Reclamă

Experții în călătorii au făcut o listă cu destinații în care se întorc cu drag. România se află și ea printre favorite

Unele locuri sunt atât de speciale încât chiar și cei mai aventuroși călători nu pot sta departe de ele. Chiar dacă le-au văzut, experții în călătorii au făcut o listă cu destinații în care se întorc cu drag. Află și tu ce i-a atras la România.

Publicat: 6 aprilie 2023, 7:18

Iubitorii de călătorii se străduiesc de obicei să viziteze cât mai multe locuri diferite din lume. Dar unele destinații sunt atât de speciale încât chiar și cei mai pasionați nu se pot abține să nu se întoarcă iar și iar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Experții în călătorii au făcut o listă cu destinații în care se întorc cu drag

Indiferent dacă un loc are peisaje uluitoare, o istorie bogată, bucătărie imbatabilă, localnici primitori sau toate cele de mai sus, există multe motive pentru care ar putea atrage vizitatori în mod repetat.

Cu drag vă anunțăm că România se află pe această listă publicată de huffpost.com. Ce îi atrage pe pasionații de aventură la țara noastră poți afla din rândurile de mai jos.

Columbia

„Locul în care mă întorc iar și iar este în Columbia”, a spus Claire Summers, blogger de călătorie din spatele domeniului Claire’s Itchy Feet. „Există ceva în care mă tot trage înapoi.”

Reclamă

Claire Summers crede că este cea mai frumoasă țară din lume, în parte datorită diversității sale biologice bogate.

„Deci, indiferent de cât timp petrec acolo, fiecare loc nou pe care îl vizitez se simte ca o țară cu totul nouă”, a explicat Summers. „De la orașele vibrante precum Medellin și Cali până la străzile pline de muzică de pe coasta Caraibelor. Puteți face drumeții în munți, iar în secunda următoare să plutiți pe râu.”

Viața de noapte este o altă atracție, cu oportunități multiple, printre care și dansurile locale precum salsa.

Reclamă
Imagine cu o stradă din Columbia, cu case colorate, cu flori la geam
Viața de noapte din Columbia este o altă atracție, cu oportunități multiple / Shutterstock

România

„România nu este doar o destinație de călătorie pentru mine. Este ca o a doua casă”, a spus Erick Prince, blogger de călătorie și fondator Minority Nomad. „România menține o identitate profund românească, respingând multe dintre tropiile de turism de masă care afectează alte destinații”.

Deși vei găsi turiști internaționali în locuri precum București și părți ale Transilvaniei, el a remarcat că o mare parte a țării este în mare parte lipsită de turiști, în special zona de nord.

„Acest lucru le permite călătorilor să aibă o experiență autentică care poate fi cu adevărat educațională”, a spus Prince. „Experimentarea României în cel mai bun mod posibil necesită ajutor local, așa că e nevoie să ai o atitudine deschisă. Poate iei cursuri de limba română. Când românii te plac, vor avea tendința să te adopte.”

Fotografie la apus cu Transfăgărășanul, România
Vei găsi turiști internaționali în locuri precum București și părți ale Transilvaniei / Shutterstock

Bali, Indonezia

În calitate de blogger de călătorie, Isabel Leong consideră că Bali este o destinație ideală.

„Am fost în Bali în 2023, 2022, 2017 și 2012”, a spus ea. „Obișnuia să fie o destinație de plajă în plină expansiune cu ani în urmă, făcând-o o excursie pentru călătorii în familie, ceea ce am făcut ca familie. Apoi, scena cafenelelor din Bali a început să înflorească din cauza influenței australienilor care vin în Bali. Acest lucru a transformat-o într-un alt motiv să o vizitezi”.

Alyssa Ramos, bloggerul din spatele My Life’s A Travel Movie, este, de asemenea, o fană a insulei indoneziene.

„Bali pare un răspuns stereotip, dar nu pot nega că îmi place”, a spus ea. „Amestecul culturii indoneziene cu afacerile occidentale este cu adevărat altceva.”

Imagine cu un cuplu care se bucură de o vacanță în Bali
În calitate de blogger de călătorie, Isabel Leong consideră că Bali este o destinație ideală / Shutterstock

Costa Rica

„Nu am văzut niciodată o natură și o viață sălbatică atât de abundentă ca în Costa Rica”, a spus Leong. „Costa Rica are 27 de parcuri naționale separate. 58 de refugii pentru animale sălbatice sau sanctuare, 32 de zone protejate și 19 păduri sau rezervații biologice, chiar dacă e o țară mare”.

