Reclamă

Sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză. Ce recomandări fac specialiștii

Există un cuvânt care înglobează semnificația menopauzei: „Schimbarea”. Asta se poate datora faptului că este una dintre cele mai mari schimbări biologice din viața unei femei. Descoperă câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză. Vezi ce recomandări fac specialiștii

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 20 octombrie 2023, 6:30

Pentru unii, perioada de viață fără sindrom premenstrual poate fi un lucru pozitiv. Pe de altă parte, schimbările hormonale care aduc menopauza pot declanșa și schimbări ale pielii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză

„Pielea noastră face parte din reflexia pe care o vedem în timp ce ne uităm în oglindă și nu este exclusă de la schimbările menopauzei”, spune Kellie Reed, MD, dermatolog certificat. „Mulți oameni pot simți că identitatea lor face parte din aspectul lor.”

Reed subliniază că frumusețea este mai mult decât ceea ce este la suprafaţă.

Mai spune că înțelegerea a ceea ce se întâmplă în interiorul și în afara corpului te poate ajuta să te pregătești pentru schimbări.

Din fericire, există modalități de a ușura unele dintre problemele pielii care pot apărea în timpul menopauzei.

Reclamă

Cum afectează menopauza pielea

Reed explică că menopauza declanșează o scădere a nivelului de estrogen care poate provoca modificări ale pielii, inclusiv: scăderea producției de colagen, creşterea liniilor fine și ridurile, piele mai subțire și apariția părului facial.

Un studiu din 2020 a indicat că o creștere a părului facial a fost un simptom comun de menopauză cauzat de o scădere a estrogenului. De asemenea, un studiu din 2022 a enumerat părul facial, ridurile și pielea lăsată ca simptome de menopauză.

Reclamă

Cercetările variază cu privire la prevalența acneei în timpul și după menopauză, dar un studiu din 2021 a remarcat că schimbările hormonale sunt probabil de vină.

Un studiu mai vechi din 2013 a indicat că unele tipuri de colagen ar putea scădea cu până la 30% în primii cinci ani după menopauză. Scăderea țesutului moale a fost un simptom remarcat al îmbătrânirii faciale.

O recenzie din 2018 a indicat că nivelurile mai scăzute de estrogen în timpul menopauzei sunt legate de modificări ale pielii și semne de îmbătrânire.

Cum să îngrijești problemele de piele în timpul menopauzei

Dermatologii spun că nu este posibil să întoarcem ceasul în totalitate sau permanent. Îmbătrânirea este un proces natural, iar menopauza este o parte a acestuia.

Cu toate acestea, există modalități de a arăta și de a te simți cel mai bine pe măsură ce corpul tău intră în următorul capitol al vieţii.

Riduri fine

Ridurile fine pot fi primul semn vizibil de îmbătrânire a pielii. Experții recomandă trei pași principali de îngrijire a pielii: peptide, retinol și protecția solară.

Peptidele pot stimula producția de colagen. Deoarece colagenul este una dintre fibrele care mențin pielea plină și netedă, peptidele pot ajuta la reducerea aspectului liniilor fine.

O analiză din 2021 a sugerat că peptidele bioactive ar putea ajuta la reducerea liniilor fine și a ridurilor. Dacă crema de protecție solară nu face parte din regimul tău de îngrijire a pielii, Reed spune că nu există alt timp ca prezentul pentru a face o schimbare.

Un studiu din 2021 a sugerat că femeile cu vârsta de peste 40 de ani ar putea reduce parțial formarea ridurilor folosind protecție solară.

Uscăciune

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde umiditatea, explică specialiștii pentru Healthline. Caută produse cu ingrediente care ajută pielea să rețină umiditatea, cum ar fi: acid hialuronic, glicerină și ceramide.

Un studiu din 2021 aplicat asupra a 40 de femei cu vârsta între 30-65 de ani a indicat că utilizarea unui ser topic care conține acid hialuronic ar putea asigura hidratarea pielii.

O recenzie din 2021 a sugerat că beneficiile de hidratare ale acidului hialuronic depind de greutatea moleculară a acidului.

Un studiu din 2017 asupra femeilor cu vârsta medie de 40 de ani a sugerat că un produs care conține acid hialuronic, glicerină și Centella asiatica, ar putea îmbunătăți semnificativ hidratarea pielii timp de 24 de ore.

Un studiu din 2018 a indicat că ceramidele ar putea îmbunătăți aspectul pielii uscate.

Păr facial

Reed sugerează să discuți cu un medic înainte de a lua măsuri suplimentare pentru îndepărtarea părului facial pentru a te asigura că nu există alte probleme, cum ar fi probleme cu tiroida.

Descoperă de ce se subțiază părul la menopauză. Ce cauzează acest lucru.

Pete pigmentare

Modificările hormonale și anii petrecuţi la solare se pot combina pentru a provoca probleme de pigmentare, explică Reed. „Un antioxidant topic care include o vitamina C ajută la legarea radicalilor liberi de la soare și poluare, stimulează colagenul și ajută la petele întunecate”.

Peptidele scad compușii care încurajează pigmentarea pielii. Folosirea unei creme de protecție solară cu spectru larg de cel puțin SPF 30+ poate atenua daunele suplimentare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×