și flavonoidele din curmale sprijină lupta împotriva radicalilor liberi. Curmalele ajută, de asemenea, la prevenirea apariției bolilor cronice, susțin specialiștii pentru Healthline.