Deși a vizitat-o de două ori și chiar a făcut o excursie de șapte zile în jurul coastei Pacificului din Costa Rica, încă mai are o mare parte din țară de explorat, inclusiv multe specii de animale de pe uscat și subacvatice.

„Mi-am petrecut cea mai mare parte a timpului în Tamarindo. M-am îndrăgostit de vibrațiile relaxate și lipsite de griji ale acestui oraș pe plajă”, a adăugat Leong.

Un bărbat care coboară mai multe trepte spre o cascadă din Costa Rica
Costa Rica are 27 de parcuri naționale separate / Shutterstock

Edinburgh, Scoția

„Din nou și din nou, ne întoarcem la Edinburgh. E un oraș plin de istorie, romantism, frumusețe, inspirație și mâncare uimitoare”, a declarat Simone Collins, CEO-ul Travelmax, care s-a căsătorit și și-a petrecut o parte din luna de miere în capitala Scoției.

Ea a apreciat bogata istorie a artelor orașului, de la Adam Smith la seria „Harry Potter”, care oferă inspirație călătorilor ce caută un loc de muncă de la distanță.

„Nu rata ceaiul de după-amiază la Biblioteca Signet. E o superbă bibliotecă de drept în stil edwardian chiar lângă Catedrala St. Giles. Ia în considerare să stai într-una dintre clădirile istorice de pe Royal Mile, care oferă atât Airbnb-uri care țin cont de buget, cât și cazări cu adevărat luxoase”, a adăugat Collins.

De asemenea, ea a recomandat să îți faci timp pentru plimbări pitorești în jurul Palatului Holyrood, Dean Village și New Town.

O imagine cu unul dintre castelele Scoției
Edinburgh e un oraș plin de istorie, romantism, frumusețe, inspirație și mâncare uimitoare / Shutterstock

Africa de Sud

„Există calități tangibile și intangibile despre Africa de Sud care continuă să mă capteze”, a spus jurnalistul de călătorii Travis Levius. „Pentru mine, momeala Africii de Sud provine atât din material tangibil, cât și din intangibil”.

El a subliniat mâncarea delicioasă, în special pentru iubitorii de carne, vinul local, scena muzicală deep house și amapiano, frumusețea naturală uimitoare și prețurile excelente.

„Oamenii pe care îi întâlnești sunt plini de efervescență și deschidere. Simt această îmbrățișare invizibilă la sosire de fiecare dată”, a spus Levius. „Chiar și cu problemele sale, ca orice altă țară, Africa de Sud rămâne magnetică”.

Un turist îi face o fotografie unui elefant în Africa de Sud
În Africa de Sud mâncarea e delicioasă, în special pentru iubitorii de carne / Shutterstock

Thailanda

„Nu am călătorit în toată Thailanda. Cu toate acestea, încă nu am găsit un loc acolo care să nu-mi placă”, a spus Annette Richmond, creatoarea Fat Girls Traveling. „Mi-am petrecut câțiva ani în jurul Asiei de Sud-Est când am început să lucrez de la distanță. Thailanda a fost întotdeauna locul în care m-am întors, m-am simțit ca acasă”.

„În Bangkok, puteți găsi un restaurant de lux încă deschis la 2 a.m.”, a spus ea. „Aici veți găsi, de asemenea, vânzătorul de mâncare stradală, Jay Fai, care face omletele cu crab. E una dintre cele două tarabe de mâncare stradală cu stele Michelin din lume”.

O femeie care se bucură de peisajele superbe din Thailanda
În Bangkok există una dintre cele două tarabe de mâncare stradală cu stele Michelin din lume / Shutterstock

Mexic

„De fiecare dată când vizitez un oraș nou din Mexic, simt că este o țară cu totul nouă”, a spus Gabby Beckford, expert în călătorii și fondator al Packs Light. „Plaje în Quintana Roo, munți frumoși în Oaxaca, cascade în Hidalgo. Este a 13-a țară ca mărime din lume. Are cele mai diverse peisaje pe care le-am văzut din orice țară”.

Pe lângă frumoasa diversitate a peisajului, mâncarea, oamenii și cultura Mexicului l-au atras pe Beckford înapoi de cel puțin 10 ori în ultimii doi ani.

„Riviera Maya din Mexic, în special Playa del Carmen și Tulum, sunt destinații pe care le frecventez de ani de zile”, a spus Ramos. „Apropierea lor strânsă de SUA, atmosfera energizantă și oamenii, simțul unei culturi puternice și, desigur, natura frumoasă, prețurile accesibile și mâncărurile delicioase, toate îl fac un paradis pentru mine. Atât de mult încât mi-am cumpărat un apartament acolo!”

