Reclamă

Sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză. Ce recomandări fac specialiștii

Există un cuvânt care înglobează semnificația menopauzei: „Schimbarea”. Asta se poate datora faptului că este una dintre cele mai mari schimbări biologice din viața unei femei. Descoperă câteva sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză. Vezi ce recomandări fac specialiștii

CaTine.ro
CaTine.ro
Publicat: 20 octombrie 2023, 6:30

Pentru unii, perioada de viață fără sindrom premenstrual poate fi un lucru pozitiv. Pe de altă parte, schimbările hormonale care aduc menopauza pot declanșa și schimbări ale pielii.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii la menopauză

„Pielea noastră face parte din reflexia pe care o vedem în timp ce ne uităm în oglindă și nu este exclusă de la schimbările menopauzei”, spune Kellie Reed, MD, dermatolog certificat. „Mulți oameni pot simți că identitatea lor face parte din aspectul lor.”

Reed subliniază că frumusețea este mai mult decât ceea ce este la suprafaţă.

Mai spune că înțelegerea a ceea ce se întâmplă în interiorul și în afara corpului te poate ajuta să te pregătești pentru schimbări.

Din fericire, există modalități de a ușura unele dintre problemele pielii care pot apărea în timpul menopauzei.

Reclamă

Cum afectează menopauza pielea

Reed explică că menopauza declanșează o scădere a nivelului de estrogen care poate provoca modificări ale pielii, inclusiv: scăderea producției de colagen, creşterea liniilor fine și ridurile, piele mai subțire și apariția părului facial.

Un studiu din 2020 a indicat că o creștere a părului facial a fost un simptom comun de menopauză cauzat de o scădere a estrogenului. De asemenea, un studiu din 2022 a enumerat părul facial, ridurile și pielea lăsată ca simptome de menopauză.

Reclamă

Cercetările variază cu privire la prevalența acneei în timpul și după menopauză, dar un studiu din 2021 a remarcat că schimbările hormonale sunt probabil de vină.

Un studiu mai vechi din 2013 a indicat că unele tipuri de colagen ar putea scădea cu până la 30% în primii cinci ani după menopauză. Scăderea țesutului moale a fost un simptom remarcat al îmbătrânirii faciale.

O recenzie din 2018 a indicat că nivelurile mai scăzute de estrogen în timpul menopauzei sunt legate de modificări ale pielii și semne de îmbătrânire.

Cum să îngrijești problemele de piele în timpul menopauzei

Dermatologii spun că nu este posibil să întoarcem ceasul în totalitate sau permanent. Îmbătrânirea este un proces natural, iar menopauza este o parte a acestuia.

Cu toate acestea, există modalități de a arăta și de a te simți cel mai bine pe măsură ce corpul tău intră în următorul capitol al vieţii.

Riduri fine

Ridurile fine pot fi primul semn vizibil de îmbătrânire a pielii. Experții recomandă trei pași principali de îngrijire a pielii: peptide, retinol și protecția solară.

Peptidele pot stimula producția de colagen. Deoarece colagenul este una dintre fibrele care mențin pielea plină și netedă, peptidele pot ajuta la reducerea aspectului liniilor fine.

O analiză din 2021 a sugerat că peptidele bioactive ar putea ajuta la reducerea liniilor fine și a ridurilor. Dacă crema de protecție solară nu face parte din regimul tău de îngrijire a pielii, Reed spune că nu există alt timp ca prezentul pentru a face o schimbare.

Un studiu din 2021 a sugerat că femeile cu vârsta de peste 40 de ani ar putea reduce parțial formarea ridurilor folosind protecție solară.

Uscăciune

Pe măsură ce îmbătrânim, pielea își pierde umiditatea, explică specialiștii pentru Healthline. Caută produse cu ingrediente care ajută pielea să rețină umiditatea, cum ar fi: acid hialuronic, glicerină și ceramide.

Un studiu din 2021 aplicat asupra a 40 de femei cu vârsta între 30-65 de ani a indicat că utilizarea unui ser topic care conține acid hialuronic ar putea asigura hidratarea pielii.

O recenzie din 2021 a sugerat că beneficiile de hidratare ale acidului hialuronic depind de greutatea moleculară a acidului.

Un studiu din 2017 asupra femeilor cu vârsta medie de 40 de ani a sugerat că un produs care conține acid hialuronic, glicerină și Centella asiatica, ar putea îmbunătăți semnificativ hidratarea pielii timp de 24 de ore.

Un studiu din 2018 a indicat că ceramidele ar putea îmbunătăți aspectul pielii uscate.

Păr facial

Reed sugerează să discuți cu un medic înainte de a lua măsuri suplimentare pentru îndepărtarea părului facial pentru a te asigura că nu există alte probleme, cum ar fi probleme cu tiroida.

Descoperă de ce se subțiază părul la menopauză. Ce cauzează acest lucru.

Pete pigmentare

Modificările hormonale și anii petrecuţi la solare se pot combina pentru a provoca probleme de pigmentare, explică Reed. „Un antioxidant topic care include o vitamina C ajută la legarea radicalilor liberi de la soare și poluare, stimulează colagenul și ajută la petele întunecate”.

Peptidele scad compușii care încurajează pigmentarea pielii. Folosirea unei creme de protecție solară cu spectru larg de cel puțin SPF 30+ poate atenua daunele suplimentare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Flori și plante care aduc ghinion puse pe o tăblie de lemn
Timp liber
Flori care aduc ghinion. Nu se țin în casă și nu se pun în buchetele pentru evenimente
Felul în care îți decorezi casa poate spune multe despre personalitatea ta. Obiectele de decor trebuie alese cu mare atenție, la fel și plantele. Specialiștii în Feng Shui susțin că există anumite flori care...
2
O femeie frumoasă care stă într-un lac și ține în mâini luna pentru a ilustra ce impact are Luna Plină în Gemeni pe data de 27 noiembrie 2023
Horoscop
Lună Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023. Cum sunt afectate zodiile
Luna Plină în Gemeni pe 27 noiembrie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac. Totuși, anumiți nativi vor fi afectați în mod negativ și vor avea de înfruntat unele probleme....
3
Patru turte cu ceapă verde într-o tavă
Rețete
Turte cu ceapă verde, preparate la tigaie. Rețetă de post
Pentru gustări delicioase și consistente sau pentru a înlocui pâinea la micul dejun, îți oferim o rețetă de turte cu ceapă verde la tigaie. Turtele din aluat de pâine, preparate la tigaie sunt una...
4
Două pahare, unul cu apă plată și unul cu apă minerală cu fructe pentru a ilustra cât de sănătoasă este apa plată în comparație cu apa minerală
Sănătate
Cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Specialiștii au dezvăluit cât de sănătoasă este apa minerală în comparație cu apa plată. Dacă și tu te numeri printre iubitorii de apă carbogazoasă, atunci poate ar fi bine să arunci o privire asupra...
5
O prințesă cu coroniță, zodia norocoasă a lunii decembrie 2023, care ține în frâu un ponei într-o pădure înzăpezită
Horoscop
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023. El este nativul care se afirmă pe toate planurile
Zodia norocoasă a lunii decembrie 2023 este reprezentată de Capricorn. Acest nativ va reuși să se afirme cu ușurință pe toate planurile și se va face remarcat în fața celorlalți. Ultima lună din an...
PARTENERI
×