Reclamă

Cum poți pierde în greutate după vârsta de 40 de ani. Sfaturi utile pentru o siluetă de invidiat

Specialiștii vin în ajutor cu sfaturi despre cum poți pierde în greutate după vârsta de 40 de ani. Dacă te numeri printre persoanele care se confruntă cu probleme din cauza kilogramelor în plus, atunci poți urma câteva dintre indicațiile acestora.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 8 august 2023, 6:42

Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei observa că acumulezi kilograme în plus cu mult mai multă ușurință. Devine ușor să iei în greutate și foarte dificil să scapi de surplusul acumulat. Metabolismul este mai lent, iar tu nu mai arzi grăsimile la fel de ușor. Iată câteva sfaturi utile pentru a-ți menține silueta după vârsta de 40 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum poți pierde în greutate după vârsta de 40 de ani

Nu mai este niciun secret faptul că înaintarea în vârstă aduce cu sine și câteva kilograme în plus. Totuși, atingerea vârstei de 40 de ani vine și cu multe beneficii.

Specialiștii susțin că persoanele care au 40 de ani sunt mult mai înțelepte, mai atente la detalii și au o stimă de sine mult mai crescută.

Nu vei trece doar prin transformări de ordin psihologic, ci și fiziologic. Metabolismul este mult mai lent atunci când înaintezi în vârstă, iar acest lucru poate crește riscul de a lua câteva kilograme în plus.

Totuși, nu este deloc imposibil să pierzi în greutate după vârsta de 40 de ani. Ai nevoie de un plan bine pus la punct, câteva sfaturi de la specialiști și multă determinare.

Reclamă

De ce este dificil să pierzi în greutate după vârsta de 40 de ani

Țesuturile adipoase cresc în volum pe măsură ce înaintezi în vârstă. Este un lucru comun să iei în greutate și să ai cu câțiva centimetri în plus pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Femeile care se află la menopauză au tendința de a lua și mai mult în greutate, acest lucru se datorează scăderii nivelului de estrogen din corp.

Reclamă

Pe măsură ce înaintezi în vârstă vei observa că masa musculară este mult mai mică, iar țesutul adipos este în creștere. Însă, cu o dietă sănătoasă și o rutină de exerciții fizice, poți trece cu ușurință peste kilogramele pe care le-ai fi putut lua în greutate.

Cum să slăbești sănătos după vârsta de 40 de ani

Un stil de viață sănătos te poate ajuta să-ți păstrezi silueta chiar și după vârsta de 40 de ani. Este important să slăbești în mod sănătos pentru a nu crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare sau a altor boli cum ar fi artrita.

Pentru a pierde în greutate în mod sănătos, specialiștii de la Health.com îți vin în ajutor cu câteva sfaturi.

Încearcă să reduci consumul de carbohidrați

Carbohidrații sunt macronutrienți care îți oferă rapid energie. Nutriționiștii dezvăluie faptul că există două tipuri de carbohidrați: cei complecși și cei simpli. Carbohidrații simpli sunt reprezentați de mâncărurile tip fast-food.

După vârsta de 40 de ani, consumul de carbohidrați complecși poate să scadă, spun specialiștii. S-ar putea să nu mai poți consuma porții la fel de mari de carbohidrați sănătoși. Nutriționiștii spun că este important să ai un aport sănătos de carbohidrați complecși și să reduci consumul carbohidraților simplii.

Reducerea consumului de carbohidrați te va ajuta să-ți păstrezi silueta. Totuși, specialiștii susțin că nu ar trebui să elimini definitiv carbohidrații din dieta zilnică.

Acest lucru ar putea duce la apariția diferitelor probleme de sănătate. Descoperă mai multe despre beneficiile consumului de carbohidrați sănătoși pentru organism.

Consumă mai multe legume

Studiile arată că doar 9 % dintre americani consumă necesarul minim de legume recomandate zilnic. Specialiștii susțin că legumele ar trebui să joace un rol esențial în dieta zilnică, mai ales pe măsură ce înaintăm în vârstă. Acestea îți oferă necesarul de nutrienți și previn apariția bolilor cronice.

Pentru a-ți fi mai ușor să le consumi, încearcă să incluzi cîteva legume în fiecare dintre mesele tale zilnice. Legumele sunt bogate în fibre, iar acestea conferă rapid senzația de sațietate și o mențin pe o perioadă mai lungă de timp.

În felul acesta vei îndepărta senzația de foame și îți vei controla mult mai bine aportul de nutrienți și de calorii.

Integrează consumul de ciocolată neagră în dieta ta

Ciocolată neagră te-ar putea ajuta la pierderea în greutate după vârsta de 40 de ani. Dacă simți nevoia de ceva dulce, atunci poți încerca să consumi un cub de ciocolată neagră. Acesta conține mult mai puține calorii, ajută la reducerea stresului și te poate ajuta dacă te confrunți cu mâncatul emoțional.

Limitează consumul de alcool

Unele studii atestă faptul că alcoolul poate ajuta la menținerea greutății, dacă este consumată cu măsură. Consumul moderat de alcool înseamnă una sau două băuturi pentru o femeie.

Studiile spun că femeile care consumă alcool în exces se pot confrunta cu probleme de greutate și pot crește riscul de obezitate, mai ales după vârsta de 40 de ani. Descoperă mai multe și despre beneficiile consumului unui pahar de vin înainte de culcare.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×