Reclamă

Cele mai frumoase locații de vizitat în 2023. Unde poți să-ți planifici următoarea vacanță

Dacă te gândești deja la vacanță, atunci este momentul oportun să planifici destinațiile turistice pe care vrei să le bifezi. Îți propunem o listă cu cele mai frumoase locații de vizitat în 2023. Am ales pentru tine locuri încărcate de istorie, dar și locuri unde să te distrezi din zori și până seara.

Publicat: 25 ianuarie 2023, 6:05 / Actualizat: 25 ianuarie 2023, 10:06

Planificarea unei vacanțe necesită multă atenție, dar și o documentare stufoasă, mai ales dacă locul în care urmează să mergi este unul cu totul necunoscut. Însă spontaneitatea și necunoscutul sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a avea parte de o experiență de neuitat. De data aceasta ne-a ocupat noi de tot pentru tine și am ales câteva destinații care sigur te vor pune pe gânduri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai frumoase locații de vizitat în 2023

În 2023 îți propunem să te aventurezi în destinații noi, inedite, care să te lase fără cuvinte. Încearcă să bifezi cât mai multe experiențe care merită trăite măcar o dată în viață.

Anul acesta ar trebui să fie marcat de cât mai multe momente de neuitat.

Pentru a avea parte de o experiență completă este esențial să experimentezi culturi noi și să cunoști cât mai multe lucruri despre localnicii zonelor pe care le vizitezi, despre istoria acestora, tradițiile, obiceiurile, dar și despre gastronomia zonei. 

Dacă îți este greu să te decizi cu privire la următoarea ta destinație de vacanță pentru 2023, atunci te invităm să descoperi câteva dintre propunerile noastre.

Reclamă

Insula Symi – Grecia

Începe propunerile pentru cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 cu o insulă din Grecia. Insula Symi este cunoscută pentru clădirile sale colorate, dar și pentru mitologia celor trei zeițe ale frumuseții, creativității și fertilității.

Primitoare pentru turiștii din lumea întreagă, insula oferă o mulțime de oportunități de relaxare. Atracția turistică principală este dată de arhitectura ce înconjoară insula, dar și de limpezimea apei acesteia. Cu o astfel de panoramă, nu e de mirare că Symi se află în top-ul preferințelor fotografilor din întreaga lume.

Reclamă
Fotografie panoramică ce surprinde insula Symi din Grecia
Insula Symi este cunoscută pentru clădirile sale colorate / Shutterstock

Vești bune sunt și pentru iubitorii de snorkeling, care pot admira flora și fauna marină. O excursie până în Symi este o alegere ideală pentru vacanțele de vară.

În plus, insula te așteaptă cu un meniu variat. Unele dintre cele mai bune preparate grecești sunt pregătite de localnici în restaurantele vechi de sute de ani. Iar dacă aceste atracții turistice nu te-au convins, îți propunem o vizită în peșterile Emporis. Acestea sunt unele dintre cele mai enigmatice atracții turistice de pe insula Symi.

Algarve – Sudul Portugaliei

Rămânem pe continentul european, dar ne îndreptăm de această dată către regiunea sudică a Portugaliei, mai exact în Algarve. Zona din sudul Portugaliei impresionează cu o coastă de peste 200 de km la Oceanul Atlantic. Relieful este cel care te va lăsa fără cuvinte și care te va face să te simți într-o vacanță de vis.

Zona impresionantă este împrejmuită de stânci ce par sculptate, plajele cu nisipul fin, iar golfurile abia așteaptă să fie explorate. Zona se împarte în mai multe stațiuni turistice pe care le poți vizita. Printre cele mai cunoscute dintre acestea se numără: Albufeira Vilamoura, Faro și Lagos. Orașele de pe litoralul portughez au în spate secole de istorie și povești extraordinare.

O fotografie panoramică din Algarve, Portugalia
Rămânem pe continentul european, dar ne îndreptăm de această dată către regiunea sudică a Portugaliei / Shutterstock

De altfel, actuala regine, Algarve, a purtat denumirea de regat până în anul 1910. Însă nu doar istoria este una fabuloasă, ci și plajele superbe cu nisipul fin și apele turcoaz. Dacă îți dorești o vacanță în acest loc de vis, încearcă să o planifici în lunile călduroase de vară.

Apele Atlanticului sunt o evadare perfectă pentru zilele toride. Cât privește gastronomia regiunii, localnicii recomandă preparate precum cataplana de peixe sau bacalhau. Specialitățile gastronomice te vor plimba printr-o nouă călătorie a gusturilor rafinate.

Hamnoy – Norvegia

Dacă temperaturile scăzute nu sunt o problemă pentru tine, atunci pe lista ta de călătorii în 2023 trebuie să se afle și satul Hamnoy. Micul sat de pescari din Nordland, Norvegia, o să te lase fără cuvinte.

