Reclamă

Alimente care te împiedică să slăbești. Specialiștii te sfătuiesc să renunți la ele

Dacă încerci să scazi în greutate, ai mai jos o listă cu alimente care te împiedică să slăbești. Nu lăsa aceste ingrediente să-și facă loc în coșul de cumpărături dacă scopul tău este să scazi numărul care apare pe cântar.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 19 mai 2023, 7:22

Pierderea în greutate nu este un proces unic și ceea ce funcționează pentru tine poate să nu funcționeze pentru altcineva. Cu toții avem o structură genetică unică. Ea joacă un rol în modul în care suntem capabili să slăbim. Stilul de viață individual afectează și pierderea în greutate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alimente care te împiedică să slăbești

Cât de mult mănânci, tipurile de alimente pe care le alegi, frecvența și tipul de exerciții fizice, nivelul de stres și tiparele de somn sunt doar câțiva dintre factorii stilului de viață care pot juca un rol în capacitatea ta de a pierde în greutate.

Una dintre cele mai comune metode pentru pierderea în greutate este numărarea caloriilor. În timp ce această ecuație a caloriilor introduse versus caloriilor eliminate poate încuraja pierderea în greutate, ai putea fi surprinsă să afli că tipurile de calorii pe care le consumi pot influența progresul.

Proteinele, carbohidrații și grăsimile sunt nutrienți care conțin calorii și fiecare sunt procesate și utilizate în mod diferit în corp. De exemplu, proteinele și grăsimile au ambele valori de sațietate ridicate. Te pot ajuta să te simți mai sătulă după masă. În tot acest timp, carbohidrații au cea mai mică valoare de sațietate.

Dacă scopul tău este pierderea în greutate, ar trebui să fii atentă la alimentele pe care le consumi. Gestionarea caloriilor și a gramelor de nutrienți poate fi, de asemenea, utilă. Mai mult decât atât, eliminarea anumitor alimente din dietă poate fi suficientă pentru a face progrese către obiectivele tale de slăbire.

Reclamă

Pâinea albă

Deși pâinea albă nu este deosebit de bogată în calorii, te poate face să simți foame la scurt timp după masă. De ce? Din cauza conținutului scăzut de fibre. Fibrele sunt cunoscute pentru creșterea sațietății. Cercetările sugerează că aportul de fibre alimentare este legat de greutatea corporală mai mică.

Pentru a crește cantitatea de fibre în dieta ta, schimbă pâinea albă cu opțiuni care conțin cereale integrale sau grâu integral. În plus, atunci când cauți pâine, compară conținutul de fibre și alegeți-le pe cele cu numere mai mari. Schimbarea pâinii albe cu conținut scăzut de fibre cu o opțiune care conține câteva grame în plus din acest nutrient important poate crește senzația de sațietate. De asemenea, se reduce și aportul total de calorii pe parcursul zilei.

Reclamă

Chipsuri din cartofi

O gustare sărată și crocantă îndrăgită de mulți, chipsurile din cartofi pot limita eforturile de slăbire. De fapt, un studiu a constatat că chipsurile din cartofi au contribuit la o creștere mai mare în greutate decât alte alimente comune, inclusiv cartofii, carnea roșie și băuturile cu zahăr.

Chipsurile din cartofi sunt o altă sursă săracă în fibre și sunt bogate în grăsimi. Acest lucru contribuie la un conținut mai mare de calorii. În plus, cercetările sugerează că sarea poate avea unele proprietăți care creează dependență. Consumul de alimente cu conținut ridicat de sodiu ar putea duce la dorința de alimente mai sărate.

Gustări cu fructe

Deși sunt la îndemână și atrăgătoare atât pentru copii, cât și pentru adulți, gustările cu fructe sunt pline de zahăr și nu au valoare nutritivă. În timp ce o parte din zahăr rafinat poate face parte dintr-o dietă completă, cercetările sugerează că dietele bogate în zahăr adăugat pot promova prevalența obezității. În timp ce obezitatea nu poate fi atribuită unui singur ingredient, amploarea zahărului adăugat în alimente și băuturi pare să joace un rol important.

Deși o singură pungă de gustări cu fructe are de obicei sub 100 de calorii, cel mai bine ar fi să o schimbi cu un fruct proaspăt.

Produse de patiserie

O categorie care include multe delicii, cum ar fi rulouri cu scorțișoară, cornuri, brioșe și gogoși, conținutul de calorii al acestor alimente este mare. O brioșă poate conține mai mult de 500 de calorii. Din păcate, multe dintre acestea provin din surse cum ar fi uleiul și zahărul. Cu un număr mare de calorii și o valoare scăzută de sațietate, produsele de patiserie probabil vor încetini pierderea în greutate.

Bomboane

Bomboanele sunt o altă sursă concentrată de zahăr adăugat care ar putea încetini pierderea în greutate. În timp ce bomboanele care conțin nuci au și un conținut ridicat de zahăr, ele oferă o anumită valoare nutritivă. Acesta se regăsește sub formă de grăsimi și proteine sănătoase. Dacă vrei să-ți satisfaci pofta de dulce, alege fructe proaspete. Poți consuma și ciocolată neagră cu un procent ridicat de cacao.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×