Reclamă

3 variante de mic dejun care te pot îngrășa. Nutriționiștii te sfătuiesc să le excluzi din dieta ta

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă acest lucru poate fi interpretabil, cert e că micul dejun cu siguranță joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății. Din fericire, există nenumărate opțiuni de mic dejun sănătoase, însă sunt și unele foarte populare care ți-ar putea afecta negativ organismul, cu risc de creștere în greutate. Află de la nutriționiști despre aceste 3 variante de mic dejun care te pot îngrășa.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 decembrie 2023, 6:53 / Actualizat: 11 martie 2024, 12:50

Ce mănânci dimineața poate face diferența pentru starea ta din timpul zilei, dar poate avea un impact pe termen lung în multe aspecte ale stării tale de sănătate, inclusiv greutatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 variante de mic dejun care te pot îngrășa

Iată câteva dintre cele mai puțin sănătoase opțiuni de mic dejun, care îți pot afecta obiectivele de menținere a greutății. Potrivit dieteticienilor Edibel Quintero și Bill Bradley, există câteva produse delicioase, care atentează direct la greutatea ta, notează Shefinds.

1. Clătite și gofre

Când îți imaginezi un mic dejun apetisant, vezi imediat un platou plin cu clătite și gofre. Fără îndoială, aceste preparate populare la micul dejun sunt delicioase. Însă, avertizează Quintero, sunt periculoase pentru sănătate. „Clătitele și gofrele sunt făcute din făină albă și abundă în carbohidrați rafinați, care au un indice glicemic mare”, observă aceasta.

„Orice aliment care are niveluri ridicate de zahăr și carbohidrați procesați rafinați poate crește nivelurile de zahăr din sânge. Când aceste niveluri scad, îți va fi foame și vei avea tendința să mănânci în exces, rezultatul fiind luarea în greutate”, avertizează specialista.  

Reclamă

2. Gogoși și produse de patiserie

Gogoșile sunt un alt mic dejun clasic care, fără îndoială, răsfață deplin papilele gustative. Din nefericire însă, la fel ca gofrele și clătitele, abundă în zahăr, ceea ce le transformă într-una dintre cele mai proaste alegeri pentru sănătate, în special când e vorba de controlul greutății.

Același lucru este valabil și în cazul multor produse de patiserie, precum brioșele și aluaturile. „Aceste delicii abundă în carbohidrați rafinați, zahăr și grăsimi saturate. Ele cresc nivelurile de zahăr din sânge și duc la un răspuns inflamator (în organism)”, observă Quintero.

Reclamă

Dacă te răsfeți ocazional cu o gogoașă cu zahăr, nu va trebui să te lupți cu acul de la cântar. Însă aportul excesiv și regulat de zahăr poate avea ca rezultat o gamă vastă de probleme de sănătate, inclusiv îngrășatul. „Dacă incluzi regulat în micul tău dejun acest tip de produse, e foarte probabil să te îngrași”, completează Quintero.

3. Batoane de granola

Sunt foarte practice, căci le poți lua cu tine și consuma oriunde. Totuși, deși sunt promovate deseori ca fiind o gustare sănătoasă, e vorba de o reclamă înșelătoare. Potrivit lui Bill Bradley, batoanele de granola pot avea consecințe. „Poate că au un aspect sănătos, dar sunt pline de zaharuri care te fac să iei în greutate”, observă dieteticianul.

„Consumul de alimente bogate în zahăr la micul dejun te va face să poftești la și mai multe produse zaharoase. Astfel vei ajunge să consumi mai multe calorii pe parcursul zilei, și vei ajunge inevitabil să te îngrași”, explică dieteticianul.

Totuși, nu toate batoanele granola sunt periculoase. E important să fii atentă la indicele nutrițional, iar batonul să fie bogat în fibre de calitate și în proteine care nu conțin prea mult zahăr. Chiar și în acest caz, ele nu trebuie să devină o permanență la masa ta de dimineață.

Este important de reținut că una din cheile majore pentru o dietă sănătoasă este moderația. Așadar, a servi un baton granola sau clătite într-o dimineață de sâmbătă poate fi în regulă. Totul e să nu devină un obicei. Dar în general, este întotdeauna mai bine să îți începi ziua cu un mic dejun bogat din punct de vedere nutrițional, cu multe fibre și proteine, care include alimente integrale. Astfel îi vei asigura organismului energia de durată de care are nevoie pe parcursul unei zile., dar și o stare de bine vizibilă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×