Reclamă

Sfaturi pentru o viață mai bună. Marile schimbări pornesc de la câteva obiceiuri zilnice

Când oamenii își doresc o schimbare, caută sfaturi pentru o viață mai bună. Iar, deseori, depun mari eforturi pentru a atinge fericirea și succesul. Dacă și tu dorești să-ți îmbunătățești viața, o poți face pornind de la câteva obiceiuri zilnice.

Simina Drăguț
Simina Drăguț
Publicat: 23 mai 2023, 7:18

Contează mult să analizezi toate variantele prin care poți să-ți îmbunătățești viața. Poți să începi prin a le bifa pe rând, luând în considerare toate aspectele. O viață mai bună poate să-ți aducă nenumărate satisfacții pe terme lung.

Sfaturi pentru o viață mai bună

Nu trebuie să faci schimbări majore pentru a avea o viață mai vună. Lucrurile mici sunt cele care vor face întotdeuna diferența. Tot ce trebuie să faci este să-ți găsești motivația de a schimba ceva la tine și la mediul în care trăiești. Iată câteva sfaturi utile care s-ar putea să-ți fie de ajutor

Pune experiențele pe primul loc, înaintea lucrurilor materiale

Un pas important spre fericire o reprezintă renunțarea la materialism, susțin experții pentru NewTrader. Numeroase studii arată că experiențele oferă mai multă fericire durabilă decât lucrurile materiale. Experiențele creează amintiri, încurajează dezvoltarea personală și sudează relațiile sociale. În schimb, fericirea dobândită din obiectele materiale tinde să dureze numai pentru scurt timp.

 • Pune bani deoparte pentru vacanțe, cursuri sau ateliere.
 • Implică-te în evenimente comunitare sau activități de grup.
 • Împărtășește experiențe cu cei dragi pentru a crea amintiri comune și pentru a întări legăturile sociale.
 • Fii atent când afli despre experiențele noi ale celor din jur. Poți găsi noi oportunități pentru a te implica în noi activități.
Reclamă

Organizează-ți obiceiurile zilnice pentru a avea o viață mai bună

O bună organizare a obiceiurilor tale zilnice înseamnă să-ți construiești o rutină în care să combini mai multe activități. Cu ajutorul acestei metode facilitezi dezvoltarea altor deprinderi noi. Spre exemplu, dacă vrei să începi să faci exerciții fizice dimineața timp de un sfert de oră, în mod regulat, poți alege să servești un mic dejun imediat după. Astfel, creezi o rutină combinată care necesită un efort suplimentar minim. Tot pe lista de sfaturi pentru o viață mai bună se află și acest sfat.

 • Orientează-te către obiceiurile pe care le îndeplinești deja în mod constant.
 • Adaugă obiceiuri noi care pot crea o continuitate cu cele deja existente.
 • Încearcă să le ordonezi în mod logic.
 • Scrie-ți un tabel în care să-ți incluzi toate activitățile mai vechi. Apoi adaugă-le pe cele noi.
Reclamă

La început, poate părea complicat să construiești treptat un program personal. Însă, cu timpul, organizarea obiceiurilor va deveni parte integrantă a rutinei tale zilnice.

Include tehnici de Mindfulness în lista ta de obiceiuri zilnice

Mindfulness se referă la conștientizarea gândurilor, emoțiilor și împrejurimilor tale din momentul prezent. Există o serie de activități care te pot ajuta în acest sens. De altfel, multe dintre obiceiurile de îngrijire personală ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea conștientizării gândurilor pe care le ai. Practicarea regulată a tehnicilor de mindfulness poate diminua stresul, poate ajuta claritatea mentală și poate încuraja dezvoltarea inteligenței emoționale. Metodele pentru practicarea mindfulness includ meditația, exercițiile de respirație profundă și alimentația atentă.

 • La început, organizează-ți sesiuni scurte și crește treptat durata acestora.
 • Alege un spațiu și un timp liniștit ce pot fi incluse ușor în rutina ta.
 • Încearcă mai multe tehnici pentru a le identifica pe cele care ți se potrivesc cel mai bine.
 • Practică în mod regulat Mindfulness.

Asigură-te că dormi suficient de mult

Atât pentru bunăstarea fizică, cât și pentru cea mentală, somnul reprezintă un aspect important. Când somnul nu este suficient, poate duce la diverse probleme de sănătate, cum ar fi imunitatea slăbită, funcția cognitivă afectată și tulburări de dispoziție.

 • Creează-ți un program de somn constant, pe care să-l respecți în fiecare zi a săptămânii.
 • Limitează timpul petrecut în fața ecranului, înainte de culcare, pentru a reduce expunerea la lumina albastră.
 • Ai grijă ca dormitorul tău să aibă un aspect confortabil, întunecat și calm.
 • Evită să mănânci cu mai puțin de două ore înainte de culcare.

Pe lângă acestea poți recurge la tehnici de relaxare. De exemplu, respirația profundă sau relaxarea musculară progresivă te pot ajuta să te relaxezi înainte de culcare.

Printre obiceiuri zilnice, include activități care te fac fericit

Îmbunătățirea vieții implică realizarea unor schimbări mici, care duc la creșterea fericirii. Acest proces este continuu pe măsură ce nevoile și circumstanțele tale vor evolua. Tot pe lista de sfaturi pentru o viață mai bună am inclus și această sugestie.

