Reclamă

Cum poate influența pudra proteică creșterea în greutate. Ce spun specialiștii despre consumul acesteia

Sigur și tu te-ai întrebat cum poate influența pudra proteică creșterea în greutate. În ultimii ani, acest produs a devenit tot mai popular. Cei care fac sport în mod regulat și petrec mult timp la sală vorbesc deseori despre beneficiile introducerii de pudră proteică în alimentație, dar rareori aduc în discuție riscul consumului acesteia în exces.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 decembrie 2023, 6:57

Pudra proteică este folosită de iubitorii de sală. Aceștia o folosesc pentru a susține creșterea musculară și a îmbunătăți recuperara mai rapidă după exercițiile dizice. Aceasta este un element de bază din rutina persoanelor care își urmăresc cu strictețe obiectivele în fitness.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poate influența pudra proteică creșterea în greutate

Pudra proteică poate fi obținută din zer concentrat, cazeină sau alte surse de proteine pe bază de plante. Este, de cele mai multe ori, o modalitate convenabilă și eficientă de a satisface nevoile organismului de proteine, mai ales dacă nu obișnuiești să-ți iei necesarul zilnic din alimentele pe care le consumi.

Însă tot mai mulți oameni au devenit sceptici cu privire la folosirea acestui supliment. Aceștia au început să se întrebe dacă pudra poate duce la creșterea în greutate.

În ciuda numeroaselor sale beneficii pentru sănătate, consumul în exces de pudră proteică poate avea efecte adverse asupra sănătății, inclusiv creșterea nedorită în greutate.

Trebuie reținut faptul că pudra proteică este un supliment alimentar, astfel că nu trebuie să înlocuiască mesele principale ale zilei.

Reclamă

Cât de multă pudră proteică e recomandat să consumi

Aportul zilnic recomandat de proteine poate varia în funcție de mai mulți factori. Factorii care influnețează aportul sunt dați de: vârstă, nivel de activitate fizică, sez, istoric medical, dar și obiectivele de sănătate.

Doza alimentară recomandată este de 0,8 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală pentru un adult mediu sănătos. Cu toate acestea, unele studii arată că nevoile de proteine pot varia. Nevoile variază mai ales la persoanele care au o activitate fizică intensă.

Reclamă

Cercetările au arătat că un adult sănătos mediu are nevoie de 1 – 1,2 grame de proteine per kilogram de greutate corporală și până la 1,5 g/kg pentru persoanele cu activitate fizică intensă, citează Healthline.

Un nutriționist a fost cel care a înregistrat și a determinat necesarul zilnic de proteine în funcție de vârstă, solicitare fizică și istoric medical.

Cum poate duce consumul de pudră proteică la creșterea în greutate

Pudra de proteine nu provoacă în sine creșterea în greutate. Gestionarea greutăți depinde de un sistem de factori și poate implica dieta, activitatea fizică, alegerile stilului de viață și multe altele. Totuși, pudra proteică poate contribui la creșterea în greutate prin diferite mecanisme.

Surplusul de calorii poate apărea dacă este consumată în exces. Gestionarea greutății corporale este influențată de echilibrul caloric. Adaugarea de pudră de proteine fără a ajusta aportul zilnic de calorii poate duce la un exces caloric și implicit la creșterea în greutate.

Unele studii spun că pudra proteică poate provoca apariția balonării dacă conține ingrediente adăugate cum ar fi zahărul. Specialiștii spun că porția de pudră proteică trebuie măsurată cu atenție.

Fiecare producător oferă o lingură de măsurare pentru a obține cantitatea dorită de proteine și a putea beneficia de proprietățile acesteia.

Nefolosirea porției recomandate poate duce la un dezechilibru al macronutrienților și, eventual, la creșterea în greutate.

Consumul de pudră proteică trebuie să vină la pachet și cu activitate fizică. Când cererea de energie este scăzută, proteinele suplimentare din organism pot fi convertite în glucoză și în cele din urmă pot fi stocate sub formă de grăsime, spun specialiștii.

Riscuri și contraindicații ale consumului de pudră proteică

La fel ca orice alt supliment alimentar, pudra proteică nu este lipsită de anumite efecte adverse sau riscuri ale folosirii sale în exces. Administrația pentru Alimente și ;Medicamente nu reglementează pulberile de proteine.

Totuși, organizația lasă producătorului să evalueze siguranța și calitatea produselor lor.

Astfel, produsele achiziționate ar trebuie testate de o terță parte pentru a te asigura că mențiunile de sănătate ale produsului sunt valide și nu există probleme în ceea ce privește siguranța consumului de pudră proteică. Unele pudre proteice conțin zahăr adăugat.

Citește cu mare atenție eticheta înainte de a cumpăra un produs. Consumul excesiv de zahăr poate duce la creșteri nedorite ale zahărului din sânge și la creșterea treptată în greutate, dar și la apariția altor probleme de sănătate. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
silueta unei femei care stă în pziție de lotus în fața lunii
Horoscop
4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024. Ce le rezervă astrele
Nu poți ști niciodată ce te așteaptă următoarea zi. Aceste 4 zodii care își schimbă complet viața în martie 2024 vor rămâne la fel de surprinse. Tot ceea ce au construit până acum va...
2
O femeie frumoasă care stă pe o stâncă și ilustrează una dintre zodiile ghinioniste în luna martie 2024
Horoscop
Zodii ghinioniste în luna martie 2024. Trei nativi se confruntă cu probleme
Cele trei zodii ghinioniste în luna martie 2024 sunt reprezentate de Leu, Balanță și Vărsător. Astrele spun că planeta Pluto va avea o influență directă asupra acestor nativi. Este unul dintre motivele pentru care...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie roșie și reprezintă zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024
Horoscop
Zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Află ce spun astrele în dragoste
Astrologii au dezvăluit zodia căreia nu îi rezistă nimeni în luna martie 2024. Acest nativ este puternic, misterios și un adevărat cuceritor. Este vorba despre o femeie care știe cum să se pună în...
4
Mai mulți ghiocei albi care se află sub un șnur de mărțișor
Timp liber
Pe ce parte se poartă mărțișorul. Tradiții mai puțin cunoscute
Prima zi din luna martie are o însemnătate aparte. Este și momentul în care multe persoane primesc în dar un mărțișor. În timp ce în ultimii ani au devenit tot mai populare brățările de...
5
O vază plină cu lalele colorate
Timp liber
Ce poți pune în apa lalelelor ca să reziste mai mult timp. Trucuri pe care orice persoană ar trebui să le știe
Martie este luna culorii, a frumuseții, a femeilor și a florilor. În această perioadă minunată dorim să surprindem persoanele dragi cu buchete superbe de flori. Vedetele lunii sunt lalele. Cunoscute pentru frumusețea lor aparte,...
PARTENERI
×