Reclamă

Elimină aceste alimente „sănătoase” de la cină. Specialiștii spun că vei scăpa de grăsimea abdominală

Există o mulțime de alimente care par a fi și pot chiar pretinde că sunt sănătoase. În realitate, totuși, acestea pot fi de fapt dăunătoare planurilor tale de slăbire. Elimină aceste alimente „sănătoase” de la cină, iar specialiștii spun rezultatele se vor vedea imediat.

Publicat: 19 aprilie 2023, 6:01

De aceea, este atât de important să acorzi atenție etichetelor nutriționale în timp ce faci cumpărături. Ia în considerare modul în care consumul excesiv de alimente sănătoase poate duce la aceeași cantitate de calorii și efecte secundare nesănătoase ca și alimentele procesate rafinate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există câteva alimente des consumate la cină despre care experții spun că ar trebui să stai departe. Chiar dacă par a fi o opțiune bună, ele pot duce la grăsime viscerală.

Elimină aceste alimente „sănătoase” de la cină

Lisa Richards, un nutriționist și creatorul dietei Candida a vorbit despre vinovați aparent sănătoși ai grăsimii de pe abdomen. Ea a spus că e indicat să renunți la patru alimente „sănătoase” pentru cină. Pe lista ei se află orezul brun, quinoa, cartofii dulci și pastele integrale de grâu.

Deși pot fi sănătoase și benefice în doze mici, dacă mănânci aceste alimente la cină în exces, pot crește nivelul zahărului din sânge și pot duce la rezistență la insulină.

Află mai multe despre efectele asupra sănătății ale fiecăreia dintre aceste alimente.

Reclamă

Orez brun

Chiar dacă orezul brun este o cereală integrală bogată în fibre și poate ajuta la restabilirea sănătății intestinale, Richards spune că „este un carbohidrat care poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate contribui la rezistența la insulină”. Nu numai că rezistența la insulină poate duce la acumularea de grăsime viscerală, dar poate provoca și niveluri crescute de glucoză din sânge (hiperglicemie). În timp, hiperglicemia poate duce la prediabet și diabet de tip 2.

În schimb, Richards sugerează să mănânci un orez de conopidă, cu proteine slabe. „Orezul de conopidă este o alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați la orezul tradițional. Este bogat în fibre și nutrienți”, mai spune ea. „Adăugarea unei proteine slabe, cum ar fi puiul sau tofu, te poate ajuta să te simți plină și mulțumită”.

Reclamă

Quinoa

Similar cu orezul brun, quinoa este o altă cereală integrală care este bogată în proteine, fibre și carbohidrați sănătoși ce te pot ajuta să pierzi kilograme. „Cu toate acestea, la fel ca orezul brun, este încă un carbohidrat care poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate contribui la rezistența la insulină”, avertizează Richards. „Pentru a pierde grăsimea viscerală, poate fi benefic să reduci aportul de carbohidrați, inclusiv quinoa”.

Richards recomandă să încerci legume și tofu sau creveți. „Această masă este săracă în carbohidrați și bogată în fibre și proteine. Legumele oferă vitamine și minerale, în timp ce tofu sau creveții oferă proteine și grăsimi sănătoase”, spune ea. Experții sunt de acord că tofu este cel mai bun înlocuitor pentru carne pe bază de plante pentru pierderea în greutate.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt rădăcinoase hrănitoare care sunt bogate în fibre, vitamine și minerale. Cu toate acestea, sunt și un carbohidrat care poate crește nivelul de zahăr din sânge. Ea poate contribui și la rezistența la insulină. De aceea, dacă încerci să scapi de grăsimea viscerală, Richards recomandă să limitezi aportul de carbohidrați, cum ar fi cartofii dulci.

O cină sănătoasă pe care Richards o poate recomanda este un piept de pui la grătar cu legume prăjite. Această masă este bogată în proteine și fibre, ceea ce te poate ajuta să te simți plină și mulțumită. Legumele sunt sărace în carbohidrați și bogate în vitamine și minerale. Unele legume sănătoase pe care le poți consuma sunt dovleceii și ardeiul gras.

Paste integrale din grâu

În cele din urmă, Richards avertizează că pastele integrale de grâu, deși bogate în fibre și sărace în calorii, pot crește nivelul de zahăr din sânge dacă sunt consumate în exces. Pastele din grâu integral sunt pastele din cereale integrale, bogate în fibre și nutrienți. Cu toate acestea, este încă un carbohidrat care poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate contribui la rezistența la insulină.

Așa că, în schimb, ea sugerează să optezi pentru un somon la grătar cu o salată de spanac pentru cină. Somonul este o sursă bună de proteine și grăsimi sănătoase, care pot ajuta la reducerea inflamației și susține pierderea în greutate. Și salata de spanac este bogată în fibre și săracă în carbohidrați.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Prințul Harry într-o cămașă albastră în timpul unei conferințe
Divertisment
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra
Prințul Harry a declarat că reședința sa se află în Statele Unite ale Americii. Anunțul a fost făcut după ce s-a aflat că va merge în vizită în Londra. Acesta a declarat pentru prima...
2
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
3
David și Victoria Beckham la un eveniment public din 2003
Divertisment
Dovada transformării Victoriei Beckham. Cum arăta chipul ei la începutul relației cu David și cum arată acum, la 50 de ani
Aceasta este dovada transformării victoriei Beckham. Chipul ei s-a schimbat de-a lungul relației sale cu David Beckham. Femeia de afaceri a împlinit vârsta de 50 de ani, iar soțul ei a celebrat-o în mediul...
4
O femeie care vorbește la telefon și vinde anumite lucruri
Horoscop
Zodii care sunt foarte bune la vânzări. Nativii care au latura comercială în natura lor
Anumite trăsături asociate cu diferite semne zodiacale pot influența cât de bine performează în diferite profesii. Când vine vorba de vânzări, unele semne strălucesc mai puternic decât altele. Ai mai jos lista cu zodii...
5
Kim Kardashian într-un costum de baie roz în timp ce este urmată de o întreagă echipă de fotografi pe plajă
Divertisment
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Cum a reușit diva să ajungă virală în mediul online
Kim Kardashian s-a pus într-o situație penibilă. Diva a ajuns ținta glumelor din mediul online după ce a postat în mediul online mai multe imagini în costum de baie. Vedeta s-a pozat în timp...
PARTENERI
×