Crezi că somonul este cea mai bună opțiune pentru un consum ridicat de Omega-3? Experții sunt de altă părere. Ei susțin că aceste alimente sunt bogate în nutrienți care ți-ar putea schimba complet stilul de viață.
5 alimente cu mai mulți acizi grași Omega-3 decât somonul
Este greu să vorbești despre Omega-3 fără să aduci în discuție somonul. Acest pește sănătos este adesea considerat o sursă importantă de acizi grași Omega-3, alături de proteine și vitamine esențiale.
Ai nevoie de o reîmprospătare a cunoștințelor despre Omega-3? Potrivit dieteticienilor, acizii grași Omega-3 sunt un tip de acid gras polinesaturat. Aceștia sunt cunoscuți și sub denumirea de „grăsimi bune”.
În funcție de tip, acizii grași Omega-3 pot susține numeroase aspecte ale sănătății generale, inclusiv funcția creierului, sănătatea tiroidei și a ficatului, starea de spirit și echilibrul hormonal.
Având în vedere importanța lor, nu este de mirare că somonul este atât de consumat.
În continuare, găsești tot ce trebuie să știi despre acizii grași Omega-3, împreună cu alte surse valoroase, dincolo de somon:
Deși somonul rămâne o sursă excelentă de Omega-3, aceste alternative vegetale și alte tipuri de pește pot oferi chiar mai mulți acizi grași esențiali.
Diversificarea surselor de Omega-3 poate contribui la o dietă mai echilibrată și mai variată, sprijinind astfel sănătatea pe termen lung.