Reclamă

Îngrijirea părului creț. Cele mai bune uleiuri naturale pentru bucle sănătoase

Părul creț necesită un plus de dragoste și de atenție. Îți oferim câteva sfaturi pentru îngrijirea părului creț, ca să îl menții sănătos și hidratat. Ai nevoie doar de câteva uleiuri naturale care să-ți definească buclele. Dacă ai urmărit până acum tutoriale de îngrijire, probabil ai văzut deja că unele femei au tendința de a încărca părul cu diferite produse de înfrumusețare.

Publicat: 7 martie 2023, 6:06
O femeie tânără cu plete crețe, blonde în vânt
Părul creț este o frumoasă și vibrantă cu care mulți sunt binecuvântați. Cu toate acestea, buclele vin și cu o provocare, căci trebuie menținute la un nivel optim de hidratare / Shutterstock

Dacă ai păr creț însă nu știi care sunt cei mai buni pași pentru a avea grijă de el, te ajutăm noi. Haide să descoperim împreună care sunt variantele pentru hidratare, vitalitate și bucle săltărețe. Pregătește-te din timp, s-ar putea să fii copleșită de complimente.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Îngrijirea părului creț

Părul creț este o frumoasă și vibrantă cu care mulți sunt binecuvântați. Cu toate acestea, buclele vin și cu o provocare, căci trebuie menținute la un nivel optim de hidratare. Îngrijirea părului creț se rezumă, în mare parte, la felul în care folosești produsele de hrănire și hidratare.

Spre deosebire de părul drept, părul creț tinde să fie lipsit de hidratare și să se usuce ușor, ceea ce îl face mai dificil de îngrijit. Cantitatea de bucle din părul tău este influențată de foliculii de păr. Persoanele cu părul creț au tendința de a avea foliculii mai ovali sau asimetrici. Acest lucru, desigur, este determinat de genetica ta.

Dacă vrei să adaugi mai multă elasticitate și strălucire buclelor tale naturale, îți prezentăm sfaturile și trucurile de care ai nevoie pentru a-ți menține părul sănătos. Este extrem de important să eviți produsele care au tendința de a-ți usca părul.

În general, produsele potrivite unui păr creț sun bogate în aloe vera, uleiuri, unt de shea, keratină și provitamine, scrie Healthline.com.

Reclamă

Uleiul din nucă de cocos

Uleiul de cocos este potrivit pentru îngrijirea părului creț. Reprezintă o sursă bogată de acizi grași cu lanț mediu și antioxidanți. Asigură hidratarea firelor de păr, le descurcă și le netezește. Așadar, este extrem de util, mai ales în cazul părului creț sau ondulat, natural.

De asemenea, conține agenți antibacterieni și antifungici care promovează o bună sănătate a părului. Află care este diferența dintre uleiurile vegetale și cele esențiale.

Reclamă

Uleiul de migdale

Dermatologii au explicat că uleiul de migdale este o sursă bogată de vitamina E și de acizi grași. Acesta s-a dovedit a fi protector împotriva razelor ultraviolete (UV) dăunătoare, protejând părul de deteriorarea structurală cauzată de expunerea la soare. De asemenea, uleiul de migdale menține părul moale și hidratat, împiedicând uscarea buclelor tale. De altfel, crește elasticitatea părului prin umplerea spațiului dintre celulele cuticulei.

Ulei de ricin

Uleiul de ricin este un alt ulei de păr popular care oferă efecte de hidratare și hrănire. Ca și uleiul de cocos, are și el acțiuni germicide, protejând scalpul și părul de daunele microbiene. De asemenea, acest ulei este și extrem de cunoscut pentru că luptă împotriva căderii părului.

Uleiul de argan

Pentru îngrijirea părului creț este important să ai în vedere și uleiul de argan. Deși este utilizat în mod convențional ca ulei de gătit, uleiul de argan a fost folosit pentru îngrijirea pielii și a părului. Acesta are proprietăți sebostatice care reglează producția de sebum a scalpului. Totodată, acest ulei are o capacitate foarte bună de reținere a apei, asigurând un efect de hidratare a buclelor, menținându-le suplețea, scrie Healthshots.com.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 15 aprilie – 21 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
În această perioadă, mulți dintre nativi se vor reîntoarce la credințele din trecut. Există o singură zodie care va descoperi că suferă de oboseală cronică, iar aceasta va trebui să ia o pauză prelungită....
2
O femeie frumoasă care poartă o rochie roz și simbolizează una dintre acele zodii energice
Horoscop
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
Te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai energice zodii? Acești nativi au o forță interioară de invidiat. Reușesc să facă față tuturor provocărilor și aduc zâmbetul pe buzele oamenilor din viața lor. Ei sunt...
3
fată îmbrăcată în culori deschise pe un fundal bleu
Horoscop
Culoarea zodiei Gemeni. Nuanțele care îți poartă noroc dacă ești în această zodie
Fiecare nativ în parte are trăsături specifice, dar și lucruri care îi plac în mod deosebit și i se potrivesc mănușă. Află care este culoarea zodiei Gemeni și vezi cum poți să o porți...
4
Jennifer Lopez într-un crop top verde în timp ce își ascunde abdomenul cu ajutorul unei poșete
Divertisment
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Cum și-a pus timpul amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez
Abdomenul ei nu mai are niciun secret. Timpul pare că și-a pus amprenta asupra corpului lui Jennifer Lopez. Vedeta latino a făcut spectacol atunci când a apărut pe străzile din New York. Totul s-a...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și ține într-un cerc armonios mai multe frunze aurii
Horoscop
Zodii care iubesc liniștea. Ei sunt nativii care evită situațiile dramatice
Există unele zodii care iubesc liniștea și evită pe cât se poate situațiile dramatice. Acești nativi se feresc de persoanele care tind să fie vampiri energetici. Ei au nevoie de oameni sinceri în viața...
PARTENERI
×