 • Amintește-ți în mod regulat aspectele pozitive ale vieții tale.
 • Menține un echilibru sănătos între muncă și viață, stabilind limite în activități și în relațiile personale.
 • Ai grijă să te ocupi de hobby-uri și interese care îți plac.
 • Încearcă să stai mai mult cu cei apropiați.

Rezervă-ți o oră numai pentru tine

Să-ți programezi o oră în program pe care să ți-o dedici în totalitate poate fi o idee inspirată ca să nu uiți de propria persoană. Tot pe lista de sfaturi pentru o viață mai bună se află și această sugestie.

 • Programează-ți o oră care să fie numai a ta.
 • Experimentează cu diferite activități pentru a determina ce îți servește cel mai bine bunăstării. Printre acestea se pot număra: cititul, exercițiile fizice sau hobby-urile.
 • Stabilește limite și comunică-le celor din jur pentru a-ți proteja acest timp.
 • Evită să pui deplasări înainte de această oră. Altfel, riști să-ți decalezi programul sau să-ți omiți complet ora.

Asigură-ți o nutriție mai bună

Nutriția adecvată joacă un rol important în sănătatea și bunăstarea generală. Schimbările simple ale dietei pot îmbunătăți semnificativ nivelul de energie, starea de spirit și sănătatea fizică.

 • Optează pentru o dietă cu fructe și legume diversificate.
 • Consumă cât mai rar alimente procesate, pentru a evita excesul de zahăr, sare și grăsimi nesănătoase.
 • Bea apă în mod constant pe tot parcursul zilei pentru a rămâne hidratat.
 • Înlocuiește dulciurile procesate cu fructe sau gustări naturale.

Conectează-te pe rețelele sociale cu oameni care au idei asemănătoare

Conexiunile sociale îmbunătățesc sănătatea mentală și asigură bunăstarea. Conectarea cu persoane care au aceleași gânduri poate oferi sprijin, încurajare și oportunități de creștere personală. De asemenea, le poți cere sfaturi pentru o viață mai bună. Tot pe lista de sfaturi pentru o viață mai bună se află și această recoamndare.

 • Caută și intră în grupuri sau comunități online cu interese și obiective comune cu ale tale.
 • Implică-te în conversații și împărtășește-ți cunoștințele, stimulând conexiunile cu ceilalți.
 • Selectează atent pe cine urmărești sau cu cine interacționezi. Așa îți asiguri un mediu online pozitiv și încurajator.
 • Caută folosind etichete reprezentative pentru hobby-ul tău.

Cunoaște-te pe tine însăți

Conștiința de sine este fundamentul creșterii personale și al luării deciziilor informate. Înțelegerea punctelor tale tari, a punctelor slabe și a valorilor îți permite să faci alegeri care se aliniază cu sinele tău autentic, scrie Healthline.com.

 • Intră într-un proces de auto-reflecție constantă pentru a-ți evalua gândurile, emoțiile și acțiunile.
 • Ține un jurnal pentru a-ți documenta gândurile și emoțiile. Astfel, te poți autoevalua în permanență.
 • Caută feedback de la ceilalți pentru a obține o perspectivă externă asupra comportamentului și caracterului tău.
 • Orientează-te spre activități de grup ce implică autocunoaștere.
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat pentru a ilustra una dintre cele patru zodii care sunt atente la curățenie
Horoscop
Zodii care sunt atente la curățenie. Nativii care se preocupă întotdeauna de aspectul casei lor
Există anumite zodii care sunt foarte atente la curățenie. Acești nativi au o adevărată obsesie pentru ordine și disciplină. Pentru ei o locuință dezorganizată devine un adevărat coșmar, mai ales dacă lucrurile nu sunt...
2
Cele 12 semne zodiacale, dispuse în cercuri concentrice, cu un soare stilizat în interior, pe un fundal în nuanțe de mov și albastru.
Horoscop lunar
Horoscopul lunii iunie 2023. Berbecii, Leii și Săgetătorii vor fi apreciați la locul de muncă
Horoscopul lunii iunie 2023 aduce noi schimbări pe plan profesional și sentimental pentru majoritatea semnelor zodiacale. Semnele solare și tranziturile planetelor îți vor arăta calea cea bună pentru a ieși din situații dificile și...
3
O femeie îmbrăcată în zână care stă singură într-o pădure
Horoscop
Cel mai nesuferit semn zodiacal, potrivit astrologilor. Sunt șanse mari să nu primească niciodată o invitație la o petrecere
Unii oameni nu sunt făcuți pentru a-și face prieteni. Ei preferă să se concentreze pe ei înșiși și pe obiectivele lor și nu simt nevoia să fie în centrul atenției. E de înțeles că...
4
Jennifer Lopez a purtat ochelari de soare în timpul sesiunii de cumpărături
Divertisment
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Ce relație are artista cu fosta soție a lui Ben Affleck
Jennifer Lopez și fiica sa au fost surprinse în apropierea casei lui Jennifer Garner. Vedeta latino are o relație bună cu fosta soție a lui Ben Affleck. JLo a dus-o pe Emme acasă la...
5
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023. Descoperă ce îți rezervă astrele
Horoscopul săptămânii 29 mai – 4 iunie 2023 aduce noi strategii de evaluare a vieții nativilor din zodiac. Cei mai mulți își doresc liniște și stabilitate și vor încerca să-și cultive aceste planuri. Se...
PARTENERI
×