Situat în partea de est a insulei Moskenesoya, Hamnoy este locul ideal de unde să te poți bucura de luminile nordului. Cine nu-și dorește să fie spectator la frumusețile naturii. În fața spectacolului oferit de Aurora Boreală, temerile și grijile par că se risipesc.

O vacanță în țările nordice necesită mult timp pentru pregătire. Deși destinația este una de vis, trebuie să verifci cu amre atenția starea meteorologică din perioada în care ai vrea să vizitezi acest sat. Vremea va influența în mod direct reușita ta de a surprinde Aurora Boreală.

Luminile nordice surprinse în Hamnoy
Hamnoy este locul ideal de unde să te poți bucura de luminile nordului / Shutterstock

Satul este cunoscut printre comunitățile de fotografi din întreaga lume. Prin urmare, este bine să te pregătești și să te înarmezi cu multă răbdare.

Șansele să zărești spectacolul de lumini din această zonă sunt destul de ridicate, însă vei avea nevoie să-ți planifici o ședere de câteva zile. Aurora Boreală nu poate fi surprinsă în fiecare seară, însă poate tu o să te numeri printre norocoșii care vor putea să o vadă. 

Insulele Maldive

Insulele Maldive sunt potrivite pentru persoanele care iubesc plajele cu nisip alb. Deși este o variantă îndepărtată de zona Europei, destinația este una de vis. Nimic nu descrie mai bine atmosfera de relaxare decât o vacanță la soare pe una dintre aceste insule. Insulele Maldive sunt considerate ”perlele” Oceanului Indian. Nu e de mirare, având în vedere frumusețea plajelor.

Fauna sălbatică este întotdeuna în contrast cu apa limbede, turcoaz. Un sejur în Maldive reprezintă o experiență privată exotică. Poți să te bucuri de viața marină direct din camera ta sau poți să iei la pas fiecare colțișor al insulelor.

Vezi mai multe imagini cu destinații de vis în GALERIA FOTO!

Insulele Maldive, printre cele mai frumoase locații de vizitat în anul 2023
Insulele Maldive sunt potrivite pentru persoanele care iubesc plajele cu nisip alb / Shutterstock

Ține cont că este una dintre destinațiile turistice preferate de cuplurile proaspăt căsătorite. O destinație ideală pentru luna de miere, însă o destinație mai puțin primitoare dacă vrei să pleci cu întreaga familie. Se spune că aici se află cele mai frumoase plaje din lume, așadar ar fi păcat să nu le explorezi alături de partener.

O vacanță în doi în Maldive este tot ce îți trebuie în 2023. De altfel, destinația se află pe lista de locuri pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață.

Marele Canion – Arizona

Ne mutăm cu propunerile pentru cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 și alegem de această dată ca teritoriu Statele Unite ale Americii. Prima propunere îți va tăia respirația. Dacă nu te-ai hotărât la destinația de vis pe care vrei să o vezi anul acesta, atunci poți trece pe listă Marele Canion.

Situat în nordul statului Arizona, Marele Canion este un adevărat spectacol oferit de natură. Format în urma a milioane de ani, astăzi bucură turiștii din lumea întreagă cu frumusețea sa.

Fluviul Colorado a reușit să ofere una dintre minunile planetei. Parcul Național Grand Canyon din nordul Arizonei a fost înființat în 1919, iar de atunci se bucură anual de milioane de turiști. Se crede că primul occidental care a pășit aici a fost Garcia Lopez de Cardenas, în anul 1540.

Una dintre cele mai frumoase locații de vizitat în anul 2023, anume Marele Canion din nordul statului Arizona
Dacă nu te-ai hotărât la destinația de vis pe care vrei să o vezi anul acesta, atunci poți trece pe listă Marele Canion / Shutterstock

Senzația pe care ți-o oferă priveliștea este de-a dreptul copleșitoare. Nu doar dimensiunea canionului este impresionantă, ci și sentimentul de a privi milioanele de ani din trecutul planetei care au rămas drept dovadă în pereții erodați de apele roșii ale fluviului Colorado.

Dacă ajungi aici, nu trebuie să ratezi una dintre principalele atracții turistice, o plimbare cu catârul. Ține cont de faptul că malul sudic este cel mai aglomerat în perioada de vară. Așa că încearcă să-ți planifici vacanța astfel încât să te bucuri de frumusețea locului în tihnă.

Las Vegas – Nevada

Rămânem în Statele Unite, dar ne mutăm într-un alt stat. De data aceasta într-un loc cunoscut pentru viața efervescentă de noapte, Las Vegas. Cel mai mare oraș din Nevada se clasează în fiecare an printre cele mai populare destinații turistice din întreaga lume.

