Reclamă

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic lămâie. La ce concluzii au ajuns specialiștii

Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic lămâie? Specialiștii au analizat efectele acesteia asupra organismului și au tras câteva concluzii surprinzătoare. Uite ce efect poate avea lămâia asupra corpului tău, dar și asupra sănătății tale.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 6 decembrie 2023, 7:57

Sezonul rece este marcat de consumul preponderent de citrice. Acestea sunt bogate în vitamine și ajută la îmbunătățirea sistemului imunitar. Citricele, în special lămâile, sunt bogate în antioxidanți. Acestea ajută la reducerea stresului oxidativ și la prevenirea apariției bolilor inflamatorii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Concluziile pe scurt ale specialiștilor

Lămâia este aromată, gustoasă și folosită într-o mulțime de preparate culinare. Aceasta poate fi inclusă în deserturi delicioase, dar și în preparate sărate cu un gust spectaculos. Însă te-ai întrebat vreodată care sunt valorile sale nutriționale și cum îți poate influența sănătatea organismului? Nutriționiștii spun că lămâia are efecte benefice nu doar asupra siluetei, dar și asupra sănătății pe termen lung. Sistemul imunitar pare să aibă cel mai mult de câștigat în urma consumului regulat de lămâia.

Ce valori nutriționale are lămâia

Conform Departamentului de Agricultură al SUA o lămâie poate conține următoarele valori nutriționale: 19 calorii, 6 grame de carbohidrați, 2 grame de fibre, 0 grame de grăsimi, 2.5 grame de zahăr, 2 miligrame de sodiu, 24 miligrame de Vitamina C, adică 52 % din necesarul zilnic de vitamina C.

Conform valorilor nutriționale, lămâia este ideală pentru persoanele care își doresc să piardă în greutate. Fiind săracă în grăsimi, aceasta nu va contribui la creșterea în greutate.

Reclamă

Mai mult, faptul că este bogată în antioxidanți ar putea ajuta metabolismul la arderea mult mai rapidă a toxinelor din organism. Descoperă mai multe și despre ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă cu lămâie. Vezi unde se situează acest obicei la granița dintre mit și realitate.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci zilnic lămâie

Nu te-ai convins de beneficiile consumului zilnic de lămâie? Atunci descoperă mai jos ce beneficii poate avea acest citric asupra sănătății tale, dar și al aspectului corpului tău. Nutriționiștii recomandă consumul regulat de lămâie dacă îți dorești un aspect mai sănătos al tenului.

Reclamă

Consumul zilnic de lămâie ar putea ajuta la îmbunătățirea aspectului tenului

Lămâia nu îți ajută organismul doar la interior, ci și la exterior. Experții au ajuns la concluzia că aceasta ar putea îmbunătăți semnificativ aspectul tenului.

Lămâia este bogată în vitamina C. O doză regulată de vitamina C din alimente poate îmbunătăți producția de colagen, iar acest lucru poate duce la estomparea liniilor fine, dar și la un ten mai luminos. Mai mult, antioxidanții din lămâie ajută la combaterea radicalilor liberi și la obținerea unui ten strălucitor.

Antioxidanții din lămâie protejează celulele de potențialele probleme, iar Vitamina C face ca organismul tău să crească producția de colagen și să absoarbă mai ușor fierul.

Consumul zilnic de lămâie ar putea reduce riscul de apariție al pietrelor la rinichi

Nu doar pielea ta se va bucura de consumul zilnic de lămâie, ci și rinichii tăi. Studiile au arătat că dacă obișnuiești să bei des apă cu lămâie poți scădea riscul de apariție al pietrelor la rinichi.

Cercetările arată că sucul de lămâie concentrat și diluat mai apoi în apă poate crește nivelul de citrat de urină, o sare din acidul citric care se leagă de calciu și care poate ajuta la împiedicarea formării pietrelor la rinichi.

Specialiștii spun că acidul citric din lămâie scade semnificativ riscul de a face pietre la rinichi.

Poți să absorbi fierul mult mai ușor dacă consumi zilnic lămâie

Unele studii spun că poți să absorbi fierul mult mai ușor în organism dacă crești consumul de lămâie. Lămâile sunt bogate în vitamina C, iar studiile arată că vitamina C este eficientă în absorbția fierului în organism.

Fierul este esențial pentru producerea energiei din organism, pentru întărirea sistemului imunitar și pentru buna creștere și dezvoltare a corpului nostru.

Potențialele efecte secundare ale consumului de lămâie

Unele persoane se pot confrunta cu efecte secundare dacă au consumat prea multă lămâie, spun specialiștii de la Eating Well.

Consumul de lămâie trebuie făcut cu moderație. Un studiu din 2018 a arătat că: „conținutul ridicat de acid citric al lămâilor ar putea eroda smalțul dinților și ar putea duce la o sănătate precară în timp”.

Lămâile sunt acide, iar acest lucru poate duce la apariția problemelor dentare, sunt de părere cei mai mulți specialiști.

Persoanele care suferă de reflux acid trebuie să consume lămâia în mod moderat sau să o evite pentru că aceasta poate provoca arsuri la stomac, mai ales dacă este consumată pe stomacul gol. La fel ca orice alt aliment, lămâia trebuie consumată cu moderație pentru a putea avea efecte benefice asupra organismului. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×