Reclamă

Ce nu e recomandat să pui în bagajul pentru avion. Experții au dezvăluit cele mai comune greșeli făcute de pasageri

Dacă ai în plan o călătorie într-o destinație îndepărtată este bine să afli ce nu e recomandat să pui în bagajul pentru avion. Experții au dezvăluit care sunt cele mai comune greșeli pe care pasageriile le pot face. Chiar și cei mai experimentați pasageri uită uneori aceste reguli simple, spun specialiștii.

Publicat: 6 septembrie 2022, 7:00

Călătoriile cu avionul pot fi o corvoadă dacă nu sunt bine puse la punct. Verificarea bagajului este un pas foarte important, iar multe lucruri nu trec de securitatea aeroportului, mai ales dacă nu respectă câteva reguli simple pe care pasagerii trebuie să le urmeze la îmbarcare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce nu e recomandat să pui în bagajul pentru avion

Bagajele sunt mânuite de cele mai multe ori de persoane special desemnate pentru acest job. De multe ori, munca acestor persoane este îngreunată de pasagerii care nu respectă regulile de conduită a zborului cu avionul.

Fiecare companie aeriană are propriile reguli privind dimensiunea, greutatea și conținutul bagajului. Totuși există și câteva reguli standard pe care pasagerii ar trebui să le respecte. Experții spun că oamenii nu ar trebui să pună în bagajul lor de cală băuturi sau mâncare.

”Mâncarea și băutura în bagaj poate provoca foarte multe probleme. Sticlele se pot sparge, mâncarea se poate vărsa, poate provoca mirosuri neplăcute. La fel este și în cazul sticlelor de parfum, care se pot sparge cu ușurință”

De cele mai multe ori mâncarea este permisă în bagajul de mână, însă pot exista și restricții privind acest aspect în funcție de fiecare companie aeriană. De exemplu, în Marea Britanie, pasagerii nu au voie cu lichide în containere care să depășească 100 de mililitri.

Reclamă

În funcție de locul în care călătorești pot apărea și alte restricții. De exemplu, dacă călătorești dintr-o țară membră UE într-una care nu este membră, este  posibil să nu ai voie să ai în bagaj carne sau produse lactate, scrie Express.co.uk.

Ce trebuie să știi dacă zbori pentru prima dată cu avionul

Dacă ai înțeles ce nu e recomandat să pui în bagajul pentru avion, iată ce spun specialiștii despre prima călătorie în aer. Primul zbor cu avionul poate să fie copleșitor pentru unele persoane. Primul lucru pe care trebuie să-l verifici este regulamentul liniei cu care zbori privind bagajele.

Reclamă

Cât de mare trebuie să fie un bagaj, ce anume poți pune în el, care este politica în cazul pierderii bagajului de cală și așa mai departe.

În bagajul de mână este recomandat să-ți pui doar lucrurile care îți sunt cu adevărat necesare. De exemplu câteva pastile, acte, lucruri de care vei avea imediată nevoie la coborârea din avion pentru a putea trece de securitate.

Reclamă

Specialiștii recomandă să ajungi la aeroport cu cel puțin două ore înainte de decolarea avionului. Va fi nevoie să treci de o mulțime de verificări înainte de a te îmbarca, iar uneori cozile sunt mult mai mari decât te poți aștepta.

Nu uita că zborul cu avionul poate fi destul de incomod, prin urmare este recomandat să porți haine cât mai lejere, care să-ți permită să te simți comod pe parcursul zborului. Nu în ultimul rând este important să-i respecți pe ceilalți pasageri. Acum că ești pregătită de vacanță, uite câteva idei de destinații de vis din Europa.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez în timp ce stau de vorbă pe un iaht
Divertisment
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt pe un iaht
Cristiano Ronaldo și Georgina Rodriguez au mers în vacanță în sudul Franței. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat unul de celălalt. Presa internațională scrie că fotbalistul și partenera sa au ales să-și petreacă timpul liber...
2
O femeie care prinde soarele în mâini la apus
Horoscop
Zodii care sunt norocoase până pe 8 septembrie 2024. Nativii care au șansa să-și confrunte sentimentele
Ei sunt nativii care sunt sfătuiți să vadă ce au cu adevărat în suflet. Săptămâna aceasta a început cu o Lună Nouă în Fecioară care sugerează ce va aduce noul ciclu de eclipsă în...
3
Magiun de prune în borcan și în linguriță, alături de prune proaspete
Rețete
Magiun de prune. Rețetă tradițională, românească
Rețeta de magiun de prune este o rețetă tradițională din bucătăria românească, foarte populară și foarte des preparată. Dacă nu ai încercat până acum rețeta, ți-o oferim detaliată mai jos. Magiunul este cunoscut pentru...
4
Două porții de prăjitură cu prune pe o farfurie și prăjitura secționată pe un platou, cu un cuțit
Rețete
Prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Un desert gustos și aromat
Printre rețetele cu prune pe care ți-ai propus să le prepari, trece pe listă și rețeta de prăjitură răsturnată cu prune caramelizate. Este rețeta unui desert delicios și spectaculos, care combină dulceața caramelului cu...
5
Prune la borcan fără zahăr și un bol cu prune
Rețete
Prune la borcan fără zahăr. Rețetă simplă și sănătoasă
Dacă vrei să te bucuri de aroma prunelor și în sezonul rece, poți prepara rețeta de prune la borcan fără zahăr. Le poți consuma ca pe compot sau le poți include în rețete de...
PARTENERI
×