”Orașul care nu doarme niciodată” a fost construit aproape din nimic, în mijlocul deșertului. Astăzi găzduiește unele dintre cele mai impresionante hoteluri, cazinouri și ascunde povești desprinse din filme.

Las Vegas a fost fondat în anul 1991, fiind încă de atunci cunoscut pentru numeroasele magazine de lux și pentru cazinourile impresionante. Nu doar împătimiții jocurilor de noroc vin anual aici. De altfel, cele mai recente statistici spun că Las Vegas este vizitat anual de circa 38 de milioane de turiști.

O roată de distracții surprinsă pe Bulevardul The Strip din Las Vegas
Aici o să găsești cele mai multe atracții, printre care Fântânile înalte Bellagio, dar și roata superbă de observare, High Roller / Shutterstock

Pentru că este ușor să te pierzi într-un astfel de loc, îți propunem ca principala atracție turistică artera The Strip.

Bulevardul este considerat a fi chintesența Las Vegasului. Aici o să găsești cele mai multe atracții, printre care Fântânile înalte Bellagio, dar și roata superbă de observare, High Roller. Un oraș al contrastelor pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață.

Valea Morții – California

Ultimul obiectiv pe care ți-l propunem din Statele Unite ale Americii este reprezentat de Valea Morții. Locul este considerat a fi cea mai joasă, aridă și fierbinte depresiune din California. Numele nu i-a fost deloc dat întâmplător, însă este cu siguranță una dintre minunile lumii. Death Valley este o regiune a contrastelor și a extremelor.

Spațiul este complet pustiu, iar temperaturile ridicate fac orice vizită o adevărată provocare. Însă în ciuda mediului greu de suportat, aici trăiesc peste 1.000 de specii de plante și animale, specii care au reușit să se adapteze de-a lungul timpului la temperaturile extreme.

Panoramă ce surprinde Valea Morții din Nevada, Statele Unite ale Americii
Valea Morții rămâne în top 5 atracții turistice pe care să le vezi măcar o dată în viață / Shutterstock

Locul este o carte deschisă a istoriei de milioane de ani, fiind în trecut acoperit de o mare de adâncimi reduse. Astăzi este una dintre principalele atracții turistice din California.

Cum temperaturile sunt extrem de ridicate, perioada favorabilă în care poți vizita Valea Morții este în noiembrie – mai. De altfel, cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în SUA a fost chiar în Death Valley în anul 1913. Valea Morții rămâne în top 5 atracții turistice pe care să le vezi măcar o dată în viață.

Machu Picchu – Peru

Una dintre cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 se află în America de Sud, în Peru. Machu Picchu este considerat una dintre minunile lumii și impresionează cu frumusețea sa. Orașul-templu ascunde în spate secole de istorie.

Acesta datează încă din seclul al XV-lea d.HR și este situat pe terirotirul regiunii actuale Cusco, din Peru. Probabil nu există persoană care să nu-și dorească să ajungă măcar o dată în această destinație turistică de top. Faimosul complex incas rămâne principala atracție turistică din Peru. Anual sunt așteptați mii de turiști din întreaga lume.

Panoramă ce surprinde una dintre cele mai frumoase locații de vizitat în anul 2023, anume Machu Picchu
Una dintre cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 se află în America de Sud, în Peru / Shutterstock

În ceea ce privește organizarea unei călătorii, lunile de mai, septembrie și octombrie sunt considerate a fi cele mai bune. Înainte de a-ți planifica o călătorie la celebrul Machu Picchu verifică atent prognoza meteo. Sezonul ploios ar putea să-ți răpească din posibilitatea de a explora frumusețile locului.

Costurile de vizitare a templului pot fi destul de ridicate, iar locurile sunt de multe ori limitate într-o zi. Așadar, verifică atent toate datele înainte de a stabili perioada de plecare și durata șederii tale. 

Templul Luxor – Egipt

Pentru că ne dorim să ai parte de călătorii cât mai variate, îți propunem o țară de pe continentul african. Egiptul este un loc impregnant cu o istorie aparte, dar și cu o mulțime de mistere care abia așteaptă să fie descoperite.

Imagine de tip panoramă care surprinde templul Luxor din Egipt într-o zi însorită de vară
Construcția monumentală ascunde o mulțime de povești care datează încă din vremea Egiptului Antic / Shutterstock

Pe lista de locuri pe care trebuie să le vizitezi în 2023 se află Templul Luxor, situat pe teritoriul orașului Luxor. Templul de pe malul Nilului te va cuceri încă din primele momente. Acesta a fost ridicat în cinstea zeului Amun în perioada Imperiului Nou.

Construcția monumentală ascunde o mulțime de povești care datează încă din vremea Egiptului Antic. Luxor este mândria egiptenilor și unul dintre principalele puncte turistice.

