Sezonul rece este marcat de consumul preponderent de citrice. Acestea sunt bogate în vitamine și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Citricele, în special lămâile, sunt bogate în antioxidanți. Acestea ajută la reducerea stresului oxidativ și la prevenirea apariției bolilor inflamatorii.
Concluziile pe scurt ale specialiștilor
Lămâia este aromată, gustoasă și folosită într-o mulțime de preparate culinare. Aceasta poate fi inclusă în deserturi delicioase, dar și în preparate sărate cu un gust spectaculos. Însă te-ai întrebat vreodată care sunt valorile sale nutriționale și cum îți poate influența sănătatea organismului? Nutriționiștii spun că lămâia are efecte benefice nu doar asupra siluetei, dar și asupra sănătății pe termen lung. Sistemul imunitar pare să aibă cel mai mult de câștigat în urma consumului regulat de lămâia.
Ce valori nutriționale are lămâia
Conform Departamentului de Agricultură al SUA o lămâie poate conține următoarele valori nutriționale: 19 calorii, 6 grame de carbohidrați, 2 grame de fibre, 0 grame de grăsimi, 2.5 grame de zahăr, 2 miligrame de sodiu, 24 miligrame de Vitamina C, adică 52 % din necesarul zilnic de vitamina C.
Conform valorilor nutriționale, lămâia este ideală pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. Fiind săracă în grăsimi, aceasta nu va contribui la creșterea în greutate.
Mai mult, faptul că este bogată în antioxidanți ar putea ajuta metabolismul la arderea mult mai rapidă a toxinelor din organism. Descoperă mai multe și despre ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu lămâie. Vezi unde se situează acest obicei la granița dintre mit și realitate.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic lămâie
Nu te-ai convins de beneficiile consumului zilnic de lămâie? Atunci descoperă mai jos ce beneficii poate avea acest citric asupra sănătății tale, dar și al aspectului corpului tău. Nutriționiștii recomandă consumul regulat de lămâie dacă îți dorești un aspect mai sănătos al tenului.