Reclamă

Motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume. Secretele unei vacanțe reușite

Dacă ești în căutarea unei vacanțe garantate care să îți aducă bucurie, rezervă o excursie în cea mai fericită țară din lume. Finlanda a primit titlul pentru al șaselea an consecutiv de la ONU. Ai mai jos câteva motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume.

Publicat: 3 mai 2023, 7:37

Secretul mulțumirii finlandeze a fost mult dezbătut. Cu toate acestea, finlandezii atribuie fericirea lor a cinci factori esențiali: starea de bine, dietă sezonieră, legăturile puternice cu natura, o apreciere pentru arte și atmosfera locală prietenoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume

Călătorii în căutarea fericirii pot vedea aceste caracteristici fericite ale stilului de viață într-o vizită în Finlanda. Așa că, iată ce să faci în cea mai fericită țară din lume.

Încearcă tratamente de wellness

Finlandezii sunt serioși cu privire la bunăstarea lor mentală și fizică. Când te afli în țară, bucură-te de tratamentele lor. Sauna este o instituție finlandeză cu beneficii dovedite pentru sănătate. Poți încerca experiența camerei fierbinți singur sau cu prietenii și familia.

Printre cele mai apreciate se numără Löyly în Helsinki. Sauna are, de asemenea, un restaurant cu o terasă cu vedere panoramică la mare. Pentru o saună care îmbină natura, arta și designul, vizitează Serlachius Art Sauna de la Serlachius Museum Gösta din Mänttä-Vilppula. Pavilionul izbitor de pe malul apei are un interior minimalist și ferestre cu vedere la pădurea de pini din jur.

Reclamă

Bucură-te de produsele proaspete de sezon

Bucătăria finlandeză este o îmbinare a mâncărurilor delicioase, simple, concentrate pe ingrediente proaspete și naturale.

Cu aer excepțional de curat și apă pură din nenumărate lacuri, Finlanda este o țară care abundă în produse sălbatice, inclusiv fructe de pădure, ciuperci și ierburi. Căutarea hranei este o activitate populară în Finlanda atât pentru bucătarii de casă, cât și pentru bucătarii din țară.

Reclamă

În Helsinki, turiștii pot alege dintr-o varietate de restaurante durabile. Nolla este unul dintre primele restaurante cu zero deșeuri din lume care își propune să ofere mâncare excelentă, fără a compromite durabilitatea. Echipa de la Skörd își creează meniul de sezon, în continuă schimbare, exclusiv din produse locale finlandeze.

Bucură-te de libertatea din natură

Finlanda este acoperită de păduri verzi și împânzită cu mii de lacuri, ceea ce înseamnă că finlandezii simt o legătură profundă cu natura. Tuturor cetățenilor și vizitatorilor li se acordă Drepturile fiecărei persoane, libertatea de a se plimba indiferent de cine deține sau ocupă zona.

Drumeții prin unul dintre cele 41 de parcuri naționale ale țării, navigarea de-a lungul arhipelagului sau paddleboardingul pe lauri sunt doar câteva dintre modurile în care finlandezii își găsesc fericirea.

Aventurierii pot explora în aer liber pe tot parcursul anului în Karelia de Nord, în Țara Lacurilor finlandeze, unde se află maiestuosul Parc Național Koli. Vizitatorii pot face drumeții pe dealuri pentru vederi spectaculoase ale Lacului Pielinen vara. În sezonul rece pot opta pentru rachete de zăpadă prin pădurile dese de pini iarna.

Lasă creativitatea să iasă la iveală

Țările nordice au o reputație de design elegant, iar Finlanda nu face excepție. Designul finlandez este integrat perfect în viața de zi cu zi. De la haine și mobilier până la soluții de design și arhitectură. Se concentrează pe crearea unui mediu de viață mai bun.

Călătorii își pot atinge creativitatea interioară prin diverse activități, inclusiv vizitarea casei și studioului iconicului designer finlandez Alvar Aalto, răsfoirea magazinului de design finlandez emblematic din Turku și explorarea gamei de muzee de artă în aer liber răspândite în toată țara.

Bucură-te de oamenii prietenoși

Finlandezii pot fi adesea catalogați ca fiind rezervați, dar sunt oameni foarte calzi și vorbăreți, mai ales atunci când întâlnesc turiști în Finlanda.

Finlandezii au o natură primitoare și o atitudine concentrată pe comunitate. Dacă încerci să ai o conversație cu un localnic, vei descoperi că mulți finlandezi sunt încântați să spună de ce casa lor este o destinație atât de specială și îți vor oferi imediat sfaturi de călătorie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×