Templul a fost construit în cea ai mare parte de către Amenhotep al III-lea și de către Ramses al II-lea. În prezent este unul dintre cele mai admirate locuri din Egipt și oferă anual turiștilor șansa ce a proni într-o călătorie pe urmele faraonilor din Egiptul Antic.

Sydney – Australia

Printre cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 se numără și Sydney. Capitala statului Noul Wales de Sud are de oferit o mulțime de atracții turistice. Orașul este considerat a fi cel mai mare din Australia și are în spate o poveste impresionantă. Dacă ți dorești o vacanță la superlativ, atunci aceasta este destinația perfectă pentru tine.

Orașul este strălucitor, zgomotos, dar totodată liniștit și relaxant. Un amalgam de senzații care ascunde o mulțime de povești interesante. Portul impresionant, dar și clădirile reprezentative te vor lăsa fără cuvinte. Unul dintre cele mai spectaculoase monumente din Sydney este chiar podu Sydney Bridge.

Opera Sydney care se află pe lista cu cele mai frumoase locații de vizitat în 2023
Printre cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 se numără și Sydney / Shutterstock

Inaugurat în 1932, podul este și astăzi principala atracție turistică. O altă atracție deosebită e reprezentată de Operă. Faimoasa Operă din Sydney face parte și astăzi din patrimoniul UNESCO și găzduiește anual peste 1000 de concerte și spectacole.

Dacă vrei să trăiești o experiență cu adevărat deosebită, atunci trebuie să încerci să vezi orașul de la înălțime. Sydney Tower Eye reprezintă o experiență de neuitat.

Turnul are peste 300 de metri înălțime și oferă o panoramă superbă asupra orașului. Iar dacă toate acestea nu te-au convins că trebuie să vizitezi orașul îți propunem o zi alături de balene.

Peste 10 mii de balene migrează în fiecare an din luna mai până în luna noiembrie. Traseul lor trece de multe ori pe lângă Sydney, iar specialiștii organizează tururi ghidate în încercarea de a le zări.

Taj Mahal – India

Pe lista cu cele mai frumoase locații de vizitat în 2023 avem și o propunere din Asia de Sud, mai precis din India. Dacă ți-ai propus să vizitezi India, atunci trebuie să treci pe lista ta de obiective și orașul Agra, unde se află cea mai frumoasă dovadă de iubire, anume Taj Mahal.

Monumentul a fost construit de către împăratul Shah Jahan. Acesta a fost gândit drept mausoleum pentru soția sa mult iubită, Mumtaz Mahal.

Construcțiile clădirii au început în anul 1630 și s-au finalizat în 1653. Legenda spune că împăratul a fost răpus de durerea pierderii soției sale, încât a dat ordinul ca în memoria sa să se construiască un templu de o frumusețe răpitoare.

Fotografie panormaică ce surprinde monumentul Taj Mahal din India
Taj Mahal reprezintă și astăzi un simbol al dragostei eterne / Shutterstock

Monumentul cuprinde inclusiv o moschee, o terasă de marmură albă, o grădină cu fântâni arteziene și o alee principală ce este ornamentată cu arbori înfloritori.

Taj Mahal reprezintă și astăzi un simbol al dragostei eterne pe care împăratul i-a purtat-o soției sale. În interiorul domului se află și astăzi sicriul împărătesei Mumtaz Mahal, sicriu ce este încrustat cu pietre prețioase. În momentul în care împăratul s-a stins din viață, sicriul acestuia a fost pus într-un mormânt alăturat celui soției sale.

Marele Zid Chinezesc – China

Ne mutăm de această dată în Asia de Est și îți propunem o vizită inedită în China, mai precis la Marele Zid Chinezesc. Se crede că prima parte a zidului a fost construită în a doua jumătate a secolului al V-lea î.Hr. Zidul avea drept scop principal acela de a apăra granița imperiului chinez de atacurile popaorelor nomade din nordu Chinei.

O fotografie panoramică ce surprinde un cuplu care se ține în brațe pe Marele Zid Chinezesc
Se crede că prima parte a zidului a fost construită în a doua jumătate a secolului al V-lea î.Hr / Shutterstock

Marele Zid Chinezesc este considerat a fi cea mai mare construcție de pe glob, având o lungime de aproximativ 21 de mii de kilometri. Construit acum mai bine de 2.200 de ani, zidul continuă să fie vizitat și astăzi de milioane de turiști.

Durata de construcție a zidului ar fi fost de peste 1800 de ani. Zidul este considerat ca fiind una dintre cele șapte minuni ale lumii și trebuie vizitat măcar o dată în viață. Anual atrage peste 16 milioane de turiști, iar tu ai putea să te numeri printre ei în 2023. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×