Reclamă

Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire

Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe detalii despre beneficiile apei de cuișoare pentru piele, după ce a devenit din ce în ce mai populară.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 decembrie 2023, 8:44

Apa de cuișoare este un aliat imbatabil pentru un aspect sănătos al pielii, combătând bacteriile și tonifiind pielea. De asemenea, reduce inflamația. A bea apă de cuișoare în mod regulat poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile apei de cuișoare pentru piele

Apa e cuișoare este un tip de ceai realizat prin fierberea cuișoarelor în apă. Această apă are o aromă puternică și poate fi amăruie dacă nu îi adaugi zahăr. Iată principalele sale proprietăți:

  • Poate îmbunătăți digestia și ușura senzația de balonare.
  • Este utilă în detoxifierea orgamismului și stimularea sistemului imunitar.
  • Este o bună sursă de antioxidanți și poate proteja împotriva radicalilor liberi.

Apa are, de asemenea, o aroma plăcută care îți poate împrospăta respirația. Este o băutură răcoritoare și sănătoasă de care te poți bucura în orice moment al zilei, relatează Marham.

Apa conține un antioxidant numit eugenol, care are proprietăți anti-inflamatoare. În consecință apa de cuișoare este utilă în reducerea inflamației și roșeții asociate cu acneea și eczema.

Reclamă

În egală măsură, conține proprietăți antibacteriene care sunt de ajutor în lupta cu bacteriile care produc acnee.

Apa de cuișoare poate ajuta la ameliorarea aspectului tonifiant al pielii tale, reducând decolorarea tenului și aducând strălucire texturii pielii.  

Antioxidanții pe care îi conține pot diminua apariția ridurilor și a liniilor subțiri.

Reclamă

Menține pielea umedă și hidratată, aspect important pentru o piele sănătoasă și cu un aspect radiind de tinerețe.

Însă beneficiile menționate anterior sunt doar o parte a rolului acestei terapii. Apa de cuișoare este, în egală măsură, o terapie naturală benefică în tratarea unor disfuncții ale pielii ca psoriazisul, rosacea și eczemele.

Cum utilizezi apa de cuișoare

Poate fi utilizată ca tonifiant sau loțiune pentru față, demachiant sau tratament al petelor. De asemenea, poți adăuga câteva picături de apă de cuișoare în produsele tale obișnuite de îngrijire a pielii.

Rețeta apei de cuișoare

Umple o sticlă sau un borcan cu apă filtrată. Adaugă în jur de 20 de cuișoare la fiecare ceașcă de apă. Strânge capacul și amestecă bine pentru a se distribui cuișoarele în mod uniform. Lasă amestecul cel puțin 12 ore sau peste noapte.

Când dorești să o utilizezi, toarnă din apă pe o dischetă curată. Îmbibă discheta în apa de cuișoare și aplică pe față. Poți adăuga câteva picături în demachiantul sau loțiunea ta tonică obișnuită.

Pentru rezultate optime, folosește apa o dată sau de două ori pe zi. Depozitează apa nefolosită în frigider maximum două săptămâni. Dacă dorești să o bei, toarnă într-un pahar curat în care poți adăuga miere după gust. Bea 2-3 cești de apă zilnic.

Pot exista efecte adverse ca tulburări de stomac, diaree, amețeală, vomă, dureri de cap. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste efecte adverse, este recomandat să nu mai bei apa și să consulți imediat un medic.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care împinge cu mâna o gogoașă și alege să consume un măr
Sănătate
Dieta cu mere. Cum poți să slăbești 7 kilograme într-o săptămână
Pierderea în greutate nu este atât de ușoară pe cât pare, mai ales că revenirea la o viață normală poate duce la acumularea rapidă a kilogramelor pierdute cu atât de mult efort. Exercițiile, dietele...
2
Porții de Bougatsa pe un tocător de lemn
Rețete
Bougatsa. Rețetă de plăcintă grecească cu cremă de griș și vanilie
Bougatsa este o plăcintă tradițională grecească, foarte populară, umplută de obicei cu cremă de griș și vanilie. Se servește adesea la micul dejun sau ca gustare, fiind presărată cu zahăr pudră și scorțișoară. Aluatul...
3
Bianca Censori și Kanye West în timp ce stau de vorbă în fața mașinii lor
Divertisment
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă
Bianca Censori nu a lăsat loc imaginației atunci când a apărut într-un sutien minuscul. Soția lui Kanye West sfidează orice regulă atunci când apare în public. De data aceasta a fost surprinsă de paparazzi...
4
Hartă astrală cu toate zodiile pe un fundal negru
Horoscop
Cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie 2024
Nativii se vor vindeca de traumele din trecut și li se va permite să gândească altfel. Află care este cea mai norocoasă zi a săptămânii pentru fiecare zodie până pe data de 28 iulie...
5
Vinete Papoutsakia în farfurie, alături de cuțit și furculiță
Rețete
Vinete Papoutsakia. Rețetă delicioasă din bucătăria grecească
Pentru că este sezonul vinetelor, iar gustul lor este delicios acum, nu ezita să le incluzi în cât mai multe preparate culinare. Pe lângă clasicele rețete de salate sau zacuscă, încearcă și rețeta de...
PARTENERI
×