Reclamă

Motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume. Secretele unei vacanțe reușite

Dacă ești în căutarea unei vacanțe garantate care să îți aducă bucurie, rezervă o excursie în cea mai fericită țară din lume. Finlanda a primit titlul pentru al șaselea an consecutiv de la ONU. Ai mai jos câteva motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume.

Publicat: 3 mai 2023, 7:37

Secretul mulțumirii finlandeze a fost mult dezbătut. Cu toate acestea, finlandezii atribuie fericirea lor a cinci factori esențiali: starea de bine, dietă sezonieră, legăturile puternice cu natura, o apreciere pentru arte și atmosfera locală prietenoasă.

Motive pentru a vizita cea mai fericită țară din lume

Călătorii în căutarea fericirii pot vedea aceste caracteristici fericite ale stilului de viață într-o vizită în Finlanda. Așa că, iată ce să faci în cea mai fericită țară din lume.

Încearcă tratamente de wellness

Finlandezii sunt serioși cu privire la bunăstarea lor mentală și fizică. Când te afli în țară, bucură-te de tratamentele lor. Sauna este o instituție finlandeză cu beneficii dovedite pentru sănătate. Poți încerca experiența camerei fierbinți singur sau cu prietenii și familia.

Printre cele mai apreciate se numără Löyly în Helsinki. Sauna are, de asemenea, un restaurant cu o terasă cu vedere panoramică la mare. Pentru o saună care îmbină natura, arta și designul, vizitează Serlachius Art Sauna de la Serlachius Museum Gösta din Mänttä-Vilppula. Pavilionul izbitor de pe malul apei are un interior minimalist și ferestre cu vedere la pădurea de pini din jur.

Reclamă

Bucură-te de produsele proaspete de sezon

Bucătăria finlandeză este o îmbinare a mâncărurilor delicioase, simple, concentrate pe ingrediente proaspete și naturale.

Cu aer excepțional de curat și apă pură din nenumărate lacuri, Finlanda este o țară care abundă în produse sălbatice, inclusiv fructe de pădure, ciuperci și ierburi. Căutarea hranei este o activitate populară în Finlanda atât pentru bucătarii de casă, cât și pentru bucătarii din țară.

Reclamă

În Helsinki, turiștii pot alege dintr-o varietate de restaurante durabile. Nolla este unul dintre primele restaurante cu zero deșeuri din lume care își propune să ofere mâncare excelentă, fără a compromite durabilitatea. Echipa de la Skörd își creează meniul de sezon, în continuă schimbare, exclusiv din produse locale finlandeze.

Bucură-te de libertatea din natură

Finlanda este acoperită de păduri verzi și împânzită cu mii de lacuri, ceea ce înseamnă că finlandezii simt o legătură profundă cu natura. Tuturor cetățenilor și vizitatorilor li se acordă Drepturile fiecărei persoane, libertatea de a se plimba indiferent de cine deține sau ocupă zona.

Drumeții prin unul dintre cele 41 de parcuri naționale ale țării, navigarea de-a lungul arhipelagului sau paddleboardingul pe lauri sunt doar câteva dintre modurile în care finlandezii își găsesc fericirea.

Aventurierii pot explora în aer liber pe tot parcursul anului în Karelia de Nord, în Țara Lacurilor finlandeze, unde se află maiestuosul Parc Național Koli. Vizitatorii pot face drumeții pe dealuri pentru vederi spectaculoase ale Lacului Pielinen vara. În sezonul rece pot opta pentru rachete de zăpadă prin pădurile dese de pini iarna.

Lasă creativitatea să iasă la iveală

Țările nordice au o reputație de design elegant, iar Finlanda nu face excepție. Designul finlandez este integrat perfect în viața de zi cu zi. De la haine și mobilier până la soluții de design și arhitectură. Se concentrează pe crearea unui mediu de viață mai bun.

Călătorii își pot atinge creativitatea interioară prin diverse activități, inclusiv vizitarea casei și studioului iconicului designer finlandez Alvar Aalto, răsfoirea magazinului de design finlandez emblematic din Turku și explorarea gamei de muzee de artă în aer liber răspândite în toată țara.

Bucură-te de oamenii prietenoși

Finlandezii pot fi adesea catalogați ca fiind rezervați, dar sunt oameni foarte calzi și vorbăreți, mai ales atunci când întâlnesc turiști în Finlanda.

Finlandezii au o natură primitoare și o atitudine concentrată pe comunitate. Dacă încerci să ai o conversație cu un localnic, vei descoperi că mulți finlandezi sunt încântați să spună de ce casa lor este o destinație atât de specială și îți vor oferi imediat sfaturi de călătorie.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Kate Middleton într-o fotografie portret în care poartă zos și cercei cu perle
Divertisment
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales a participat la nunta regală din Iordania
Kate Middleton a strălucit într-o rochie roz. Prințesa de Wales s-a aflat printre participanții la nunta regală din Iordania. Aceasta a fost însoțită de soțul său, Prințul William. Viitoarea Regină a Marii Britanii i-a...
2
O balerină într-o rochie albastră cu alb pentru a ilustra una dintre cele tri zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023
Horoscop
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se vor confrunta cu multe probleme. Zodiile sunt influențate de energia venită din partea planetei Neptun. Cele mai multe...
3
O femeie îmbrăcată în rochie cu tul, care ține reprezentarea lunii în mână
Horoscop
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023. Ce aduce Luna Căpșună pentru 3 nativi ai zodiacului
Luna Plină în Săgetător pe 4 iunie 2023 va afecta aceste 3 semne astrologice. Această Lună plină în Săgetător va fi un eveniment cosmic puternic, care are potențialul de a avea un impact profund...
4
O femeie care își îndepărtează părul din bărbie cu ajutorul unei pensete
Frumusețe
Motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie. Procesul care are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă
Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care îți pot crește fire de păr în bărbie? Procesul acesta are loc pe măsură ce înaintezi în vârstă și este unul complet normal. Pilozitatea nu ar...
5
Un congelator în care se află mai multe pungi cu legume congelate
Sănătate
Cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Nutriționiștii avertizează cu privire la consumul lor
Nutriționiștii au dezvăluit cât de sănătoase sunt alimentele congelate. Noi studii arată beneficiile acestora, dar și contraindicații privind consumul lor. La fel ca orice alte produse, alimentele congelate ar trebui consumate cu măsură. Alimentele...
PARTENERI
×