De aceea, este atât de important să acorzi atenție etichetelor nutriționale în timp ce faci cumpărături. Ia în considerare modul în care consumul excesiv de alimente sănătoase poate duce la aceeași cantitate de calorii și efecte secundare nesănătoase ca și alimentele procesate rafinate.
Există câteva alimente des consumate la cină despre care experții spun că ar trebui să stai departe. Chiar dacă par a fi o opțiune bună, ele pot duce la grăsime viscerală.
Elimină aceste alimente „sănătoase” de la cină
Lisa Richards, un nutriționist și creatorul dietei Candida a vorbit despre vinovați aparent sănătoși ai grăsimii de pe abdomen. Ea a spus că e indicat să renunți la patru alimente „sănătoase” pentru cină. Pe lista ei se află orezul brun, quinoa, cartofii dulci și pastele integrale de grâu.
Deși pot fi sănătoase și benefice în doze mici, dacă mănânci aceste alimente la cină în exces, pot crește nivelul zahărului din sânge și pot duce la rezistență la insulină.
Află mai multe despre efectele asupra sănătății ale fiecăreia dintre aceste alimente.
Orez brun
Chiar dacă orezul brun este o cereală integrală bogată în fibre și poate ajuta la restabilirea sănătății intestinale, Richards spune că „este un carbohidrat care poate crește nivelul de zahăr din sânge și poate contribui la rezistența la insulină”. Nu numai că rezistența la insulină poate duce la acumularea de grăsime viscerală, dar poate provoca și niveluri crescute de glucoză din sânge (hiperglicemie). În timp, hiperglicemia poate duce la prediabet și diabet de tip 2.
În schimb, Richards sugerează să mănânci un orez de conopidă, cu proteine slabe. „Orezul de conopidă este o alternativă cu conținut scăzut de carbohidrați la orezul tradițional. Este bogat în fibre și nutrienți”, mai spune ea. „Adăugarea unei proteine slabe, cum ar fi puiul sau tofu, te poate ajuta să te simți plină și mulțumită”.