Reclamă

Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire

Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe detalii despre beneficiile apei de cuișoare pentru piele, după ce a devenit din ce în ce mai populară.

Andreea Ivana
Andreea Ivana
Publicat: 4 decembrie 2023, 8:44

Apa de cuișoare este un aliat imbatabil pentru un aspect sănătos al pielii, combătând bacteriile și tonifiind pielea. De asemenea, reduce inflamația. A bea apă de cuișoare în mod regulat poate îmbunătăți starea generală de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Beneficiile apei de cuișoare pentru piele

Apa e cuișoare este un tip de ceai realizat prin fierberea cuișoarelor în apă. Această apă are o aromă puternică și poate fi amăruie dacă nu îi adaugi zahăr. Iată principalele sale proprietăți:

  • Poate îmbunătăți digestia și ușura senzația de balonare.
  • Este utilă în detoxifierea orgamismului și stimularea sistemului imunitar.
  • Este o bună sursă de antioxidanți și poate proteja împotriva radicalilor liberi.

Apa are, de asemenea, o aroma plăcută care îți poate împrospăta respirația. Este o băutură răcoritoare și sănătoasă de care te poți bucura în orice moment al zilei, relatează Marham.

Apa conține un antioxidant numit eugenol, care are proprietăți anti-inflamatoare. În consecință apa de cuișoare este utilă în reducerea inflamației și roșeții asociate cu acneea și eczema.

Reclamă

În egală măsură, conține proprietăți antibacteriene care sunt de ajutor în lupta cu bacteriile care produc acnee.

Apa de cuișoare poate ajuta la ameliorarea aspectului tonifiant al pielii tale, reducând decolorarea tenului și aducând strălucire texturii pielii.  

Antioxidanții pe care îi conține pot diminua apariția ridurilor și a liniilor subțiri.

Reclamă

Menține pielea umedă și hidratată, aspect important pentru o piele sănătoasă și cu un aspect radiind de tinerețe.

Însă beneficiile menționate anterior sunt doar o parte a rolului acestei terapii. Apa de cuișoare este, în egală măsură, o terapie naturală benefică în tratarea unor disfuncții ale pielii ca psoriazisul, rosacea și eczemele.

Cum utilizezi apa de cuișoare

Poate fi utilizată ca tonifiant sau loțiune pentru față, demachiant sau tratament al petelor. De asemenea, poți adăuga câteva picături de apă de cuișoare în produsele tale obișnuite de îngrijire a pielii.

Rețeta apei de cuișoare

Umple o sticlă sau un borcan cu apă filtrată. Adaugă în jur de 20 de cuișoare la fiecare ceașcă de apă. Strânge capacul și amestecă bine pentru a se distribui cuișoarele în mod uniform. Lasă amestecul cel puțin 12 ore sau peste noapte.

Când dorești să o utilizezi, toarnă din apă pe o dischetă curată. Îmbibă discheta în apa de cuișoare și aplică pe față. Poți adăuga câteva picături în demachiantul sau loțiunea ta tonică obișnuită.

Pentru rezultate optime, folosește apa o dată sau de două ori pe zi. Depozitează apa nefolosită în frigider maximum două săptămâni. Dacă dorești să o bei, toarnă într-un pahar curat în care poți adăuga miere după gust. Bea 2-3 cești de apă zilnic.

Pot exista efecte adverse ca tulburări de stomac, diaree, amețeală, vomă, dureri de cap. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste efecte adverse, este recomandat să nu mai bei apa și să consulți imediat un medic.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×