Reclamă

Cum să folosești șamponul uscat. Reguli de la care nu ar trebui să te abați

Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și te învață cum să folosești șamponul uscat. Atunci când părul tău este gras și nu ai timp să-l speli, ești nevoită să apelezi la tot felul de metode pentru a-l putea aranja. Una dintre aceste metode ține de folosirea șamponului uscat.

Publicat: 2 martie 2023, 6:13
O femeie frumoasă cu părul lung care te învață cum să folosești corect șamponul uscat
Specialiștii în frumusețe îți vin în ajutor și te învață cum să folosești șamponul uscat / Profimedia Images

Șamponul uscat poate fi salvator în anumite situații. Însă, dacă acesta nu este folosit în mod corect s-ar puea să-ți cauzeze mai multe probleme. Sigur, șamponul uscat poate avea nenumărate beneficii, însă el trebuie să fie folosit în mod corect.

Cum să folosești șamponul uscat

Șamponul uscat este minunat în situațiile în care ești lipsită de timp. Acesta conține de cele mai multe ori amidon, care ajută la absorbția de sebum, uleiul natural al scalpului care facă părul să arate gras la doar câteva zile după spălare.

Componentele amidonului absorb uleiurile și oferă un aspect și o senzație fără grăsime. De multe ori șamponul uscat este folosit într-o coafură doar pentru a-i oferi acesteia mai mult volum și textură. Șamponul uscat este considerat de multe femei un produs miraculos.

Indiferent dacă folosești șampon de tip spray cu aerosoli sau pudră, există câteva greșeli destul de comune pe care le poți face dacă nu ești atentă.

Află mai multe și despre cum poți să oprești căderea părului.

Reclamă

Folosești culoarea nepotrivită

Dacă părul tău este închis la culoare, atunci încearcă să alegi un șampon uscat potrivit pentru tine. Dacă optezi pentru un șampon clasic, alb, atunci rădăcinile tale vor avea o tentă de alb care nu îți va pune deloc coafura în avantaj.

Dacă părul tău este blond, atunci e recomandat să alegi o nuanță deschisă a șamponului uscat. Alege tonul potrivit cu nuanța părului tău și încearcă să nu te abați de la această regulă.

Reclamă

Nu agiți produsul

Înainte de a folosi șamponul uscat este important să agiți puțin sticla pentru a distribui formula acestuia în mod uniform. Amidonul din formulele cu aerosoli se poate depune în partea de jos a tubului pe care îl folosești în mod obișnuit.

Aplici prea aproape de rădăcini

Specialiștii în frumusețe spun că șamponul uscat nu ar trebui aplicat foarte aproape de rădăcinile părului. Este important să păstrezi o anumită distanță pentru a nu afecta scalpul. Folosit în mod constant, șamponul uscat ți-ar putea afecta sănătatea scalpului și te-ai putea confrunta cu mătreață.

Nu aplici șamponul uscat local

O altă regulă de la care nu ar trebui să te abați ține de locul în care aplici șamponul uscat. Acesta ar trebui folosit doar în zonele în care părul este gras. Șamponul uscat nu trebuie folosit pe tot părul dacă acesta nu are nevoie. Află mai multe și despre beneficiile folosirii șampnului uscat.

Folosești prea mult produs

Atunci când aplici șampon uscat nu este nevoie să folosești o cantitate foarte mare. Dacă folosești prea mult produs, atunci părul tău va părea murdar și prăfuit, în unele situații. Încearcă să eviți această problemă și să aplici doar cantitatea de care ai nevoie pentru a-ți face părul să arate minunat. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie îmbrăcată în haine sport care îți arată grăsimea de pe abdomen și are un centimetru după gât
Sănătate
6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor
Fii pregătită, blugii preferați sunt pe cale să se potriveasca mult mai bine pe corpul tău. Ai mai jos 6 sfaturi pentru a elimina grăsimea de pe abdomen, potrivit specialiștilor. Fiecare femeie este minunat...
2
O fotografie panoramă cu lacul Scropoasa, aflat la doar două ore de București
Timp liber
Ce să vizitezi în weekend lângă București. Locul care pare desprins din povești
Dacă te întrebi ce să vizitezi în weekend lângă București, atunci avem soluția perfectă pentru tine. La doar două ore de capitală se află un loc desprins parcă din povești. Este vorba despre un...
3
O femeie frumoasă care stă lângă un gard cu trandafiri și poartă tunsoarea bob italian
Frumusețe
Bob italian, tunsoarea îndrăgită de femei. Ce recomandări fac specialiștii în beauty
Tunsoarea bob italian a prins tot mai multă popularitate în ultimele luni. A devenit rapid îndrăgită de milioanele de femei din lumea întreagă. Specialiștii în beauty recomandă această tunsoare femeilor care își doresc o...
4
O linguriță cu unt, deasupra unei căni cu cafea
Sănătate
De ce mulți oameni pun unt în cafea dimineța
Untul și-a făcut loc și în ceștile de cafea datorită presupuselor sale beneficii de ardere a grăsimilor. Chiar dacă mulți consumatori de cafea consideră că acest lucru este netradițional, află de ce mulți oameni...
5
Kate Middleton în fața unui pupitru în timp ce ține un discurs la Londra
Divertisment
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul Prințesei de Wales s-a schimbat în ultimii ani
Kate Middleton a purtat o pereche de pantofi cu toc. Stilul vestimentar al prințesei de Wales s-a schimbat complet în ultimii ani. Prințesa de Wales a dat dovadă de eleganță și rafinament în cadrul...
PARTENERI
×