Smoothie cu afine și lapte de migdale
Rețetele de smoothie sunt rapide, dar nu pot înlocui o masă întreagă. Totuși, acestea sunt potrivite pentru o gustare rapidă și sățioasă. Pentru această rețetă vei avea nevoie de:
- ¼ avocado
- 30 grame de pudră proteică cu aromă de vanilie
- 240 mililitri de lapte de migdale
- 70 grame de afine
- 60 grame mure
- 2 lingurițe de migdale măcinate
- 4 lingurițe de iaurt grecesc
Pune ingredientele într-un blender și amestecă-le bine până capătă consistența dorită. Porția va avea 441 calorii, 40 grame de proteină, 30 gram de carbohidrați și 21 grame de grăsimi.
Felii de curcan și cartofi dulci
Această rețetă este potrivită pentru masa de prânz de la birou. Dacă ai rămas în pană de idei, atunci această rețetă te va salva ori de câte ori vei avea nevoie de ceva sănătos și sățios. Pentru rețetă vei avea nevoie de:
- 3 cartofi dulci de dimensiuni medii
- 3 lingurițe de ulei de măsline
- 450 grame de piept de curcan
- 2 lingurițe de ceapă verde
- 1 ou
- 55 grame de făină de migdale
- ½ paprika
- 1 linguriță de muștar de Dijon
- sare și piper
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetează o tavă cu foaie de copt și pune ingredientele pregătite în prealabil. Așază cartofii dulci, feliați, pe tava de copt. Stropește cartofii cu o linguriță de ulei de măsline și asezonează cu sare și piper.
Coace cartofii timp de 20 de minute și ocupă-te de celelalte ingrediente. Toacă carnea de curcan și amestec-o cu ingredientele menționate în rețetă. Formează cu ajutorul mâinilor câteva chiftele. Prăjește chiftelele într-o tigaie la foc mediu.
Gătește chiftelele aproximativ trei minute pe fiecare parte până se rumenesc. Pentru a asambla rețeta pune pe farfurie o felie de cartof copt, apoi pune chifteaua de curca, iar deasupra pune din nou o felie de cartof copt. O porție va avea 424 de calorii, 29 grame de proteină, 24 grame de carbohidrați, 25 grame de grăsimi.
Fursecuri proteice
Pentru acest desert delicios vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 grame de unt de arahide
- 120 de zahăr de cocos
- 1 ou
- 55 grame de pudră proteică cu aromă de vanilie
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Taptează o tavă cu hârtie de copt. Pune toate ingredientele într-un bol mare și amestecă până se omogenizează bine.
Frământă amestecul și formează 12 bile. Pune bilele în tava tapetată cu hârtoie de copt. Apasă fiecare bilă cu o lingură pentru a forma o prăjitură.
Lasă tava în cuptor pentru 15 minte sau până când marginile fursecurilor încep să se rumenească. Păstrează fursecurile într-un recipient închis ermetic.
O porție va avea 186 de calorii, 16 grame de carbohidrați și 12 grame de grăsimi.
Pui marinat cu ananas și salsa de ananas
Această rețetă este ideală pentru un prânz delicios. Din ingredientele de mai jos vei obține patru porții. Pentru rețetă vei avea nevoie de:
- 3 lingurițe de zahăr de cocos
- 2 lingurie de oțet
- 1 linguriță sos de pește
- 3 lingurie de ulei de măsline
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- ½ lingurițe de piper
- 1 cană de ananas
- 1 ceapă mică roșie
- 2 lingurițe de coriandru
- 2 lingurițe de suc de ananas
- 680 grame de piept de pui
- 2 căni de orez gătit
Pentru marinadă pregătește totul într-un bol încăpător. Pune zahărul de cocos, oțetul, sosul de pește, două lingurițe de ulei de măsline, piper, pudra de usturoi, sarea și amestecă totul bine.
Pentru salsa pune o lingură din marinadă într-un bol mediu, apoi adaugă bucățile mici de ananas, ceapa roșie și puțin coriandru, iar la final orezul gătit în prealabil.
Pune puiul în marinadă și lasă-l la marinat pentru 15 minute. După ce a fost marinat îl poți pune la gătit la foc mediu într-o tigaie încinsă cu o jumătate de linguriță de ulei de măsline. Fiecare porție va avea în jur de 458 de calorii, 42 grame de proteină, 38 grame de carbohidrați și 15 grame de grăsimi.
Somon în crustă de fistic
Acest preparat este simplu și delicios. Vei avea nevoie de:
- 1.3 kilograme de file de somon
- 1 linguriță de ulei de măsline
- 2 lingurițe de praf de usturoi
- 2 lingurițe de miere
- sare și piper
- 75 grame de fistic
- 400 grame de fasole bătută
- 1 lămâie
Preîncălzește cuptorul la 190 de grade Celsius și pune în interior o tavă cu hârtie de copt. Freacă fileul de somon cu ulei de măsline. Într-un bol amestecă usturoiul, mierea, sarea și piperul și apoi pune acest amestec peste somon.
Mărunțește fisticul și amestecă-l cu pasta de fasole apoi pune acest amestec delicios peste somon. Lasă peștele la cuptor pentru 15 – 20 de minute. Somonul se servește cu lămâie. Fiecare porție va avea 420 de calorii, 42 grame de proteină, 14 grame de carbohidrați și 12 grame de grăsimi.