Reclamă

Orașe mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitezi. Care sunt unele dintre cele mai frumoase destinații turistice în care să-ți petreci concediul

Îți propunem o listă cu orașe mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitezi. Sunt destinații accesibile, unele chiar prietenoase pentru bugetul familiei. Aceste orașe mici sunt adevărate bijuterii ascunse, dar nu este deloc dificil să ajungi la ele.

Publicat: 4 martie 2023, 7:36
Orașul Gordes din Franța se află pe o stâncă înaltă plină de vegetație și case din cărămidă
De neratat sunt străduțele pietruite, bisericile, mănăstirile și câmpul plin de lavandă din jurul acestui mic oraș / Shutterstock

Întreaga lume este mare și plină de frumuseți care taie răsuflarea oricărui turist. De la cele mai impresionante peisaje, la arhitectura superbă, aceste destinații nu trebuie să lipsească din planul tău de călătorie.

Orașe mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitezi

Dacă vrei ca anul acesta să faci ceva inedit, îți propunem niște orașe mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitezi. Nu sunt destinațiile cu care te-ai obișnuit și foarte probabil ca de unele dintre ele să nu fi auzit vreodată. Cu toate acestea, micile orașe ies în evidență mulțumită arhitecturii aparte, a naturii impresionante dar și datorită culturilor diverse. Te invităm să iei în considerare și cele mai frumoase sate turistice din lume, pentru a-ți completa destinațiile pentru concediu.

Gordes, Franța

Gordes este una dintre destinațiile favorite ale turiștilor pe timp de vară. Orașul se află în vârful unei stânci înalte, desupra văilor și este o destinație unică. De neratat sunt străduțele pietruite, bisericile, mănăstirile și câmpul plin de lavandă din jurul acestui mic oraș.

Reclamă

Giethoorn, Olanda

Giethoorn este cunoscut sub numele de „Veneția Olandei”. Este un orășel mic, dar de poveste, cu aproximativ 2.800 de locuitori. Destinația se află în provincia olandeză Overijssel, situată în nord-estul țării. Canalele ce străbat acest orașel idilic au fost săpate cu mâinile goale. Are 176 de poduri care leagă mica insulă de continent și reprezintă un adevărat spectacol arhitectural. Acoperișul caselor este făcut din paie care datează din secolul al XVIII-lea.

Reclamă

Oia, Grecia

Oia se află în nord-vestul insulei Santorini și reprezintă o destinație plină de surprize. Este o localitate perscărească, agitată de numărul de turiști tot mai mare. Casele albe aflate pe stânci, Marea Egee strălucitoare și faimoasele nuanțe de apus, poziționează Oia pe lista cu orașe mai puțin cunoscute pe care trebuie să le vizitezi, scrie The Travel.

Guatapé, Colombia

Dacă ai nevoie de o aventură mai specială, recomandăm Guatapé. Orașul iese în evidență mulțumită culorilor impresionante cu care sunt pictate locuințele oamenilor. Fiecare locuitor și-a exprimat creativitatea vopsindu-și casa după bunul plac. De aceea, Guatapé este un oraș viu colorat, popular pentru sporturile nautice.

Ban Rak Thai, Thailanda

Cu o populație de sub 1.000 de locuitori, Ban Rak Thai este definiția unui orășel adormit. Amplasarea sa îndepărtată în nord-vestul Thailandei face ca acest sat uimitor să rămână ascuns și să nu fie invadat de mulțimi de turiști. Natura luxuriantă, munții și plantațiile de ceai fac din această destinație o perlă a Thailandei.

Grindelwald, Elveția

Situat în Bernese Oberland, satul Grindelwald reflectă o versiune idealizată a stațiunii de schi elvețiene cosmopolite. Cu vârfuri acoperite de zăpadă, pârtii pregătite pentru toate nivelurile de îndemânare și ghețari strălucitori, această destinație este perfectă pentru orice turist dornic de natură și mișcare.

Bacalar, Mexic

Dacă vrei să te îndepărtezi de zonele aglomerate ale Mexicului, recomandăm Bacalar. Orașul relaxat se află pe spectaculosul lac Bacalar, supranumit Laguna celor șapte culori pentru nuanțele sale de albastru.

Dincolo de al doilea cel mai mare lac de apă dulce din Mexic, există câteva structuri istorice interesante, cum ar fi fortul din secolul al XVIII-lea și biserica parohială San Joaquín, precum și activități orientate spre ecologie, scrie TravelAndLeisure.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×