O imagine cu mai mulți dansatori care participă la un carnaval stradal din Mexic
Mexic este a 13-a țară ca mărime din lume / Shutterstock

Grecia

Cu mii de insule și insulițe superbe și orașe impresionante, bogate în istorie, țara mediteraneană este o destinație evidentă de revăzut.

„Am fost mai întâi acolo în 2015, vizitând Santorini și Milos. Apoi am mers din nou în 2022 în Corfu, Tinos, Mykonos, Naxos, Delphi și Meteora”, a spus Leong. „Sunt atât de multe de explorat! În afară de apele limpezi turcoaz pentru care apele grecești sunt atât de faimoase, este și o țară plină de istorie și cultură. Aristotel ar trebui să fie suficient pentru a te convinge de asta.”

O imagine cu clădirile alba și imaculate ale Greciei, cu vedere la mare
Grecia este o țară plină de istorie și cultură / Shutterstock

Turcia

„Turcia se află cu ușurință în fruntea listei mele cu cele mai vizitate destinații de călătorie”, a spus Prince. „Turcia bifează multe dintre lucrurile pe care le caut într-o destinație de călătorie grozavă. Diversitate de activități, bucătărie delicioasă, localnici prietenoși, peisaje și locuri frumoase. De la Istanbul la Kayseri, vei găsi o gamă largă de experiențe fantastice”.

Prince crede că Turcia este o evadare excelentă de ultim moment. Îi place să se întoarcă, deoarece prețurile tind să nu crească prea mult și vremea este ușor de suportat.

Imagine din Cappadocia, Turcia, cu baloane cu aer cald
Turcia bifează multe dintre lucrurile pe care le caut într-o destinație de călătorie grozavă / Shutterstock

India

„India este încă o altă destinație în care mă regăsesc în mod repetat, în ciuda haosului frumos pe care trebuie să-l îndurăm pentru a fi acolo”, a spus Ramos. „Este pur și simplu un loc unde cultura, mâncarea, locurile și experiențele se îmbină toate odată și sunt o explozie a unei experiențe din nou și din nou”.

Palatele istorice, restaurantele delicioase, orașele pline de viață și coastele pitorești se numără printre gama largă de experiențe oferite.

„Sunt, de asemenea, atât de multe zone diferite de explorat!”, a adăugat Ramos. „Asemănător cu Statele Unite, unde fiecare stat este complet diferit, la fel sunt și statele și regiunile Indiei!”.

O imagine cu un templu situat pe un râu, din India
Palatele istorice, restaurantele delicioase, orașele pline de viață și coastele pitorești se numără printre gama largă de experiențe oferite de India / Shutterstock
Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Dulceață din nectarine, fără zahăr
Timp liber
Ce îndulcitor poți folosi când faci dulceață. Cu ce poți înlocui zahărul
Există un ingredient cheie care face ca gemul cumpărat din magazin să nu fie benefic sănătății organismului tău: zahărul rafinat. De aceea, specialiștii au venit cu o soluție. Află ce îndulcitor poți folosi când...
2
Trei săculeți cu monede din aur
Horoscop
Zodii predestinate să obțină o mare bogăție în timpul vieții lor, potrivit astrologilor
Pe tărâmul câștigurilor monetare, unele semne zodiacale au un avantaj astrologic, scrie yourtango.com. În funcție de aspectele din harta astrală, unele lucruri se pot întâmpla mai ușor decât altele în viața unui om. Ai...
3
fotografie romantică cu doi îndrăgostiți la apus de soare
Horoscop
Horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta. Relațiile se intensifică pentru fiecare zodie
În timp ce nativii trăiesc clipa, astrele le-au pregătit momente intense pentru fiecare zi în parte. Citește despre horoscopul dragostei pentru săptămâna aceasta și vezi care este șansa ta. Este foarte important ca fiecare...
4
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Urmează o perioadă plină de gesturi romantice pentru nativii din zodiac. Citește horoscopul săptămânii 8 iulie – 14 iulie 2024 și vezi despre ce este vorba. Iubirea plutește în aer și asta pentru că...
5
tineri surprinși pe un fundal deschis la culoare îmbrăcați în haine casual
Horoscop
5 zodii care au parte de schimbări drastice în relații, zilele următoare. Ce spun astrele
Perioada verii aduce cu sine și introspecții. Conexiunile divine nu sunt acum mult mai ușor de urmărit. Află care sunt acele 5 zodii care au parte de schimbări drastice în relații și vezi dacă...
PARTENERI
×