Reclamă

Metode de creștere a părului după vârsta de 50 de ani. Sfaturi utile de la specialiștii în beauty

Specialiștii în beauty au dezvăluit câteva metode simple de creștere a părului după vârsta de 50 de ani. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, organismul tău are nevoie de tot mai multă grijă. Părul devine tot mai sensibil și de multe ori apare episoade în care acesta cade.

Publicat: 30 aprilie 2023, 6:56

Pe măsură ce timpul trece, corpul tău trece printr-o mulțime de transformări. Schimbările la nivelul scalpului și al părului sunt perfect normale și naturale. Părul tău își va schimba în mod natural culoarea și textura cu trecerea timpului. Poți avea un păr mai subțire sau poți observa că acesta se rupe mult mai ușor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce se întâmplă cu părul tău atunci când înaintezi în vârstă

Părul trece prin multe transformări atunci când înaintezi în vârstă, iar una dintre cele mai vizibile este cea a schimbării culorii acestuia. Foliculii de păr sunt structuri din scalp și piele care ajută la creșterea părului. Pe măsură ce îmbătrânești, foliculii de păr încep să producă mai puțin pigment. Acest lucru face ca părul să devin gri sau alb.

Grosimea firului de ppr se poate modifica și ea. Părul gros devine tot mai fin și mai subțire. Firele de păr ajung să cadă mai des și să se rupă cu mai multă ușurință. Un alt motiv pentru care părul poate cădea este cel ereditar. Părul poate să se schimbe și din cauza tulburărilor endocrine. Hormonii sunt substanțe produse de glandele din sistemul endocrin.

Un dezechilibru hormonal poate duce la căderea părului sau la schimbarea texturii acestuia. Atât hormoni masculini, cât și cei feminini afectează creșterea părului. Hormonii masculini sunt cunoscuți ca androgeni, o categorie care include testosteronul. Androgenii stimulează creșterea părului pe față și pe corp și creează fire de păr mai groase pe cap.

Menopauza poate fi un alt motiv de schimbare a părului. Menopauza este acea perioadă din viața unei femei în care ciclul menstrual lunar se oprește. Când se întâmplă acest lucru, scade producția de estrogen și progesteron. Acești hormoni ajută părul să crească mai repede și să rămână pe cap pentru perioade mai lungi de timp, spun specialiștii.

Reclamă

Metode de creștere a părului după vârsta de 50 de ani

Pe măsură ce înaintezi în vârstă poți susține creșterea părului în mai multe moduri. Poți începe printr-o spălare mai rară a acestuia. Spălarea prea des a părului poate fac ca acesta să devină uscat și fragil. Scalpul trebuie să rămână curat.

Spălarea ar putea avea loc de cel puțin două ori pe săptămână.Folosește balsam după ce șamponezi părul, acesta va adăuga umiditate și va ajuta la refacerea firului de păr. Produsele trebuie să fie alese în funcție de tipul tău de păr. Descoperă și care sunt culori de păr în trend în 2023.

Reclamă

Un alt sfat este acela de a evita instrumentele de coafură cu căldură. Utilizarea lor ar trebui să fie cât mai rară pe măsură ce înaintezi în vârstă. Un alt lucru pe care îl poți face pentru creșterea părului este să incluzi mai multe proteine în dieta ta.

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, corpul tău are nevoie de tot mai multe proteine pentru a susține masa musculară, dar și pentru a susține creșterea unghiilor și a părului. Este important să te asiguri că ai o dietă sănătoasă și că îți îngrijești părul cu mai multă atenție pe măsură ce înaintezi în vârstă. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×