Reclamă

Cele mai bune diete pentru 2023. Ce recomandări au nutriționiștii pentru un stil de viață sănătos

Nutriționiștii au ales care sunt cele mai bune diete pentru 2023 pe care să le încerci, în funcție de nevoile tale. Există, cu siguranță multe variante de diete din care poți alege, însă este important ca deciziile să fie luate mereu cu ajutorul unui specialist acreditat. Acesta cunoaște cel mai bine secretele unei alimentații echilibrate și sănătoase.

Publicat: 3 ianuarie 2023, 7:26

Dietele sunt văzute adesea ca un lucru restrictiv și greu de respectat. Adevărul este că, de fapt, echilibrul alimentar va face mereu diferența. Ideal este să lași corpul să experimenteze ceea ce simte că are nevoie. Restricțiile alimentare te vor împiedica să-ți atingi obiectivele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Care sunt cele mai bune diete pentru 2023

Cea mai importantă misiune a dietelor este să te facă să te bucuri de mâncare. Mesele echilibrate și sănătoase pot fi construite în funcție de nevoi. Ai acces la o varietate foarte largă de alimente în zilele noaste. Obiceiurile tale alimentare trebuie să te ajute să obții aportul necesar de vitamine și de minerale pentru un stil de viață sănătos. De asemenea, este indicat ca alimentele consumate să îți ofere energia de care ai nevoie pe tot parcursul zilei.

Reține, mâncatul ar trebui să fie o experiență plăcută și este posibil să faci acest lucru într-un mod sănătos și nutritiv. Ideal este să ai în vedere sănătatea organismului tău. De la funcțiile creierului, la cele ale inimii, obiceiurile alimentare trebuie să țină cont de acestea.

Dieta mediteraneană

Aceasta este una dintre cele mai bune diete pentru 2023 aleasă de nutriționiști. Este esențială pentru sănătatea organismului. Este vorba despre un tip de alimentație echilibrat și durabil. O dietă care îți oferă o stare generală bună, energie pentru întreaga zi și e excepțională pentru prevenirea bolilor.

Reclamă

Accentul în această dietă se concentrează pe alimentarea organismului cu o varietate largă de fructe și legume proaspete. Acestea te hrănesc în mod natural cu o serie de antioxidanți, vitamine și minerale. Dieta mediteraneană se bazează pe grăsimi sănătoase din surse precum uleiul de măsline și avocado. De asemenea, poți integra pește gras, bogat în proteine, cereale integrale și leguminoase. În plus, vei adăuga nuci și semințe pline de fibre și proteine vegetale, scrie WellnesVerge.

Dieta flexitariană

Bazată pe alimente din plante, dieta flexitariană este potrivită pentru tine, dacă nu vrei să abordezi un stil de viață complet vegan sau vegetarian. Dieta oferă posibilitatea de a combina puține produse pe bază de proteină animală cu alimente pe bază de plante. Poți consuma cereale integrale sau paste și orez pe bază de plante și proteină vegetală.

Reclamă

Dieta nordică

Este specifică zonelor cu obieceiuri alimentare nordice. În țări precum Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda sau Islanda, această dietă se bazează pe reducerea inflamațiilor sistemului digestiv. Alimentele sunt bogate în grăsimi sănătoase și oferă savoare oricăror feluri de mâncare.

Dacă vrei să o încerci, trebuie să te axezi pe produsele de sezon. Legumele și fructele sunt esențiale, urmate de mult pește (sardine sau macrou) și lactate precum kefir sau skyr.

Dieta pentru minte

Aceasta se bazează pe sănătatea sistemului nervos. Este bogată în vitamine și minerale care susțin sănătatea creierului. Studiile au demonstrat că această dietă ajută la păstrarea funcției cognitive și poate scădea riscul de demență, scrie Good HouseKeeping.

Trebuie să te bazezi pe legume, în special cele cu frunze verzi, fructe, mai ales de pădure și nuci. Nucile sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de sănătatea creierului. Sunt bogate în Omega-3 și proteină vegetală. De asemenea, poți integra și fasole, cereale integrale, carne de pasăre, ulei de măsline și vin.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×