Reclamă

3 variante de mic dejun care te pot îngrășa. Nutriționiștii te sfătuiesc să le excluzi din dieta ta

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Dacă acest lucru poate fi interpretabil, cert e că micul dejun cu siguranță joacă un rol semnificativ în menținerea sănătății. Din fericire, există nenumărate opțiuni de mic dejun sănătoase, însă sunt și unele foarte populare care ți-ar putea afecta negativ organismul, cu risc de creștere în greutate. Află de la nutriționiști despre aceste 3 variante de mic dejun care te pot îngrășa.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 decembrie 2023, 6:53 / Actualizat: 7 decembrie 2023, 16:57

Ce mănânci dimineața poate face diferența pentru starea ta din timpul zilei, dar poate avea un impact pe termen lung în multe aspecte ale stării tale de sănătate, inclusiv greutatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

3 variante de mic dejun care te pot îngrășa

Iată câteva dintre cele mai puțin sănătoase opțiuni de mic dejun, care îți pot afecta obiectivele de menținere a greutății. Potrivit dieteticienilor Edibel Quintero și Bill Bradley, există câteva produse delicioase, care atentează direct la greutatea ta, notează Shefinds.

1. Clătite și gofre

Când îți imaginezi un mic dejun apetisant, vezi imediat un platou plin cu clătite și gofre. Fără îndoială, aceste preparate populare la micul dejun sunt delicioase. Însă, avertizează Quintero, sunt periculoase pentru sănătate. „Clătitele și gofrele sunt făcute din făină albă și abundă în carbohidrați rafinați, care au un indice glicemic mare”, observă aceasta.

„Orice aliment care are niveluri ridicate de zahăr și carbohidrați procesați rafinați poate crește nivelurile de zahăr din sânge. Când aceste niveluri scad, îți va fi foame și vei avea tendința să mănânci în exces, rezultatul fiind luarea în greutate”, avertizează specialista.  

Reclamă

2. Gogoși și produse de patiserie

Gogoșile sunt un alt mic dejun clasic care, fără îndoială, răsfață deplin papilele gustative. Din nefericire însă, la fel ca gofrele și clătitele, abundă în zahăr, ceea ce le transformă într-una dintre cele mai proaste alegeri pentru sănătate, în special când e vorba de controlul greutății.

Același lucru este valabil și în cazul multor produse de patiserie, precum brioșele și aluaturile. „Aceste delicii abundă în carbohidrați rafinați, zahăr și grăsimi saturate. Ele cresc nivelurile de zahăr din sânge și duc la un răspuns inflamator (în organism)”, observă Quintero.

Reclamă

Dacă te răsfeți ocazional cu o gogoașă cu zahăr, nu va trebui să te lupți cu acul de la cântar. Însă aportul excesiv și regulat de zahăr poate avea ca rezultat o gamă vastă de probleme de sănătate, inclusiv îngrășatul. „Dacă incluzi regulat în micul tău dejun acest tip de produse, e foarte probabil să te îngrași”, completează Quintero.

3. Batoane de granola

Sunt foarte practice, căci le poți lua cu tine și consuma oriunde. Totuși, deși sunt promovate deseori ca fiind o gustare sănătoasă, e vorba de o reclamă înșelătoare. Potrivit lui Bill Bradley, batoanele de granola pot avea consecințe. „Poate că au un aspect sănătos, dar sunt pline de zaharuri care te fac să iei în greutate”, observă dieteticianul.

„Consumul de alimente bogate în zahăr la micul dejun te va face să poftești la și mai multe produse zaharoase. Astfel vei ajunge să consumi mai multe calorii pe parcursul zilei, și vei ajunge inevitabil să te îngrași”, explică dieteticianul.

Totuși, nu toate batoanele granola sunt periculoase. E important să fii atentă la indicele nutrițional, iar batonul să fie bogat în fibre de calitate și în proteine care nu conțin prea mult zahăr. Chiar și în acest caz, ele nu trebuie să devină o permanență la masa ta de dimineață.

Este important de reținut că una din cheile majore pentru o dietă sănătoasă este moderația. Așadar, a servi un baton granola sau clătite într-o dimineață de sâmbătă poate fi în regulă. Totul e să nu devină un obicei. Dar în general, este întotdeauna mai bine să îți începi ziua cu un mic dejun bogat din punct de vedere nutrițional, cu multe fibre și proteine, care include alimente integrale. Astfel îi vei asigura organismului energia de durată de care are nevoie pe parcursul unei zile., dar și o stare de bine vizibilă.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×