Reclamă

Cum să folosești șamponul uscat. Reguli de la care nu ar trebui să te abați

Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și te învață cum să folosești șamponul uscat. Atunci când părul tău este gras și nu ai timp să-l speli, ești nevoită să apelezi la tot felul de metode pentru a-l putea aranja. Una dintre aceste metode ține de folosirea șamponului uscat.

Publicat: 2 martie 2023, 6:13

Șamponul uscat poate fi salvator în anumite situații. Însă, dacă acesta nu este folosit în mod corect s-ar puea să-ți cauzeze mai multe probleme. Sigur, șamponul uscat poate avea nenumărate beneficii, însă el trebuie să fie folosit în mod corect.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum să folosești șamponul uscat

Șamponul uscat este minunat în situațiile în care ești lipsită de timp. Acesta conține de cele mai multe ori amidon, care ajută la absorbția de sebum, uleiul natural al scalpului care facă părul să arate gras la doar câteva zile după spălare.

Componentele amidonului absorb uleiurile și oferă un aspect și o senzație fără grăsime. De multe ori șamponul uscat este folosit într-o coafură doar pentru a-i oferi acesteia mai mult volum și textură. Șamponul uscat este considerat de multe femei un produs miraculos.

Indiferent dacă folosești șampon de tip spray cu aerosoli sau pudră, există câteva greșeli destul de comune pe care le poți face dacă nu ești atentă.

Află mai multe și despre cum poți să oprești căderea părului.

Reclamă

Folosești culoarea nepotrivită

Dacă părul tău este închis la culoare, atunci încearcă să alegi un șampon uscat potrivit pentru tine. Dacă optezi pentru un șampon clasic, alb, atunci rădăcinile tale vor avea o tentă de alb care nu îți va pune deloc coafura în avantaj.

Dacă părul tău este blond, atunci e recomandat să alegi o nuanță deschisă a șamponului uscat. Alege tonul potrivit cu nuanța părului tău și încearcă să nu te abați de la această regulă.

Reclamă

Nu agiți produsul

Înainte de a folosi șamponul uscat este important să agiți puțin sticla pentru a distribui formula acestuia în mod uniform. Amidonul din formulele cu aerosoli se poate depune în partea de jos a tubului pe care îl folosești în mod obișnuit.

Aplici prea aproape de rădăcini

Specialiștii în frumusețe spun că șamponul uscat nu ar trebui aplicat foarte aproape de rădăcinile părului. Este important să păstrezi o anumită distanță pentru a nu afecta scalpul. Folosit în mod constant, șamponul uscat ți-ar putea afecta sănătatea scalpului și te-ai putea confrunta cu mătreață.

Nu aplici șamponul uscat local

O altă regulă de la care nu ar trebui să te abați ține de locul în care aplici șamponul uscat. Acesta ar trebui folosit doar în zonele în care părul este gras. Șamponul uscat nu trebuie folosit pe tot părul dacă acesta nu are nevoie. Află mai multe și despre beneficiile folosirii șampnului uscat.

Folosești prea mult produs

Atunci când aplici șampon uscat nu este nevoie să folosești o cantitate foarte mare. Dacă folosești prea mult produs, atunci părul tău va părea murdar și prăfuit, în unele situații. Încearcă să eviți această problemă și să aplici doar cantitatea de care ai nevoie pentru a-ți face părul să arate minunat. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
2
O femeie care își aplică ulei pe păr
Frumusețe
Cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului, recomandate de experții în frumusețe
Podoaba capilară este unul din atuurile frumuseții feminine. Deși nu există o rețetă magică, cercetările arată că cele mai bune uleiuri naturale pentru creșterea părului pot accelera procesul. În plus, extractele puternice din plante ajută...
3
Un bărbat care stă pe o canapea, cu telecomanda în mână, care cască
Horoscop
Zodii care pot fi parteneri leneși. Cum să abordezi situația în relația de cuplu
Te-ai săturat să-ți cicăliști constant partenerul să-și facă sarcinile din casă? Te trezești că faci toate sarcinile grele din relație? Dacă da, nu ești singura. Astrologii lămuresc și această situație. Există zodii care pot...
4
O femeie care privește cu zâmbetul pe buze la o vitamină
Sănătate
Deficitul de vitamine care te-ar putea face să pari mai în vârstă. La ce recomandă specialiștii să fii atentă
Te-ai simțit mai fragilă, irascibilă și fără energie în ultima perioadă? Ar fi bine să verifici dacă ai deficit de vitamine. Acesta poate provoca o serie de simptome, cum ar fi oboseală și iritabilitate....
5
O femeie îmbrăcată în rochie albă, cu aripi de înger
Horoscop
Zodii care regretă că s-au deschis prietenilor. Nativii care se pot confrunta cu momente tensionate
Cât de multă încredere poți avea în oamenii pe care îi consideri apropiați de sufletul tău? Ai mai jos lista cu zodii care regretă că s-au deschis prietenilor și care au șanse mari să...
PARTENERI
×